Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 46 min (Minutáž: 40–47 min)

Hrají:

Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman, Laura Vandervoort, Morena Baccarin, Scott Wolf, Charles Mesure, Christopher Shyer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Na „návštevu" Zeme sa pozvali sami. Vraveli, že prichádzajú v mieri. Klamali... Mier je totiž to posledné, na čo myslia! Jedného dňa sa život na naše krásnej modrej planéte na pár sekúnd úplne zastaví... Stane sa totiž niečo nepredstaviteľné, čo nás všetkých prinúti zalapať po dychu a štipnúť sa do ruky, aby sme si boli istí, či nesnívame – po obrovských zemských otrasoch sa totiž nad najväčšími metropolami Zeme zjavia obrovské vesmírne lode! Vzápätí sa na zemi objavia mimozemskí „návštevníci" v ľudskej podobe, ktorí s nami prišli uzavrieť vskutku nezvyčajný obchod – výmenou za suroviny, ktoré potrebujú pre záchranu svojej planéty nám ponúkajú dych vyrážajúci technický pokrok! Nečudo, že mnohí pozemšťania hľadia na „návštevníkov", ktorí im sľubujú doslova zázraky v medicíne i technológiách, s veľkou, temer až posvätnou bázňou a nekritickým obdivom. Len zopár – či už verejne alebo v súkromí - spochybňuje plány mimozemšťanov... Agentka FBI Erica Evansová (Elizabeth Mitchell) patrí k tým druhým. Veľmi rýchlo totiž pochopí, že mimozemšťania rozhodne nie sú takí mierumilovní, ako sa na prvý pohľad zdá. Práve naopak, už veľmi dlho pripravujú inváziu na Zem – a mier je to posledné, na čo myslia! Krátko nato sa pripojí k odboju, ktorý chce ochrániť náš svet pred plazoidnými votrelcami v ľudskej podobe. Jej syn Tyler (Logan Huffman) je na jej veľké zdesenie cudzou rasou z vesmíru absolútne nadšený - a dokonca sa nechá naverbovať ako jeden z ich mierových vyslancov! Lenže ak človek nemôže veriť už ani svojim najbližším... Tak komu vlastne v tomto nekonečnom chaose ešte možno naozaj veriť, na koho sa spoľahnúť? Začína sa ľúty boj medzi pozemšťanmi a votrelcami, ktorého koniec je neistý - a v nedohľadne. A bude, žiaľ, o to ťažší, že nie vždy je jasné, kto na koho strane stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Colonist k tomuto seriálu (1)

V (2009) 

Letošní podzim na seriálovém poli stojí skutečně za to. A to hlavně díky stanici ABC. Nejdřív přišel FlashForward a teď zase návštěvníci z vesmíru. Oba dva seriály odstartovaly strhujícím pilotním dílem a skrývají obrovský potenciál. FF sice po několika dílech trochu stagnuje (pořád je to ale velmi dobrý seriál a já věřím, že jak se trochu vyvine mytologie, dostane to ty pravé grády), a tak uvidíme, jak se s tím vypořádá V. Zatím to vypadá na klasickou scifárnu o invazi mimozemšťanů a hrstce lidí, která se jim rozhodla postavit, což sice není dvakrát originální příběh a logicky to může občas drhnout, ale zároveň to může to sakra napínavé a zábavné. Rozhodně budu dál sledovat. P.S. Elizabeth Mitchell jsem si zamiloval už v LOST a i tady je neuvěřitelně sexy! Kam se na ní hrabou ty mladé holky z mimozemské lodi. EDIT AFTER SEASON 1: Paráda! Jsem rád, že V dostane druhou sezónu. Nemůžu se dočkat dalších dílů. ()

Reklama

Reklama