Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mikuláš se vrací z návštěvy Pardubic domů do Vídně za Hildou. Hilda všechny překvapí tím, že se po dlouhých 40 letech rozhodne přijet do Čech. Podaří se jí to? Mária je hlavní cvičitelkou v Krásné Lúčce a chce se dostat na spartakiádu. Její plány se ale hroutí ve chvíli, kdy si jedna ze cvičenek zlomí nohu. Mária hledá náhradnici. Naděje jí svitne v nové ředitelce školy, ale jen do chvíle než zjistí, že onou novou posilou je bývalá milenka Janka, Margita. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha křečovitě vyvolávat pocity viny vůči sudeťákům musela nutně proniknout i do tohoto seriálu. Člověka to akorát ještě víc vytočí a vyvolá to v něm otázky, zda naši předkové neměli být spíše mnohem tvrdší, neboť pouhé odstěhování nebylo úplně plnohodnotným trestem za všechna svinstva, co nám Němci prováděli. Druhá linie se věnovala Evině matce, což vítám, neboť role Marty Sládečkové se dosud omezovala na vítání mezi dveřmi v pražském bytě či na slovenském venkově. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tento díl se vlastně ničím nevymyká, je jako většina těch ostatních. Přesto mě dojímá. Možná tím, že je zmiňovaná zanuklá kolonie Hamburk, točí se částečně v mé oblíbené Vídni a protože jsem měli v rodidě také emigranty, se kterými jsme se na rozdíl od Dvořákových vídat nemohli. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama