Reklama

Reklama

Přeskočit Británii

(TV film)
  • Velká Británie Jump Britain
Velká Británie, 2005, 60 min

Freerunning nebo také parkour zahrnuje doslova skákání ze střechy na střechu v sérii smrtelně nebezpečných, a přesto nádherných skoků, skluzů a salt. Je to disciplína kombinující obdivuhodnou zdatnost a absenci strachu, která se po svém založení Sebastienem Foucanem a jeho přáteli rozšířila do celého světa. Pro účely snímku Přeskočit Británii se Foucan a jeho tým spojili se členy bující parkourové scény ve Velké Británii a společně překonávají nejslavnější britské stavby, včetně hradu v Edinburgu a železničního mostu Forth Rail Bridge ve Skotsku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Matty 

všechny recenze uživatele

Parkouristům patří můj respekt, ale tohle předzkoušené divadlo (pro kameru, nikoliv pro radost z pohybu) jde čelně proti významu pojmenování free running. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Jump Britain je Jump London plus lépe natočený freerun, mínus zajímavé úvahy o přesahu parkuru. Jako dokument je to víc povrchní, víc beznázorové než první díl, i když vidíte víc skákání. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování se mi líbilo ještě asi více. Neboť jsme se nemuseli seznamovat s free runningem a bylo to ještě zajímavější a poučnější. První půlka byla opět povídavá a ukázková a v druhé se opět vydali aktéři "proběhnout" na vybraná místa. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do světa, který většina lidí nemá tu čest poznat. Pěkný a kreativní sport, kde člověk není svazován žádnými pravidly, jde jen o jeho vlastní způsob a styl parkouru, jenž je jakýmsi vysvobozením z nudné, každodenní rutiny: po chodníku chodím pořád, tak proč to nevzít po střeše? Zde adrenalin pravděpodobně pumpuje mnohem silněji než u jakéhokoliv jiného typu aktivního (v nějakých případech i pasivního) sportování. ()

Reklama

Reklama