Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (607)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Jak to kdysi začalo ... Mikea musíte milovat pro jeho roztomilost a odhodlání a Sullyho pro jeho odvahu a strašidelnost. Oba si sice od začátku nepadli do oka, ale později se ukázalo, že oba jsou tým a hodně toho zvládnou. A maličký Mike na exkurzi v továrně byl tak hezoučký, že kdyby byl živý, tak bych si ho vzala domů. ()

play3man 

všechny recenze uživatele

Tak práve son dopozeral a WoW proste. Nečakal som, že to bude také dobré :D Konečne animák, v ktorom nie je cítiť úpadok oproti predošlej časti. Paráda, jednoznačne 5* ()

Paatej 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho co jsem viděl Příšerky, takže k žádnému srovnávání nedojde. Určitě bych ale za tímto počinem neviděl nejslabší pixarovku jako zdánlivá většina osazenstva CSFD. Naopak. Po dlouhé době jsem se u animáče zase náramně bavil, možná s recyklovanými postavami, ale to mě vůbec netrápilo. Krásná animace, jak je již u pixaru standardem, spousta milých momentů a i přes to, že jsem věděl, kde film skončí, mě držel v napětí až do konce. Příjemná zábava. ()

DavidUrbanCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý animák už s poněkud chabším pokračováním. Rozhodně si na něj nemůžu výrazně stěžovat, protože Příšerky byl jeden z mých nej animáků v dětství, ale to pokračování... no. Svým způsobem bylo dobré, ale stejně mi na něm něco nesedí, a tím je časové uspořádání. Konec byl opravdu natahovaný, stejně jako začátek. Z prostředka člověk moc neměl, neboť byl ukrutným způsobem osekaný a zkrácený. Jinak celkem dobrá podívaná. Pro lidi s dětmi přetrpitelné a vcelku i zábavné. 69% ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Proti všem mým předpokladům získaných převážně z trailerů a názorů druhých VELMI povedený animák, který bavil od začátku do konce a rozhodně bych ho nenazýval nejslabším dílem od Pixarů, jak jsem tady někde zahlédl. Toto nelichotivé označení by si odnesla buď Auta 2 nebo obecně přeceňovaná Rebelka, ale zpátky k příšerkám. Zasazení příběhu do doby před působením Mika s Jamesem v Monsters, Inc., konkrétně do školního prostředí, kde se příšerky učí strašit, na mě podle popisu působilo velmi kýčovitě a nudně. Těžko říct proč, možná jsem se bál, že budou chtít tvůrci postavit úspěch na geniálním "prvním" díle, ale můj strach byl zbytečný, přece jen se pořád jedná o Pixary. V Monsters University si pro nás nachystali nepřetržitý tah na branku od začátku do konce, opravdu mě nenapadá žádná hluchá scéna, u které bych si přál, ať už skončí, gagy nepůsobí uměle ani zbytečně, v rámci možností bych se je dokonce nebál označit za dospělé, kdy nebudu tvrdit, že se smíchy potrháte, ale minimálně úsměv na tváři dokáži vyčarovat dokonale a co oceňuji nejvíc, je perfektně zvládnutá práce se zvraty a závěrem filmu, což je těžká, přesto kolikrát dost podceňovná disciplína. Ani v jednom případě, kde se vyloženě nabízelo vyřešit či ukončit vybrané situace tím lehčím, mainstreamovým způsobem, se tak nestalo, vše naopak působilo velmi přirozeně, uvěřitelně, skoro jako ze života, a že to bylo celé o barevných příšerách? Jenom o vzhledu to není a některé jsou navíc fakt roztomilé. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Sice to není na úrovni jedničky, ale i tak jsem tímto filmem prolomil své filmové prokletí, které mě doprovázelo od doby, co jsem shlédl Lovce jelenů, kdy jsem koukal jenom na kraviny. Tento film se mi už konečně líbil. Skvělé počítačové zpracování, ve 3D to musí být opravdu pecka! V příběhu se najde troška klišé, které ale ke konci filmu bude pomalu hašeno, ale není to zase nic originálního. Proto si myslím, že filmu bude sedět 8/10. Pěkný snímek, trocha srandy, ale stereotyp se v tom bohužel najde, nicméně pobavíte se a to je na filmech to hlavní! ()

teba 

všechny recenze uživatele

První díl je klasika, díky závislosti některých členů rodiny asi tisíckrát zhlédnutá... Tak nějak automaticky jsem čekala, že tohle budou maximálně tři hvězdy, už jen vzhledem k tomu, že většina filmu odkazuje na reálie amerických univerzit a především pak bratrstev, kterým jsem teda na chuť fakt nepřišla. Ale! Doma už to zase párkrát proběhlo (že by další závislost na cestě...?) - a já s údivem zjišťuju, že mi to přijde poměrně dost vtipný. A co víc: moc se mi opět líbí i českej dabing!! MNĚ!!!! Ovšem třetí díl už bych snad nepokoušela ;o) ()

Midar 

všechny recenze uživatele

Dvojka je v podstatě přesným opakem jedničky. Zatímco jednička měla úžasný úvod a pokulhávat začala až v samotném závěru, dvojka má naopak opravdu skvělě zvládnutý závěr, tomu však bohužel předchází docela rutinní a často až moc patetický děj. I přes to si to však svoje diváky najde a to kouzlo jedničky tam pořád někde je. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Obdivuje všechny znalce animovaných studií, kteří rozeznají, odkud engine vane! To fakt nedávám. Ale animáky mám rád. Tenhle byl svižný vtipný a našli jsme si v něm své dospělí i děti, tedy dítě (zdravím dcero, byli Ti 4. roky, viděli jsme to 19.8.2016). Jsem rád, že vím, jak se Mike a Sulley dali dohromady... :) ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo takmer rovnako ako prvý "príšerný" pokus, hoci príbeh tentokrát nebol až tak zaujímavý a humor tak nápaditý. Ako celok to však funguje dostatočne a príbehové napätie a humor predsa len dokázali sláviť (čiastočný) úspech. Snáď len ten koniec nemusel byť tak narýchlo odbitý, ale v rámci animákov z posledných rokov ide určite o nadpriemer. 70%. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Hrdinové z Příšerek jsou zde mladší, naivnější, ale také cílevědomější. Naštěstí se tvůrci originálu nezpronevěřili a nepřimýšleli si nic, co by popřelo staršího brášku. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

S prvníma Příšerkama se težko drží krok a sotva by se dalo čekat, že dvojka pojede na stejným levelu, ale určitě to taky není žádnej průser. Bavil jsem se dost slušně a výborný finále s kralující strašící scénou byla už jen hodně povedená třešnička na dortu. 82%. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Tak ňák mě to nenadchlo. Otřepaný story vo outsajdrech a superborcích, kterou vyrobila armáda skvějelch výtvarníků a animátorů. Měli vrazit víc peněz a času do scénáře a nedělat jen další dojení úspěšný krávy. Výsledek je průměr. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jednička, příběh je dobrý, ale už to nemá takový nádech jako u jedničky. |75%| ()

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama