Reklama

Reklama

Čtyřlístek


Signály z neznáma (E01)

(epizoda)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1990, 8 min

Obsahy(1)

Jednoho klidného odpoledne hrdiny Čtyřlístku navštíví jejich vesmírní dvojníci a pozvou je na cestu létající čajovou konvicí napříč mírumilovným "Kuchyňským vesmírem". Napadne je však loupeživý Bimbác a zdá se, že mu nemohou uniknout a že je s nimi konec. Nebo je vše poněkud jinak? (Tommassi3)

Recenze (13)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístka jsem jako malý viděl spíš na magnetkách od Kostíků než v časopisech, takže k němu nemám takový vztah, jak jiné generační skupiny. I přesto by mi nemusely všechny 3 Čtyřlístkované kraťasy připadat jako kravina, a tenhle obzvášť. Degenerace mládeže na základě trapného a nevtipného chování postav a neskutečně tupého příběhu? A navíc je to všechno úplně zbytečné! No málem odpad! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První z trojice adaptací příběhů ze Čtyřlístku, který jsem viděla díky VHS kolekci Ahoj kamarádi 1 a 2. Původní příběh z Knihovničky č. 50 z roku 1976 je klasika napsaná Ljubou Štíplovou o dvojnících z vesmíru. Ovšem, ten konec je trochu jiný. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a asi nejlepší z trojice VHSkových dobrodružství (dalšími jsou Myš, která prochází zdí a Pes na stopě) třeskoprské čtveřice. Je jenom dobře, že tvůrci v roce, kdy už měl Čtyřlístek nejlepší formu za sebou, sáhli k příběhům ze zlatých let, konkrétně do roku 1976. A ni to však nemění nic na faktu, že tyhle Signály z neznáma nemají tu auru Signálů z neznáma knihovnička Čtyřlístek, číslo 50…..doporučuji :D ps: nebyla by pecka, kdyby byla natočena všechna dobrodružství legendárního kvarteta, dnes už by jsme byli na pětistém díle. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

komentář platí pro všechny 3 díly. Docela jsem byl zvědav na animovaný Čtyřlístek, který jsem měl v dětství rád a jak je podle známky vidět tak zklamal. O příběhy ani nejde, jsou stejné jako kdysi vyšly, ale zpracování je ubohé včetně dabingu. U komiksu to vše fungovalo líp a hodil by se na to jiný kabát, možná víc inovativní i s bublinami. Takhle to byla nuda a šeď a ať si to raděj děti přečtou v časopise - to bude rozhodně užitečnější. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Není zde oproti komiksu jiný konec, ale spíše jiný průběh (kočka nahání ufony, padouchem jsou místo paličky barely aj.). I ty tři hvězdy dávám spíše z úcty, byť zfilmovaný čtyřlístek byl v dětství můj nesplněný sen. Pro mě osobně animáč naprosto postrádá kouzlo předlohy a přisuzuji to zejména datu vydání. V roce 1993 byli dávno za zenitem už i Němeček se Štíplovou. Nechápu, proč nebylo nic natočeno v dobách největší slávy kvarteta z Třeskoprsk. ()

Reklama

Reklama