Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kasovní trhák z roku 1957, který je podle Průvodce filmem a videem (Movie&Video Guide) Leonarda Maltina nejlepším filmem Elvise Presleyho. "Král" zde hraje Vince Everetta, uvězněného za zabití v hospodské rvačce. Vince se ve vězení naučí, že je lepší mlátit do kytary, než do zákazníků v baru a po podmínečném propuštění se vydá strastiplnou cestou za úspěchem v oblasti hudby a filmu. Příběh je doplněn šesti Presleyho písněmi od Jerryho Liebera a Mika Stollera, mezi něž patří Treat Me Nice, I Wanna Be Free a dynamická titulní melodie, která byla Presleyho nejoblíbenější filmovou písní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

tahit 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je příběh ve svém jádru velice strojený, rozhodně nebyl úplně proti mysli. Nebudu zastírat, že pro Elvise mám slabost od první chvíle, když jsem si koupil jeho vinyl. Třešničkou na dortu byla i krásná Judy Tyler. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Elvisov film, ktorý nie je až taký zlý, ako ostatné. Titulná pieseň je nakrútená vo forme akéhosi klipu, pravdepodobne najstaršieho pesničkového klipu. A ešte aj vydareného (viď YouTube). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl Elvise ve filmu,jak hraje a bylo to....jak je to slovo? Otřesné. Z hrůzou jsem zjistil,že člověk,kterého si vážím jako hudebníka,neumí vůbec hrát a jeho unylý výkon mě téměř uspal. Kdykoli byl s ním ve scéně jakýkoli profesionální herec,ten rozdíl byl až bolestný a díky tomu,vypadal každý (byť sebeprůměrnější) vedle něj,jako postava za Shakespeara. Díky tomu jsem si pak neužiil ani ta hudební čísla,neb jsem to měl pokažené kvůli jeho brilantnímu hraní. A Judy Tyler taky žádná sláva. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Je to muzikálový příběh o tom, kterak se z obyčejného přidavače na stavbě, který ještě ke všemu prošel kriminálem, stane hvězda showbyznysu. Vinc Everett (Presley) maká na stavbě, pak jednou při rvačce v baru zabije chlápka a dostane za to 14 měsíců za katrem. A ukáže se, že všechno zlé je pro něco dobré. Celu sdílí se spoluvězněm Hunkem, který nejen že je místním kápem, ale hrával v country kapele a brzy objeví talent, který ve Vincovi dřímá. Za mřížemi tak začne tesat surový diamant a s mladíkem se domluví, že až se oba dostanou z vězení, rozjedou velkou kariéru v showbyznysu. Vinc ale opustí nápravné zařízení dřív a s velkou pomocí sličné promotérky Peggy (Judy Tyler) se z něj takřka přes noc stane celým národem milovaná hvězda. Má to ale jeden háček: Vinc zaslepený úspěchem nevidí nic než peníze, a tak si koleduje o malér, který se dřív nebo později dostaví. Ve filmu se objevuje šest Presleyových songů, z nichž jasně nejslavnější je Jailhouse Rock. Choreografii této scény dokonce nastudoval sám Elvis. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Cely film je postaveny na Elvisovi. A i kdyz jeho herectvi neni nejlepsi, je to proste Presley a jeho pisnicky. Cenny film hlavne pro jeho fanousky! Dejove proste a naivni, ale divat se na to da. Velmi zaujala krasa Judy Tyler, o to vice je to smutnejsi, ze si po filmu uz moc slavy neuzila. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pár scén se tam dá, ale jako celek to má hodně nedostatků, který se mi ani nechcou vyjmenovávat. Někdy nejde poznat, že zpívá, protože při playbacku málo otvírá orál. Nakopat mu anál. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pokud by ve filmu nehrál Elvis, byl by to průměrný hudební romantický film, jakých vznikla kdysi řada. Účast Elvise zvýšila divácká očekávání a v některých případech i zklamání. Podobné téma řeší kvalitní životopisný snímek Walk the Line o těžké cestě ke slávě talentovaného zpěváka Johnnyho Cashe. Dalším snímkem na stejné téma je můj oblíbený film Vězeňské blues. Pokud bych srovnávala, tak Peter Fonda si v něm o dvacet let později se stejným námětem poradil mnohem líp. I tak příjemná podívaná na mladého Elvise. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Možná, že příběh je trochu klišé...ano, určitě je. Ale stejně se na to dá dívat s otevřenou pusou, Elvis to prostě uměl rozparádit a zde dokazuje, že nebyl zas tak špatný herec, jak se o něm říká. Takže příběh naivní, ale stejně to každého chytne... ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ne že by Elvis uměl hrát (i když tady hraje víceméně sám sebe), ale film zachraňuje pěkná atmosféra rocknrollových 50. let, hezké písničky a sympatické postavy. ()

majka_11 

všechny recenze uživatele

Asi byla moje očekávání moc vysoká. Elvis je zde sice drsňák a fešák Vince, lamač srdcí a kytar, ale jinak je to celkem dost zdlouhavá nuda. Zobrazení vězeňského života a obchodů s cigaretami mě bavilo nejvíc. Pak už to byla jenom nudná omáčka obsahující pomalejší písně než jsem čekala a až moc prudké francouzské polibky. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý film s víceméně autobiografickým příběhem o vzestupu jednoho zpěváka. Elvis hraje víceméně sám sebe, dobře se na to kouká, je to něco mezi dramatem a muzikálovou komedií a rychle to uteče. Bohužel hlavní hrdina je arogantní buran a je jím skoro až do konce filmu, což mě zážitek trošku sráží. Písničky jsou ale fajn, včetně titulní Jailhouse Rock. A tady podruhé (po Love Me Tender) akademici zaspali, subjektivně i objektivně (dle této stránky https://tsort.info/music/yr1957.htm) největší hit roku 1957, navíc snad s úžasným "videoklipem" a nepřišla ani nominace na Oskara. ()

jurasino 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejznámějších Elvisových filmů se zajimavým příběhem, nudit se u něj rozhodně nebudete. Zazní zde plno hitů jako Jailhouse Rock, Baby I Don't Care, Treat Me Nice, I Wanna Be Free, Don't Leave Me Now a mnoho dalších.... ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Překládat název, který je zároveň názvem Elvisovy top písně, je na ránu.Jinak důkaz, že Elvis zase tak špatným hercem, jak je nám často mylně předkládáno opravdu nebyl.Můžu vyjmenovat 50 českých současných herců, kteří mu nesahají ani po kotníky a přesto dostávají České lvy a jiná ocenění. ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší je si pustit rovnou životopisný dokument o Elvisovi, ale i tak pro jeho sklaní fandy příjemná podívaná. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Jádrem jsou ty písničky, kdo Elvise nemusí, tak moc důvodů ke shlédnutí nemá. Příběh o tom, jak sláva, i když zasloužená a odpracovaná, může stoupnout do hlavy, není ničím pozoruhodný a Konec je prostě holywoodský. Navíc našinec neznalý amerického podnikatelského prostředí se kapku ztrácí v detailech kolem smluv, podílů, odkupů a odstupných. ()

Reklama

Reklama