Reklama

Reklama

Paní Zima

(TV film)
  • Německo Frau Holle (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

O dvou sestrách, službě u Paní Zimy a spravedlivé odměně, která čeká na konci každé pohádky. Byla jednou jedna vdova a ta měla dvě dcery. Nevlastní Marii, pilnou, milou dívku, která musela zastat všechnu práci v domácnosti, a vlastní ošklivou a línou Luisu, kterou neustále rozmazlovala. Marie sedávala často u studny, předla vlnu i své sny o štěstí. Jednoho dne už měla prsty od práce celé krvavé, a když se snažila vřeteno vyprat, vypadlo jí z rukou a spadlo do hluboké studny. Nebohá Marie pro něj musela skočit, ke svému překvapení se však ocitla na krásné louce plné kvítí, v kouzelné zemi, v níž zvířata, květiny, a dokonce i věci mohou mluvit. Vydala se po louce, až došla k peci, odkud na ni volal chleba, aby ho vytáhla dřív, než se spálí. Marie nelenila a chleba vytáhla. Za chvíli na ni volá jabloň, obtížená jablky, aby jí pomohla jablka setřást. I jí Marie pomohla od břemene a nakonec došla k chaloupce Paní Zimy, která ji přijala do služby. Pilně vše v domě zastala a na její přání hlavně početné peřiny pečlivě natřásala, neboť to pak na světě sněžilo. Jak však čas běžel, začalo se jí stýskat po lidech. Paní Zima ji tedy ze služby propustila, a že dobře pracovala, zlatem ji odměnila. V rodné vesnici však jejímu vyprávění nikdo nevěří, kromě závistivé matky a Louisy, které se na její zlaté šaty vynadívat nemohou. Nakonec se Luisa také rozhodne skočit do studny. I ona se ocitne na krásné louce, odmítne však pomoci chlebu i jabloni, a ve službě u Paní Zimy dokonce místo třepání peřin usne. A když se čas její služby nachýlí ke konci, i ona se dočká spravedlivé odměny. (TV Nova)

(více)

Recenze (30)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

Kusbi odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno omylem v rámci sebemrskačské ranní otupělosti. Ohavnější věc jsem asi neviděl, během sledování se mi udělalo asi 5x těžce fyzicky a psychicky nevolno. Větší obludnost už doufám za svůj život neuvidím, to už bych asi musel jít na lobotomii. Jo a ten český dabing je silně tragikomický. ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Pohádka jako taková, není úplně špatná. Jsem však pohoršen z její nekorektnosti. Jen samí jednobarevní herci, obě hlavní hrdinky blondýny. Jako někde za Hitlera. Ani jeden černoch nebo arab. Jak se pak tito diváci mají při sledování takové pohádky cítit ? ()

Richard768 

všechny recenze uživatele

Konečne som videl pôvodnú verziu tejto rozprávky. Bolo to celkom milé a príjemné pozeranie, tá mierna gýčovitosť asi deťom nebude vadiť. Ako bonus morálne ponaučenie: "Každý deň môžete byť lepší!" Ja by som však Luise tak lacno neodpustil, mohli ju v závere viac potrápiť. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Mam tyto uzasne pohadky za nedocenene. Ano, tempo je pomalejsi..ale je to vynahrazeno krasnym vizualem. Nemci si vazne nechavaji zalezet na lokacich a detailech. Mozna je to v dnesnim digitálním svete pohadka pro dospele..kteri jeste veri na pohadky.. ()

Reklama

Reklama