Reklama

Reklama

Indiana Jones a nástroj osudu

  • USA Indiana Jones and the Dial of Destiny (více)
Trailer 1

Na Oscara nominovaný Harrison Ford se ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu naposledy vrací ve své ikonické roli pohotového a rafinovaného archeologa, aby prožil své poslední napínavé dobrodružství, které ho jako tradičně zavede do nejrůznějších koutů světa. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (883)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME ZÍSKAT GRAFIKOS DŘÍV NEŽ NACISTI. …“ Na úvod „omlazenej“ Ford – kurva ano, tohle by mohla bejt budoucnost kinematografie. Žádnej problém s úmrtím, se stářím… Bohužel ne všechno to digitální bylo parádní, takže ona AI ještě má na čem pracovat! Příběh je takovej, jak má bejt – nenudící, fajn honitba za archeologickým artefaktem, která je opravdu dobrou rozlučkou s nezapomenutelnou postavou mýho mládí. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Nacista Jürgen Voller alias Schmidt má odkazovat na americkou poválečnou operaci Paperclip. 2.) Mechanismus z Antikythéry je skutečný artefakt, který se zřejmě dochoval šťastnou náhodou. Nebyl roztaven jen proto, že zůstal v lodi na mořském dně. 3.) Thx za titule „Vojtěch Kostiha“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  **  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nástroj osudu je labutí písní, která musela vzniknout, aby legendární archeolog mohl konečně odejít na věčný odpočinek. Mangold rozjede festival CGI brykulí, a aby toho nebylo málo, tak možná přijde i Archimedes. Hitler totiž nemohl. Už minule byli ufoni k smíchu, ale stroj času není o mnoho lepší. Finále je celkem emotivní, ale celé to zase zachrání Williams, jehož geniální motiv posunuje zážitek z každého dílu série na úplně jinou úroveň. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že rozlúčku s Indym nechcel točiť Spielberg, ale na druhej strane James Mangold bol určite dobrá voľba. Prvá polhodina, kde sa to hemží nacistami bola super a práve to nakopávanie náckov bolo s Indym vždy to najlepšie. Potešil ma Thomas Kretschmann, ktorý bol tiež jeden z dôvodov prečo vyraziť do kina. Digitálne omladený Ford bol výborne urobený, hlavne keď porovnávam poslednú DeNirovu spoluprácu so Scorsesem. Likvidácia náckov mi pripomenula môj najobľúbenejší diel - Posledná krížová výprava. Akcia je fajn, vrátia sa staré postavy, plus nejaké nové a všetko tak nejak pekne a pomaly speje do finále, v ktorom Harrison Ford zavesí klobúk na klinec..., alebo nie? 80%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Disney myslí na fotry, i když na tom prodělá myšákův kabát, hodný. Ne, není to žádný Logan s bičem. Mangold vystřihl staromilsky bezpečnou jízdu po známých kolejích, které se už trochu třese brada v akčních scénách a, ruku na srdce, připomíná rozhovor s dědou, který vám po pětisté opakuje stejnou historku z války, co už nápadně zavání nastupující senilitou. Tempo a gradace po fajnové první třetině upadnou a film tak potřebuje kardiostimulátor nostalgie. Ten mu naštěstí v posledních minutách vpálí takovou dávku, že bič opět práskne. A ne, nemyslím tu krásnou nažehlenou metaforu člověka, který žije z / v minulosti. Ale mnohem spíš tu něžnou scénu dvou lidí, který už nejspíš bolí úplně všechno. I can relate to that! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Poslední dílek skládačky nedal vydechnout. Řetězec akcí, brilantních nápadů a velké srdce na stříbrném podnose s tou nejupřímnější snahou diváka potěšit. A já jsem potěšená byla. Indy je legenda. Ikona. Láme mi srdce, že už je konec. Výtky vezdejší jsou v tomto případě na vodě, je to kult a Mangold dostál důstojnému rozloučení. Je borec, o Fordovi nemluvě. Špičkový biják a kdo to nepochopil, nezaslouží si ho. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (47)

  • První film Indiana Jonese, který nezačíná logem Paramountu. (KGBelik)
  • Dr. Voller (Mads Mikkelsen) říká, že se vrátí v čase na adresu Prinzregentenplatz 16. Jednalo se o mnichovský byt Adolfa Hitlera. V roce 1929 se Hitler přestěhoval do luxusního osmipokojového bytu na této adrese. (sator)
  • Harrison Ford se před natáčením vyjádřil, že nebude ve filmu hrát s Chrisem Prattem. Konkrétně odpověděl: „Buď on nebo já“. Chris Pratt byl totiž kandidátem na roli Indiana Jonese a uvažovalo se o tom, že by se o roli dělili nebo ji Ford v nějaké části filmu symbolicky předal svému nástupci. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama