Reklama

Reklama

Čtyřlístek


Signály z neznáma (E01)

(epizoda)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1990, 8 min

Obsahy(1)

Jednoho klidného odpoledne hrdiny Čtyřlístku navštíví jejich vesmírní dvojníci a pozvou je na cestu létající čajovou konvicí napříč mírumilovným "Kuchyňským vesmírem". Napadne je však loupeživý Bimbác a zdá se, že mu nemohou uniknout a že je s nimi konec. Nebo je vše poněkud jinak? (Tommassi3)

Recenze (13)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První z trojice adaptací příběhů ze Čtyřlístku, který jsem viděla díky VHS kolekci Ahoj kamarádi 1 a 2. Původní příběh z Knihovničky č. 50 z roku 1976 je klasika napsaná Ljubou Štíplovou o dvojnících z vesmíru. Ovšem, ten konec je trochu jiný. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Není zde oproti komiksu jiný konec, ale spíše jiný průběh (kočka nahání ufony, padouchem jsou místo paličky barely aj.). I ty tři hvězdy dávám spíše z úcty, byť zfilmovaný čtyřlístek byl v dětství můj nesplněný sen. Pro mě osobně animáč naprosto postrádá kouzlo předlohy a přisuzuji to zejména datu vydání. V roce 1993 byli dávno za zenitem už i Němeček se Štíplovou. Nechápu, proč nebylo nic natočeno v dobách největší slávy kvarteta z Třeskoprsk. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

komentář platí pro všechny 3 díly. Docela jsem byl zvědav na animovaný Čtyřlístek, který jsem měl v dětství rád a jak je podle známky vidět tak zklamal. O příběhy ani nejde, jsou stejné jako kdysi vyšly, ale zpracování je ubohé včetně dabingu. U komiksu to vše fungovalo líp a hodil by se na to jiný kabát, možná víc inovativní i s bublinami. Takhle to byla nuda a šeď a ať si to raděj děti přečtou v časopise - to bude rozhodně užitečnější. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předlohu k této epizodě jsem nečetl, ale prý tam jsou nějaké změny. Ale abych byl upřímný, tenhle díl mi přišel dost jako blbost. A to dokonce tak moc, že lepší hodnocení, než průměrné prostě dát nemůžu. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístka jsem jako malý viděl spíš na magnetkách od Kostíků než v časopisech, takže k němu nemám takový vztah, jak jiné generační skupiny. I přesto by mi nemusely všechny 3 Čtyřlístkované kraťasy připadat jako kravina, a tenhle obzvášť. Degenerace mládeže na základě trapného a nevtipného chování postav a neskutečně tupého příběhu? A navíc je to všechno úplně zbytečné! No málem odpad! ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a asi nejlepší z trojice VHSkových dobrodružství (dalšími jsou Myš, která prochází zdí a Pes na stopě) třeskoprské čtveřice. Je jenom dobře, že tvůrci v roce, kdy už měl Čtyřlístek nejlepší formu za sebou, sáhli k příběhům ze zlatých let, konkrétně do roku 1976. A ni to však nemění nic na faktu, že tyhle Signály z neznáma nemají tu auru Signálů z neznáma knihovnička Čtyřlístek, číslo 50…..doporučuji :D ps: nebyla by pecka, kdyby byla natočena všechna dobrodružství legendárního kvarteta, dnes už by jsme byli na pětistém díle. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší tři hvězdy. Dabing je klasicky monotónní pro kreslené seriály začátku 90. let. Vzpomínky na tyhle minifilmy jsem měl lepší, bohužel při shlédnutí nenastal příjemný pocit nostalgie. ()

james11 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek mám rád a v podstatě jsem na něm vyrostl :-). Pamatuji si, jak jsem dostal od taťky štos čtyřlísků, abych se nenudil. Jako komiks je čtyřlístek prostě super, ale v televizi tolik nevyniká. Všechny 3 díly miniseriálu hodnotím 4 hvězdičkami. ()

Reklama

Reklama