Reklama

Reklama

Whirlwind

  • Velká Británie Whirlwind
všechny plakáty
USA, 2007, 99 min

Režie:

Richard LeMay

Kamera:

Ian Bloom

Hrají:

Karmine Alers

Recenze (3)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Film svým dějem/nedějem nemá daleko k soap operám, kde se řeší vztahy a intriky. A nezáleží na tom, jakou sexuální orientaci hlavní představitelé mají. Všude je nějaká mrcha, všude se nechá nějaký jedinec svést. Příběh sice může být realistický a uvěřitelný, ale podle mě je jednoduchý, dokonce až moc pritivní. Tipuju, že základní děj se vlezl na jednu stránku A5. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Film má jednu zásadní chybu: ačkoliv se mluví o citech, plyne naprosto nevzrušivě odnikud nikam. jako by aktéři jen odříkávali text ze světelných tabulí. Režisér zůstává na povrchu, jako by se bál jakéhokoliv spontánnějšího (ať už verbálního nebo fyzického) projevu. Díky tomu, že se všechny postavy projevují prakticky stejně (nepřesvědčil mě ani David Rudd jako Drake, ačkoliv role nabízela daleko víc), jsou lehce zaměnitelné. Ve výsledku mi Whirlwind připomínal stokrát omleté klišé, hojné v amerických filmech, o spolužačce, která všechny vy(zne)užívá, až se všichni vzbouří a ji stihne zasloužený trest. Jenže tady nejde o středoškolskou partu, ale o dospělé (?) mužské. ()

doff 

všechny recenze uživatele

Partnerské-přátelské "drama". Parta gayů - přátel. Objeví se další a řádně píchne do tohoto do té doby soudržného přátelského hnízda. A najednou je, co řešit. Tak americké, tak sladké, tak happyendové... Dávám 3*, protože občas ten "cukr" potřebujeme. Chápu však, že někteří po shlédnutí toho snímku budou potřebovat inzulín... ()

Reklama

Reklama