Reklama

Reklama

Modrý kocourek

Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1959, 13 min

Obsahy(1)

Co všechno prožije malý modrý kocourek, když zjistí, že je jiný než ostatní kočičky. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tuto krásnou pohádku o modrém kocourkovi a tlupě koček vypráví Karel Höger. Jeho hlas je nezapomenutelný, stejně jako ilustrace od Zdeňka Milera. ()

Micione 

všechny recenze uživatele

"Byl jednou jeden domeček a v tom domečku žily tři zvědavé kočičky – černý Ferda, pruhovaný Mourek a strakatá Micka . Žádný vlak nenechaly projet jen tak...." :-) Při jednom takovém kočičím sezení na plotě z vlaku zčista jasna vypadla modrá bedna a tři kočičky ze strážního domku u Zapadlé Lhoty se poté přivítaly s kocourkem tak modrým, jak dokáže být snad jen letní obloha / jeho zašmodrchané čínské jméno bohužel spolehlivě opustilo moji mozkovnu /. Přátelství je někdy víc než láska /? / – tak to nedokážu posoudit , ale tohle přátelství mezi čtyřnohými velké bylo a o to hlavně v celém příběhu kráčelo . :) Nádherná vyprávěnka umocněná podmanivým hlasem Karla Högera dostane asi každého, kdo má srdce na správném místě a nebojí se emocí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je tu zmíněna v komentářích Čína. Pravda, na konci je řečeno, že Čiaočing se s kocourkem skamarádil, protože oba pochopili, že přátelství je to nejdůležitější. Tím může být v podtextu řečeno mnohé, tím spíše v době vzniku. Ale také je na tom mnoho pravdy a pro děti je to dobré poselství. Stejně jako to, že na barvě kůže nezáleží. Důležité jsou jiné věci. Pochopitelně, že tím hlavním zážitkem byl pro mě Karel Höger. Nevím proč je tu obrázek krtečka, ale já si to sám pro sebe vysvětluju tím, že krtek je pro mě přeci jen víc než kocourek... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama