Reklama

Reklama

Iron Man: Obrněná dobrodružství

(seriál)
  • USA Iron Man: Armored Adventures
Trailer
USA, (2009–2012), 20 h 7 min (Minutáž: 22–25 min)

Předloha:

Don Heck (komiks)

Hrají:

Adrian Petriw, Daniel Bacon, Anna Cummer, Lisa Ann Beley, Vincent Tong, Mackenzie Gray, Fred Henderson, Kristie Marsden, Catherine Lough Haggquist (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Bohatý mladík Tony Shark žije život v luxusu, který mu umožňuje věnovat se naplno svým koníčkům - vyhledávání adrenalinových dobrodružství a řešení vědeckých záhad. Jeho život se však obrátí na ruby v okamžiku, kdy při strašné nehodě přijde o otce a sám jen taktak unikne smrti. Naštěstí má ve skříni schovaný dokonalý kovový superoblek, ve kterém se vydává do ulic bojovat proti všudypřítomnému zlu. Podaří se ale sotva dospělému Tonymu sladit starosti superhrdiny se starostmi obyčejného lidského teenagera? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním dvou-díle: Scénář je poněkud schematický (to, jakým způsobem chce Obadiah Stane veškeré Starkovy vynálezy proměnit ve zbraně), CGI animace se mi také moc nezdála (vypadalo to, jako by chtěli tvůrci co nejvíce ušetřit) a občas jsem se v příběhu moc neorientoval (chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, že Tony Stark si skutečně sestrojil iron manovské brnění už v 16 letech!). Je to prostě nový přístup k Iron Manovi. Příběhy Tony Starka se vždy odehrávaly v jeho dospělosti a Tony v nich vystupuje jako alkoholik. V tomto animovaném seriálu tvůrci rozvíjejí Tonyho dobrodružství v 16 letech, tedy v době, kdy chodí na střední školu! Je to vlastně takový Peter Parker! Očividná snaha přiblížit se mladším divákům.... Co se týče kladů, tak jsem rád, že se v seriále očividně objeví velké množství postav z komiksů, což je něco, co v hraných filmech neuvidíme. Kromě Obadiaha Stane se tu objeví Mandarin (již v prvním díle se zkoumají jeho prsteny), Tony se kamarádí s Rhodeym Rhodesem a je tu i Pepper Potts atd. Když dojde na akci, tak ta je povedená (ačkoliv také připomíná Spider-Manovy kousky). Jako celek je to prostě poněkud nevýrazné, průměrné. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle je těžce teenagerská záležitost. Zacílení na tuto věkovou skupinu je do očí bijící, od příšerné emo(nebo co to je) úvodní znělky, přes jakousi japonskou anime říznutou animaci, až po fakt, že Tony Stark a jeho přátelé chodí na střední školu a JSOU teenageri. A to je upřímně celkem škoda, jelikož celkově seriál nevyznívá nijak špatně, ovšem výše uvedené skutečnosti mě po zhlédnutí několika dílů od dalšího sledování bezpečně odradily. Tony Stark prostě má být milionářský playboy s prořízlou pusou a za tím si stojím. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Další z nepřeberného množství alternativních realit Marvelu, tentokrát na téma Tony Star Iron-Teenagerem. Ne úplně nezajímavá premisa, ale její provedení už bohužel dost pokulhává. Scenáristicky mi to v rámci cílové kategorie přijde docela v pořádku (pořád lepší než Hulk a Agenti SMASH). Tady bych ještě přemýšlel o průměrném hodnocení. Z toho ho ale sráží animace, která je opravdu odfláknutá a nevýrazná. Takže za 2*. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Uf, ještě že už je konec. Opravdu jsem doufal, že z toho něco bude, ale nakonec jsem měl problém vydržet až do konce. Animace ač se snaží a někdy není nejhorší, tak často hodně pokulhává a dokážu si představit desítky jiných stylů, ve kterých by to vypadalo lépe. Před začátkem jsem četl, jak animace v pilotu je horší a pak se to zlepší, což je možná pravda, ale nikdy se z toho nestala žádná nádhera. Často to bylo navíc nevyrovnané a  oproti slušnějším chválím působily některé odfláknutě. Příběhově je to slabota, i když první série ještě ušla. Druhá ale už hodně vařila z vody a velká část epizod byla jen na vyplnění a byla neskutečně pitomá. Často došlo k ustanovení nějaké hloupé zápletky v prvních pár minutách, aby pak na konci byla úplně hloupý a opakujícím se  způsobem rozřešena. Ve druhé řadě je i epizoda, kde jen díl či dva po zničení Iron Mongera, předvádí Stane armádě Iron Mongera. Vtrhne tam Iron Man, prorazí ho stropem, řekne mu hlášku a shodí ho z velké výšky, jen abych o zachytil těsně nad zemí. Nikomu to nevadí. Stane podepíše obří obchodní zakázku za miliardy. Rada Společnosti rozhodne, že povede celou společnost. Přijde Stark s právníkem a ukážou radě, že Stane se družil se zločinci. Rada Stanea okamžitě vyhodí. Stark mu řekne stejnou hlášku jako Iron Man a jemu dojde, že jsou jeden a ten samý a rozhodne se pomstít. To vše v prvních 2 minutách dílu. Hůř vykonstruované zápletky už jsem dlouho neviděl. Příběh ani animace ale nejsou na seriálu to nejhorší. Tím jsou určitě postavy. Takovou bandu nesympatických kokůtků, sypajících rádoby vtipné hlášky, aby člověk pohledal. Zasazení na střední školu ani v nejmenším neprospělo. Zde zobrazení teenageři a jejich problémy jsou otravné a Iron Manovi rozhodně víc sluší dospělost. Sám Tony je otravná postava a Rhodes není o moc lepší, ale ještě mnohem horší jsou třeba Justin Hammer, Gene Khan nebo i dospělý Hawkeye. Nikdo z nich ovšem nemá na Pepper Potts. Méně sympatickou postavu jsem už hodně dlouho neviděl a přetrpět ji bylo opravdové peklo. vymyslet tak neskutečně ukňouranou, protivnou a hloupou postavu, to už chce kumšt. To už je zlatá i goopová Gwyneth Paltrow. Jestli tenhle seriál něco dokázal tak to, že jsem alespoň docenil Downeyho podání Iron Mana, který je oproti tomuhle úplně jinde. První řada 35 %, druhá 20 %. ()

BrokyyS 

všechny recenze uživatele

Koukal sem na tento seroš když sem byl menší a bavilo mě to.. Proto hodnotím tak jak hodnotím... Mohu doporučit.. ()

Reklama

Reklama