Reklama

Reklama

Čtyřlístek


Myš, která prochází zdí (E02)

(epizoda)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1990, 7 min

Obsahy(1)

Myšpulín vymyslí jednoho dne kuličky, které mají pomoci Fifince při praní prádla. Jednu z nich ovšem sní myš. Po její konzumaci začne procházet zdí. Této možnosti neodolá ani Bobík a také sní pár kuliček. Jenže pak pro ostatní ze Čtyřlístku vyvstává otázka, co s Bobíkem a myší, kteří procházejí zdí. (zdeny99)

Recenze (17)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý z trojice adaptací příběhů ze Čtyřlístku, který jsem viděla díky VHS kolekci Ahoj kamarádi 1 a 2. Původní příběh z Knihovničky č. 58 z roku 1977 je skvělá komedie napsaná Ljubou Štíplovou. Kdo se ve Čtyřlístku vyzná lépe, chápe fatální význam té myši ;) ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mám rád i v původní podobě, je sám o sobě vtipný, takže se nedalo nic moc zkazit. Je to tedy poněkud pomalejší v některých pasážích a změny mi přišly spíše k horšímu, ale pořád je to solidní porce zábavy. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ano, také vzpomínám na VHSky s Pepou Dvořákem Ahoj kamarádi. Stojí u bazénu a ptá se: "Děti, co je to?" a já u bedny s bráškama odpovídám "Bazén" a Pepa kontruje "Kdo řekl bazén? Mluvíme přece o fantazii, to je moře....." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze tří čtyřlístkovských kraťasů je tenhle patrně ten nejlepší a nejzábavnější. Tohle je prostě výborná komedie s tempem téměř vražedným. Klasická animace, večerníčkovská stopáž a skvěle vybrané hlasy. Za mně naprosto super. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Bohužel, snímku ubližuje poněkud odfláknutá animace (rozmazané pohyby, vyšisované barvy) a natahovaný děj. S knížkou to nejde srovnávat, tam to odsejpá. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Nádherné zpracování kultovního časopisu Čtyřlístek. Určitě bych byl raději, kdyby se víc tvořily takové příběhy, než ty ve 3D animaci, které postrádají kouzlo komiksu, jaké mají tyto (bohužel jen tři krátké povídky), ale aj tak jsem za ně rád. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle myš sice umí projít zdí, ale u mne neprošla. Čtyřlístek nepatří na televizní obrazovku, ale na stránky dětského časopisu - Pinďa nemluví hlasem Oldřicha Kaisera, ale pomocí bublinek s textem……….to kouzlo komiksového dobrodružství tam prostě není. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem vydařená animovaná adaptace kultovního komiksového Čtyřlístku. Mimické výrazové prostředky mohly být bohatší - s tímhle animátoři docela škudlili a udělali to nejjednodušší, jak to šlo. Myslím si, že s pestřejší animací mohl být celkový dojem úplně někde jinde. Ale abysme neřekli, jako bonus má každá postavička (snad s výjimkou Bobíka) speciální trik vyjadřující překvapení: Fifinka - mašle, která se sama rozváže a sváže, Myšpulín - odskakující motýlek, Pinďa - rolovací uši. Piňdovi ještě navíc padají kalhoty a bobík si každou chvíli udělá bouli. Jinak ty nápady a vynálezy tam jsou, Čtyřlístek, pohoda... Škoda, že jen tři díly. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek je zcela jistě legendární grupa, kterou jsem svého času četl i já. Ovšem tenhle příběh je šedý jako ta myš. Ano, právě v tom je hlavní problém. Barevnost se úplně nepovedla. Jako by film chtěl být černobílý a zároveň nechtěl. Příběh by možná nebyl nejhorší, ovšem mě se příliš nelíbily ty hlasy, které jednotlivé postavy vedly. Nějak mi k nim asi nesedly, nevím. Celkově mi filmeček přišel lehce odfláknutý po všech stránkách. ()

Reklama

Reklama