Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový štáb a skupina herců přijíždějí do Benátek, kde se začíná točit historický film Vévodkyně z Malfi podle jakobínské tragédie od Johna Webstera. Ubytují se v dekadentním hotelu Hungaria na Lidu. Je to zvláštní místo, v jehož temném sklepení se odehrávají prapodivné věci a hoteloví zaměstnanci provozují to, co si hosté nedokážou představit ani v nejdivočejších snech. Režiséra Stokena potká nevysvětlitelná nehoda a on v kómatu prožívá horečné vize, v nichž se skutečný svět mísí s událostmi zcela iracionálními. Co je sen a co se stalo doopravdy? Kdo z hotelových hostů se ocitl ve spárech temných sil? Nečekané šance se chopí producent Jonathan, ale pod jeho režijním vedením jako by umělý svět filmu stále víc nahrazoval skutečný život. Blíží se finále... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychedelický trip o skupinke hercov, ktorí sa v Benátkach pokúšajú nakrútiť historický film. Mike Figgis tentoraz prestrelil. Jeho dokumentaristicky pojatá snímka je iba zlepencom nesúrodých divadelných hereckých výstupov, snových vízií a ľahko dráždivých sexuálnych obsesií. Väčšina filmu je točená digitálnou kamerou alebo cez rôzne filtre a obraz je miestami rozdelený na štyri časti, pričom v každej sledujeme niečo iné. Rovnaký koncept ako predchádzajúcom Figgisovom Timecode). Čo to má ale znamenať? Vzdanie holdu procesu filmovania? Alebo hereckému umeniu? Pri uvedení na festivale tretina divákov odišla pred skončením filmu, druhá tretina na konci nadšene tlieskala a tretia tretina (vrátane mňa), ktorá zostala do konca iba vďaka veľkej dávke tolerancie, odchádzala s pokriveným úsmevom. ()

Cival odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrovolně se přiznávám, že jsem tuto úchylnost nevydržel. Absolutně ten film nechápu a jen tak někdo mi ho asi nevysvětlí. Šílenost v tom nejotravnějšíím slova smyslu. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmový experiment se Mikeovi Figgisovi fakt nepovedl. Nechápu nějak co to mělo znamenat. Náprosto ulítlá šílenost bez hlavy a paty. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Rozdelenie obrazovky na štvorčeky, farebné kamerové filtre, rybie oko, zábery ručnej kamery, prebleskovanie scén, absencia jednotiacej zmysluplnej myšlienky sami osebe zaujímavý experiment neurobia. Nepomohla ani účasť pomerne renomovaných hercov, ba ani Salma Hayeková. Prílišná snaha vytvoriť experiment: snáď film o filme (o točení historického filmu v Benátkach štýlom Dogma) bez osobnostného vkladu tvorcov zákonite vytvorí dielo studené ako psí ňufák a emočne mŕtve. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak ve Varech se mi u dvou filmů povedlo něco, co se mi nikdy předtím nestalo. Odejít z filmu a nebo u něj usnout. Toto je ten první případ. ()

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z prvních filmů, který jsem viděl na dvd přehrávači. Musím říct, že to byla ta nejhorší sračka kterou jsem doposud viděl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

a nechutný příběh o partičce filmařů, natáčejících v hotelu v Benátkách hru Vévodkyně z Malfi, přičemž se stanou obětí upírů a kanibalů. I když příběh, ten film vlastně postrádá, je efektní jen díky dělení oken plátna a ruční kameře. V režii Mikea Figgise si zahrály hvězdy jako Julian Sands, John Malkovich, Ornella Muti, Lucy Liu či Salma Hayek. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľká facka po papuli divákovi. Rozhodne sa z tohto diela budú spamätávať ľudia, ktorí sledujú komerčné TV veci, a na lôžku môžu skončiť tí, ktorí radi podradnosti typu telenoviel, či novodobých českých komédií a veselohier. Čiže v skratke, tí čo sledujú hnoj, si pri tomto hnoji opätovne prehodnotia kritéria umeleckého prednesu. Pre mňa to bolo 108 min zážitku, ktorý môžem opísať ako skúsenosť, ktorá mi niečo priniesla, ale už nikdy ju prežiť nechcem. ()

jezurka42 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi pět minut jsem přemýšlela, co to má vůbec být a s klidem v duši se přiznávám, že jsem to po chvilce vypnula a šla spát ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...ani komédia ani horor ani ...no nič od ničoho k ničomu jediné pozitívum filmu je pár záberov z Benátok...preto jedna hviezda inak níííč ()

fars odpad!

všechny recenze uživatele

Co je proboha na tomhle genialniho, nebo famozniho? Pokud nekoho rajcujou umorne nudne kusy nesouvisejicich hovadin natocene naprosto silenou kamerou tak mi napiste, obratem poslu amaterske videa ktere jsme nataceli s prateli v opilosti na jednom mejdanu, mozna se u toho dokonce pobavite vic, nez u tehle nehorazne blbosti.... Sakra vubec nechapu jak tu nekdo muze napsat "nepochopil jsem to, ale je to genialni..." Kdybych na tohle nedejboze sel do kina, tak to tam asi vzteky rozmlatim (nepochybuju o tom ze by se ke me vetsina lidi pridala). ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Figgis a jeho rodina spolu se spoustou hereckých hvězd se oddali umělecké svobodě tak silně, až vznikla anarchie. A kde je anarchie, tam končí svoboda těch, kdo se anarchii nepřizpůsobí. Tuhle hotelovou anarchii můžeme naštěstí opustit bez úhony pouhým stisknutím tlačítka STOP. 10%. ()

Slimak odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak.Kravina na kvadrát a bordel a ne hotel ! Kdybych dal jednu hvězdu tak nebudu vědět za co a budu mít špatné svědomí...je to tak šeredně nudné a opruzné a nekoukatelné ke všemu.Takovej mrzkej potenciál snad nemá žádný film co znám....Na druhé straně může Mike Figgis být spokojen že je přecijenom v něčem první.Když si chňapnu kameru mezi zuby a pojedu na kole...natočím trapnej film na kterym je vidět cesta přede mnou...ale furt to bude aspoň o něčem...o tý cestě.Ale tohle je prostě o ničem...SUVERÉNĚ NEJHORŠÍ SMRADLAVÁ BLBOST CO JSEM VIDĚL.. ()

kaygen.it 

všechny recenze uživatele

Film tak ulítlý, že je možné v něm najít Figgisovu genialitu. Bez souvislostí a logiky mě naprosto uchvátil. Bez koncepce a rozdělený na nesouvisející části. Viděl jsem to třikrát a nebyl jsem schopen najít alespoň jeden význam. Famózní!! ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Dodnes si tu kokotinu pamatuju :-( Jeden z nejhorších filmů co jsem kdy v životě viděl ... trapný humus :-( ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla skutečná katastrofa. Film nemá hlavu ani patu, je to jakási psychedelická snůška scén. Jak se do tohohle podařilo dostat takovou spoustu známých herců, aby si zahráli i obyčejné "štěky", to nepochopím. Film má ode mě jednu hvězdičku namísto odpadu jen kvůli Schwimmerovi, kterého mám zkrátka rád. ()

Reklama

Reklama