Reklama

Reklama

Recenze (4)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Romanricke drama odehravajici se na pozadi stavby suezskeho pruplavu. Odehrava se tedy predevsim v salonech a palacich, ze samotne stavby tam toho je naproste minimum (zaval utrzenou skalou, poustni boure)... Me tento film bohuzel nicim nezaujal, a ani ta krasna Loretta to nemela cim zachranit. Natoz podivna Annabella, kterou jsem doted neznal. 2+ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Radsej by som tie technicke veci okolo stavby Suezu nez romanticky film. Niektore dialogy neposobia  ... uveritelne   : 45 % ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Jak už napovídá název, jde v tomo filmu o dramatické okamžiky provázející asi největší stavební projekt pol. 19 st., kterým byl Suezský průplav. Divák se v tomdle případě samozřejmě musí povznést nad "drobné" historické nepřesnosti. Jedná se o docela solidní film, který určitě stojí za vidění - minimálně kvůli, na tu dobu, velice povedeným efektům (řádění tornáda bez počítačové animace musela být asi opravdu fuška a kus umění natočit). Ty Power tu tentokrát v roli Ferdinanda Lessepse, duchovního otce projektu, bojuje za splnění svého snu o stavbě užitečného průplavu. Na pozadí hlavní dějové linie se odehrává docela vkusně zasazený příběh milostného trojúhelníku mezi nádhernou Lorettou Young v roli hraběnky a následně císařovny Evženie a střeštěné Toni, kterou si zahrála Annabella (první manželka Powera, se kterou při natáčení tohoto filmu seznámil a v následujícím r.39, se s ní i k velké nelibosti studia oženil). Příběh je spíše pomalejší, s občasnými dramatickými momenty, hezkými dialogy a velice dobrými hereckými výkony - bohužel z dnešního hlediska již není nijak zvlášť atraktivní, takže po jednom příjemném zkouknutí, které má i docela nečekaný závěr, nebude mít pravděpodobně nikdo potřebu se k tomuto filmu vracet. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama