Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh onkologa Dennise Slamona, který hledá lék na rakovinu prsu a těsně před cílem najde mecenáše, kteří ho finančně podpoří, aby mohl práci dokončit, vychází z autobiografického románu Roberta Bazella. Hlavní postavu ztělesnil Harry Connick Jr.  Americké drama natočené podle autobiografického románu Roberta Bazella vypráví příběh onkologa Dennise Slamona (hraje ho Harry Connick Jr.), který dokončuje experimentální lék Herceptin, jenž by se mohl stát revolučním objevem v léčení rakoviny prsu. Když je však těsně před cílem zastaveno financování jeho výzkumu, doktor hledá pomoc a podporu u Lilly Tartikoffové a Ronalda Perelmana. Dvojice filantropů je ochotna jeho práci podpořit, a tak se dr. Slamonovi podaří práci dokončit. Při klinických testech na dobrovolnicích, které trpí touto chorobou, se však ukáže, že lék nezabírá na každou pacientku stejně, a některé z nich rakovině prsu podlehnou. Přesto se lék stává nadějí pro miliony žen a jejich rodiny v celé zemi. Režii má Dan Ireland, dále hrají Angie Harmon, Joe Nemmers, Amanda Bynes ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

freddy 

všechny recenze uživatele

Může film o rakovině prsu a o vývoji léku, který tuto rakovinu pomáhá léčit, něčím zaujmout muže? Odpověď zní ano, a v tomhle případě ani nijak nevadí, že zde mají převahu ženy a objeví se jich zde docela dost, tohle je spíše než film o vývoji léku na rakovinu prsu film o naději, kterou může chytrý a šikovný člověk dát milionům žen po celém světě. Jedná se o naději, že budou žít, že uvidí své děti vyrůstat a zakládat rodiny, že společně zestárnou se svým partnerem, že si budou užívat krás života a každého nového dne. A právě taková naděje je to, co tento svět potřebuje, a právě o této naději je tento film. A nutno říci, že je to film poměrně zdařilý, o tom se netřeba přít, a tady bych ani nijak nerozebíral scénář či děj, protože scénář psal sám život. A herecké výkony asi také není třeba jakkoliv více rozebírat, všichni si odehráli to své, odehráli to dobře, a to je v tomto směru asi to hlavní. Ale tomuto filmu asi nejvíce ublížil fakt, že je jen filmem televizním, což se bohužel značně projevilo, chvílemi jsem měl co do kvality zpracování pocit, že sleduji spíše příběh z červené knihovny, nežli film o vynalezení jednoho z nejdůležitějších léků na světě. A z toho důvodu se nemohu zbavit dojmu, že jsem viděl průměrný film, kterých se ročně natočí mnoho po celém světě, a tak bohužel nehodnotím film jako nadprůměrný, musí mu stačit tři hvězdy, protože z mého pohledu prostě nevybočuje z průměru. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdyby jeho výzkum podpořili a on selhal, celá společnost by mohla zbankrotovat !!" - "Proč mi nic neřekl ??" - "Znáš Dennise !! Kdyby si zlomil ruku, neřekne ti to.." ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Část filmu sháníme s naším vědcem peníze na vývoj léku proti rakovině, narážíme na nepochopení lidí, kterým je nějaká rakovina ukradená dokud se jich samotných nezačne týkat. Pak připutují řádově miliony a rozbíhá se povrchní představování žen s rakovinou prsu. Pocity beznaděje, naděje a úspěchy smíšené s neúspěchy. Žádná léčba není 100%. Je to takové nemastné neslané, já holt rakovinu nemám :-). Jako film odpad, jako morální poučení o problému záslužné, jenže já hodnotím film. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je to určitě záslužný příběh o velkém objevu a snaze zachránit životy, ale tohle je ČSFD. Hodnotí se tu filmy...a Živoucí důkaz jako film nestojí prostě a jednoduše za nic. I když to je televizní film, jistou úroveň by snímek mít měl. Jenže Živoucí důkaz jí nemá. Jednotlivé scény na sebe nenavazují, v jednu chvíli se něco řeší, střih, skočili jsme o půl roku a zjistím to až po 2 minutách, kdy to někdo musí říct. Herci tu dobří nejsou, ale jsou zdaleka nejmenší problém tohoto "filmu". ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděl, že takový lék existuje. Film je krásnou ukázkou toho, jak (ne)fungujou farmaceutické firmy. Ještě že existují lidé, kteří se dokážou porvat o věci, kterým věří. A zachránit tak statisíce životů. ()

Reklama

Reklama