Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný Elvis jako naivní, leč sexy mladík z venkova, jenž se ocitá mezi potrhlými horaly, kteří přijeli na Floridu. Komediálni muzikál Jdi za svým snem představuje jeden z několika snímků s Elvisem Presleym, za nimiž stojí filmové studio United Artists. Muzikál potěší i diváky, kteří nejsou přímo fanoušky Elvise. Vychází z románu Richarda Powella Pioneer Go Home a v hlavní roli se objevuje král rock’n‘rollu jako Toby Kwimper, nejzodpovědnější člen potulné vesnické rodiny skládající se dále mimo jiné z Popa Kwimpera (Arthur O’Connell) a kypré sestřenky Holly Jones (Anne Helm). Kwimperovi se domáhají svých práv na bydlení a k nelibosti místních gamblerů Carmina (Jack Kruschen) a Nicka (Simon Oakland) budují v jejich městě svůj domov. Místní sociální pracovnice Alicia Claypool (Joanna Moore) chce rodinu vyhnat pryč, a proto se snaží dokázat, že Toby je „zvrhlík“, ovšem podaří se jí jen udělat ze sebe blázna. Kromě skvělých písní patří k vrcholům filmu také Elvisovo bezděčné rozbití místního hráčského doupěte a dramatická scéna soudního procesu s Rolandem Wintersem v roli nevrlého, leč v hloubi sympatického soudce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Môj vzťah k Elvisovi Presleymu je čiste pozitívny. Obdivujem ho ako charizmatického umelca, ktorý svojou tvorbou doslova zmenil svet. Bol to famózny spevák, hudobník, interpret. Jeho celosvetová popularita svedčí o tom, že to bol výnimočný človek. Elvis sa počas svojej divokej, oslnivej kariery stihol objaviť aj v niekoľkých nenáročných hollywoodskych hudobných filmoch. Boli to nie moc kvalitné snímky, ktoré celé stáli práve na jeho osobnosti. V titule "Choď za svojim snom" si zahral úlohu natvrdnutého, ale sympatického a dobrosrdečného, mladého burana. Najlepšie pasáže sú pochopiteľne tie v ktorých spieva. ** ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

60. léta plná slunce a pohody, počátky bankovního zla, zvláštně pojatá mafiánská zápletka, převaha selského rozumu a s tím spojený přirozený nenásilný humor a jasně nezapomenutelný mladý král rock 'n' rollu ELVIS!! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jaký je asi Presley v devátém ze svých jednatřiceti filmů? 1) 27letý Elvis Presley je na tom s herectvím asi jako Karel Gott s tancem, ale to nevadí. Obrovská přitažlivost tohoto sexy chlapíka je patrná přes zřejmou snahu přizpůsobit film dobovým presentačním manýrám._____ 2) Literární předloha je možná příjemně čtivá, ale melodramatická koncepce 55letého režiséra Gordona Douglase film posunula někam k představením spolku ochotníků ze Zlámané Lhoty. Neumím říci, nakolik je to záměr a nakolik (ne)chtěný důsledek tvůrčí neschopnosti. K téměř stovce vlastních zplozených filmů režisér poznamenal: I have a large family to feed and it's only occasionally that I find a story that interests me._____ 3) A přesto jsem se docela bavil. Dobové reálie, neskutečné dialogy a pseudoakční prvky neustále vyvolávaly nevěřícnou otázku, jestli byli tvůrci při smyslech a jestli to fakt mysleli vážně. K tomu přihoďte opravdu milé písničky a především možnost vidět Elvise "naživo" v plné formě a zjistíte, že nemohu jít pod tři hvězdičky._____ 4) Za zmínku stojí následováníhodný návod pro muže, jak předejít světovému přelidnění: Whenever some pretty girl starts to bother me I just close my eyes and say, "One times one is one. One times two is two. One times three is three, and all the through to the eights. Usually, I only get the sixes and they get disgusted and walk away." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, vo filmoch hral nielen Elvis Presley, ale aj isty Reagan - nez ho zvolili do uradu a kazdy vie akeho a av akom state : 74 % ()

Reklama

Reklama