Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin a jeho rodáci sa dali zverbovať do Ruskej armády, aby mohli bojovať proti nenávideným Nemcom.
Po skončení I.sv. vojny sa vlakovým transportom vracia do rodnej Rigy, čerstvo vyhlásenej za hlavné mesto Lotyšskej republiky a k milovanej Elze. Keďže sa dal zverbovať tesne pred svadbou, musí jej sľúbiť, že ak si chcú založiť rodinu, zabudne na armádu.
Avšak 8.10.1919 zaútočilo pod velením P.R.Bermondta a R. von der Goltza na Rigu 25.000 vojakov „Západnej dobrovoľníckej armády“ a Freikorpsu.
Pre lásku k vlasti Martin porušil sľub a pripojil sa k obrancom mesta, aby pomohol obrániť nezávislosť Lotyšska. Napriek presile nepriateľov, sa šikovným manévrom dokážu ubrániť. Jeho láska pochopí, že bojuje za ich šťastnú budúcnosť. (andykovac)

(více)

Recenze (3)

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Další snímek, v pořadí už třetí, který jsem viděl, z produkce pobaltských zemí, o jejich historii v 20. letech 19. století, předchozí dva byly Estonské. Tento byl z nich asi nejlepší, podtržený výbornou hudbou. Jen mi vadily titulky, některé věty nebyly dokončené a mohl jsem domýšlet co asi říkali. Když byly delší rozhovory, tak tam bylo tak 3/4 z rozhovoru možná méně, ale děj se dal pochopit a to je důležité. ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Sice je tam méně patosu než u ruské kinematografie, ale to nestačí. Celé to působí jako jeden z horších dílů Mladého Indiana Jonese, včetně hudebního doprovodu a zvukových efektů. Scéna se světlicí a následná bitka ve zvonici pak jsou až na hranici grotesky. Také ta linka s tou lovestory je snad až příliš amatérská. Nepřátelé jsou černobílí a Pavel Rafalovič Bermont-Avalov působí až jako extrémní karikatura. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama