Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzka s Majdou navštíví Tondu ve vězení. Kromě pomerančů mu přinášejí i dobré zprávy. Z demonstrace 17. listopadu 1989 na Národní třídě si Honza s Lucií kromě modřin, otřesu mozku a následně několika stehů, odnášejí pocit bezmoci, vzteku a hlavně strachu o své kamarády Vojtu a Zdeňka. Ti byli naloženi do antonu a odvezeni pryč. Mezi lidmi se začala šířit zpráva o údajné smrti studenta, který měl být ubit bezpečnostními složkami. V Realistickém divadle je zahájena týdenní stávka na podporu studentů. Babička Mária se chystá zpět na Slovensko. K jejímu rozlučkovému obědu u Dvořáků byli pozváni i Katarína s Hynkem. Babi a František jedou do Národního divadla na Prodanou nevěstu. Stanou se součástí aktuálního dění, babi je událostmi dojatá k slzám. Mezitím je Honza odchycen příslušníky StB a nemilosrdně vyslýchán, zatímco nic netušící Lucie s Klaudií míří na diskotéku. Josef se s Janou vrací z chalupy domů. O demonstraci a stávce nemají ponětí, babi je nadšeně uvádí do reality. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepoznám lepšiu drámu, ktorá by dokázala tak pútavým a polopatistickým spôsobom zdokumentovať jednu z najdôležitejších historických udalostí moderného Československa. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Filmováno v Praze v Dejvicích v ulici Velvarská (dům rodičů Jardy France), Braníku, náměstí Jana Palacha. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V čase 21:45 vidíme na jevišti Tomáše Töpfera, jak čte prohlášení herců. Přitom v seriálu hraje Ing. Horu. (pjotri)
  • Když v čase 35:50 nakráčí na podium herci, aby oznámili, že nebudou hrát, jako druhá přichází drobná žena v modrém kostýmu. Bohužel v několika následujících záběrech můžeme vidět tutéž ženu sedět a stát v publiku (čas 36:26 na galerii úplně vpravo ve druhé řadě druhá zprava, 36:36 vedle mladíka v černém saku a tmavě modré košili, který je s ní i na galerii vpravo v první řadě třetí zprava, 38:08 opět oba na galerii vpravo a 38:30 opět v přízemním hledišti). (pjotri)

Reklama

Reklama