Reklama

Reklama

Yeogogoidam 5 : dongbanjasal

  • Jižní Korea 여고괴담 5 : 동반자살 (více)

Obsahy(1)

Proč mladí lidé přemýšlejí o sebevraždě? Proč mladé a krásné dívky přemýšlejí o sebevraždě? Je lepší zemřít sám, nebo společně s nejlepšími přáteli? Čtyři studentky podepíší ve školním kostele vlastní krví testament o společné smrti. Chtějí zemřít ještě téže noci. Ale téže noci zemře jen jedna z nich, Eon-ju. Pouto stvrzené krví však nelze přerušit. Sliby musí být dodrženy a nezáleží na tom, za jakých podmínek.
Páté pokračování "Šeptajících chodeb" se opět odehrává ve školním prostředí, tentokrát v dívčí střední katolické škole. Ústředním tématem je velmi tenká hranice mezi láskou, přátelstvím a nenávistí. (Ketri)

(více)

Recenze (5)

tombac 

všechny recenze uživatele

Pětka nikterak nevykročila z mantinelů nastavených předchozími díly. Tudiž si v melancholicky laděném a flashbacky proloženém příběhu především v prostředí dívčí školy (a přilehlém kostelu) prostřednictvím práskavých lekaček zasedne pomstychtivá zkrvavená vlasatice na trojici kamarádek. Průměrné a dosti ukecané mysteriózní drama, jež nervy nepocuchá... Na druhou stranu v době asijského duchařského sucha díky za něj. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Taková klasika série, která tentokrát příběh zavádí trochu i mimo školu, např. do rodiny a partnerských vztahů. Je třeba uznat, že po jedenácti letech série trochu přitvrdila. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ vzkriesenie kórejského hororového žánru sa ani tentokrát nekoná. Už piate pokračovanie série Whispering Corridors s podtitulom A Blood Pledge síce ponúka zaujímavý trailer a vynikajúce plagáty, no to všetko je len pútavý obal, pod ktorým sa skrýva ďalší ničím nevynikajúci ducharský horor. Predošlé časti síce vsádzali na postupné pomalé budovanie atmosféry a melanchonickú náladu, no tento diel sa už od začiatku uberá rýchlejším tempom a ponúka aj viac hororových scén, no funguje to len z polovice. Zo začiatku sa scény striedajú rýchlejšie ako v predošlých častiach a aj príbeh napreduje rovnako rýchlym tempom, strašidelné scény však tak rýchlo skončia ako rýchlo začali a príbeh sa v polovici zasekne a už len recykluje dookola to isté. Ku konci sa fim snaží navodiť melanchonickú náladu (hlavne pomocou smutnej hudobnej melódie), čo však z toho, keď ku hlavným postavám nie sú cítiť sympatie. Čo by som u tohto hororu vyzdvihol je už klasicky výborný audio-vizuálny štýl a výborne fungujúce lakačky, u ktorých som neraz podskočil na stoličke a ktorých tu je neúrekom. Celkovo som od piateho pokračovania čakal oveľa lepší zážitok (1, 2 a 4 diel sa mi veľmi páčili, mierne zakopával len 3 diel), no ostalo to len v rámci slušnejšieho priemeru. ()

Reklama

Reklama