Reklama

Reklama

Tělo

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2007, 10 min

Obsahy(1)

Krásný letní den. Uvnitř rušného bloku činžáků leží na jednom z mnoha dvorečků nepovšimnuto tělo desetileté dívky. Co se jí stalo? A co ještě stane? (choze)

Recenze (55)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ja vim ze je treba brat amaterske filmy trochu z rezervou ale tohle byla tak k uzoufani nudna kdakarna ze proste neni nic co by to vytahlo z odpadu ani ten radoby sokujici konec to nespravil no nic diky za bezva namet jdu se plazit sem a tam kamos mne pri tom bude tocit pak mne dorazi abych uz netrpel a treba to bude mit taky profil na CSFD! kdo vi... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pseudošokující kravina, snad jen kompozice některých záběrů mě občas dokázala trochu přesvědčit o tom, že je to film a ne domácí cvičení s neherci a digitální kamerou. Blažek se snaží operovat v abstraktních kategoriích, které jsou (zatím) mimo jeho dosah. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý český amatérsky/nezávislý pokus o krátkometrážny snuff poteší predovšetkým fanúšikov viac nahých ako oblečených žien, expertov na bosé nohy (no dobre, Tarantino to ešte nie je) a tých z vás, ktorí pred krvou v horore uprednostňujete skôr dobre vybudovanú, tiesnivú atmosféru. Je horúci letný prázdninový deň, sídlisko ospalo drieme, niekde v diaľke sa hrá tenis a tuná, ak pozriete nižšie, uvidíte plaziť sa zľahnutou trávou polomŕtve dievčatko. A tí, ktorí to začali, to idú dokončiť. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

I na debut hodně slabé. S nulovým obloukem, nulovým napětím, stupidní pointou a strašně (ale jako fest) špatným střihem. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Ještě teď si vybavuji, jak tvůrce psal, že natočil první český exploitation, k čemuž se podle mého názoru moc nepřiblížil, ale teď k věci. Během těch 8 minut, se na plátně zrovna nic moc neděje, ale to neznamená, že je to mínus, právě naopak. Má to příjemnou atmosféru, kterou trošku kazí slabší herecký výkon hlavní představitelky, ale není to až taková hrůza. Velké překvapení oproti Cyborg Cheerleader je, že má Tělo dost dobrou kameru, akorát místy střih lehce zaskřípal. Příště bych doporučil, aby se režisér nebál přitvrdit na syrovosti, ale i tak tento amatérský film hodnotím 3 hvězdičky… ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Napotřetí konečně něco od tohoto autora, co se mi líbí, totiž jisté množství pěkných záběrů (už od prvního), momentek. Od začátku jsem ale frustrován jejich stříháním, druhý záběr měl být z větší dálky. Nakonec jsem ani nepochopil, proč jsou ty momentky spojeny do filmu. Nejlepší dojem jde z prvních vteřin, pak to kolísá a jakožto celek slábne a slábne. Podobné kydy, totiž jak mělo být něco jinak uděláno, by mě nenapadly u filmu, který by byl něčím víc než ukázkou autorovy řemeslné zdatnosti. Podobný pocit marnosti jako u Noci v Myší díře: chvílemi mám dojem, že se cosi ozývá (v obou případech mělo jít o hlas jakéhosi nezakotveného dění), ale vzápětí vždy zjišťuji, že se mi to jen zdálo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby sa to dievčatko neplazilo po zemi šesť minút, ale napríklad štyri, bolo by to o tom istom. Pán Blažek si asi myslel, že to čakanie filmu nejako pridá na intenzite, ale o pár minút plazenia menej a aspoň pointa by vyznela tak jak mala. Nápad ok, nebolo to zlé, ale amatér je hold len amatér a keď už to nevie s atmosférou, mohol tam dať aspoň trochu viac krvi. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní počiny je třeba hodnotit a celkově brát jinak,zvláště když většina sází na reálnost. Na tak krátký film mě první dvě minuty nijak nezaujaly,ale po těch dvou minutkách se film rozjel do dobrých kolejích a my tak sledujeme bezmoc malého děvčátka. Děvčátko hraje dobře,s jednotvárným nepřítomným pohledm projde okolím. Přesto se mi film zdá lehce nudnější a konec mě nijak extra nešokoval,ale zdál se mi ten nejzajímavější z celého filmu. Chozeho sice neznám osobně,ale máme spolu dobré vztahy a o důvod víc budu přísnější. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně špatná věc. Cyborg Cheerlender byla fajn sice blbost ale fajn. Casa Carnivora byla prvotřídní ale tohle? Tohle je břečka která nestojí za nic. Je to blábol kde se ženská sune a sune až se dosune a špatně dopadne. Fakt ne. Nemám ani co napsat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím já se nudil od začátku až skoro do úplného konce. Zaujala mě snad jen poslední minuta. Podle mě si ta borka trošku hutla pálenky a neudělalo jí to moc dobře. Já to říkám pořád, že děcka nemají chlastat. Škoda, že ta poslední scénka nebyla moc rozvinutá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na stránkách Ludovicofilm je obsah popsán následovně: „Krásný letní den. Uvnitř rušného bloku činžáků leží na jednom z mnoha dvorečků nepovšimnuto tělo desetileté dívky. Co se jí stalo? A co se ještě stane?“ Největší problém celého snímku je, že na první otázku se odpověď nedozvíme vůbec a na tu druhou jen částečně. Sledování filmu vůbec nic nenastiňuje, nic nevysvětlu ani nedohaluje. Děj se v podstatě takřka vůbec nikam nepohne. Celkově to na mě působí, jako by to byl výřez většího a delšího celku někde z prostředka. Konec působí dost usekle, pár vteřin se tam mohlo ještě přidat a ostatně i ten začátek (co se stalo hrdince před začátkem filmu) mohl být alespoň nějakým flashbackem nastíněn. I přesto všechno má Tělo několik pozitivních a dobrých stránek. Celé stojí na minimalistickém pojetí (žádná hudba, žádné mluvení, z 95% hra pouze jedné herečky podávající poměrně dobrý a i uvěřitelný výkon) což se v tomto případě povedlo. Honosí se na amatérské spracování poměrně dobrou prací s kamerou a střihem. Na druhou stranu, zvuk by mohl být mnohem lepší. Měl-li bych to nějak shrnout, Tělo disponuje poměrně dobrým nápadem a částečně i jeho provedením. S budováním děje a příběhu už to je trošku horší. Dokáže vyvolat zájem a napětí, ale pak z toho moc nedokáže těžit. Ale můžu říci, že mě to zaujalo mnohem více, než o rok mladší Cyborg Cheerleaders. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Neříkám že bych natočil něco lepšího, ale prostě jsem to celé pronudil. Závěr jsem od jistě doby očekával. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem si správně všimla, tak ti kluci jsou už v prvním záběru :). Pěkná kamera - nic v záběru nechybí a nic nepřebývá. ()

Reklama

Reklama