Reklama

Reklama

Kavalír pomsty

  • USA Son of Fury (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Benjamina Blaka je romantický a dobrodružný film podle románové předlohy E. Marshalla. Benjamin (v dětské roli ho hraje Roddy McDowell), se narodil jako syn šlechtice, který i s jeho matkou zahynul. Jako malého si ho k sobě vzal dědeček z matčiny strany. Po čase se dozví jeho strýc, který se ujal výnosného panství po bratrovi, že Benjamín žije, a donutí dědečka, že musí jeho synovec přijít na stálo k němu, a že se o něj postará. Benjamín u svého strýce však nachází jen ponižování a nesmírnou zlobu a krutost, dře jako poslední pacholek u koní. Léta ubíhají, a z Benjamina (Tyrone Power) je dospělý, pohledný muž, který nedá spát krásné sestřenici Isabel (Frances Farmer). Vzniká mezi nimi láska, kterou ovšem strýc krutě potrestá. Benjamín se ocitá na moři daleko od Anglie, a pluje až tam, kde leží Polynésie a její nádherné ostrovy, kde je se svým přítelem námořníkem Chlebem (John Carradine) přijat místními přátelskými domorodci. Okouzlí ho krásná domorodá dívka, které dá jméno Eva (Gene Tierney), se kterou na ostrově žijí jako muž a žena. Ovšem pomsta není, a nemůže být zapomenuta, a právoplatné dědictví na Benjamína ještě stále v Anglii čeká… (marťan)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozhodne pútavý a starosvetsky milý príbeh s atraktívnym Tyronom Powerom. Škoda vágnej strednej časti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Staromilský kýč se zjevně inspiroval románem Na větrné hůrce, ale svému hrdinovi přiřknul lepší charakter a exotičtější dobrodružství. Takže se Ben odstane ze stáje až na zámořskou loď a odtud na perlové ostrovy, přičemž cestou potká pár lásek. Když budete film brát jako romantický/dobrodružný/starý, tak mu musíte odpustit, jak naivní je, protože to se u daného žánru skoro očekává. Devizou jsou docela vtipné dialogy, herecké výkony, výprava i exotické lokace. Poněkud mě ale rušily extrémně neslušivé plavky, které nosil T. Power na ostrovech, protože ze všeho nejvíc připomínaly plenku s havajským vzorem. Škoda také jen jediné scény s přátelskou prostitutkou, protože i když se ze všech hrdinových partnerek na plátně mihla na nejkratší dobu, měla nejzajímavější charakter a vztah mezi ním a gentlemanem sliboval větší napětí než jeho ostatní romance. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dobrodružný film o pomstě a spravedlnosti odehrávající se částečně v Anglii za vlády Jiřího III. a částečně na tropickém ostrově v Tichém oceánu. Tyrone Power ve své klasické poloze klaďase nemůže selhat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pochopil som ze ide o dej vo velkej Britanii /vznikla roku 1703/ za vlady krala George III, po nasom Juraja III, ktory vladol v rokoch 1760 - 1820. Musim najprv napisat, ze kulisy su doslova uzasne, fakt tak nadherne kulisy vystihujuce 18. a 19. storocie som vo filme uz dlho nevidel. Riesi sa tu problem ze stryko ponizuje svojho synovca, ten si prechadza terorom. Do toho este pride cesta do vzdialenych koncin tejto planety akych koncin, to uz nech si kazdy divak zisti. Tempo je masakrozne dobre, dialogy doslova perfektne, mam toho napozerane uz dost, a tak kvalitne dialogy som uz setsakra dlho nepocul. neskutocne ma fascinovalo aj to, ze sa strieda dejova linia z Velkej Britanie 18/19. storocia s akymisi ostrovmi v Polynezii . 89 % ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení v podobě romanticko-dobrodružné oddychové zábavy. Film docela odsejpá od začátku až do konce, možná snad jen ve prostřed lehce zvolní a akce je pro změnu nahrazena kusem exotiky, která musela být ve své době asi terno, zejména pak díky neuvěřitelně odvážným sexy-domorodým oblečkům (dámy u spoře oděného Tyrona muslely v roce 42 zřejmě omdlévat), které ale z dnešního pohledu působí samozřejmě krapet úsměvně. Předpokládám že v tu dobu oslnily i záběry pod vodou. Jinak příběh je docela napínavý, hudba hezká, herci hrajou dobře - celkově film působí až na pár momentů docela nadčasově a velice vyvedená je třeba závěrečná rvačka Benjamina Blakea (Tyron Power) a Arthura Blakea (George Sanders). ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

No já nevím, moc jsem se nebavila. Asi za to mohly pro mě naprosto nesnesitelné hlavní hrdinky. Co na nich Benjamin viděl (kromě zevnějšku) mi zůstává záhadou. ()

Reklama

Reklama