Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (607)

vanadada 

všechny recenze uživatele

Slabej odvar původních s.r.o. Je to o něčem, co už stejně v s.r.o. neni to nejlepší, kde smích nahradil jekot a to, že na univerzitě se učí vobludy strašit neni aktuální. Možná kdyby nejdřív byla univerzita a pak s.r.o., v tom případě by došlo k rozvinutí děje k něčemu výkonějšímu, než jen se vracet zpět, ikdyž divák ví, že je to slabé... Malým capartům to nedochází, ale jelikož se s.r.o. jevilo jako dobrá podívaná i pro dospělé, univerzita jednoduše zklamala na všech frontách... ()

Spek1978 

všechny recenze uživatele

Univerzita pro příšerky: Oproti dílu příšerky s.r.o.je podle mého tenhle díl podprůměrnými. Příliš se nezasmějete a vtipné narážky na věci z 80 let dětem opravdu nedojdou a pro nás dospělé je tento díl zase nezáživný. Zápletka docela dobrá i příběh není nejhorší, ale zbytek mi příjde trochu odfláklý a proti svému předchůdci nesrovnatelný. ()

Frank234 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dělá dobrý dojem i v porovnání s prvním dílem. Oba aktéři jsou sympatičtí i v mladém provedení a celý snímek není ani chvíli nuda. Velmi povedené pokračování. ()

galfaroth 

všechny recenze uživatele

Teda pane Bláho, 76%?!? Kde to ten film nabral?!? Lidi, vážně jsme se všichni koukali na stejný film?!? Na tu bezduchou teenagerskou slátaninu, kterou jsme viděli v trochu jiných podobách a to především v hraných podobách snad tisíckrát?!? Předtím, než jsem film shlédl, mrzelo mne, že jsem ho neviděl v kině, teď jsem rád, že jsem ho neviděl v kině. Původní příšerky mám rád, toto pokračování ze života, kdy byli oba mladí, mne zklamalo a málem uzívalo k smrti. Sám přemýšlím co vyzdvihnout, nicméně bych jen hanil. Radši půjdu spát, když jsem veškerou energii vyčerpal na dokoukání filmu. ()

neo101 

všechny recenze uživatele

zbytečné, hloupé, trapné. Úplně se vytratil humor a jedny padající chlupy z postele to nezachrání. Dětem se to líbí, to je jasný, ale zatímco jednička spolehlivě pobavila i dospělého, tady bez šance. ()

Laslo 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej časti ,,Monsters,a.s,mali tieto nové Monsters University väčšiu šťavu,či po stránke lepšieho humornejšieho deju,viac smiešnejších postáv a tí dvaja Mike Wazowski a Sullivan Monster doplňali čerešničku na torte. Moje hodnotenie k tejto animovanej rozprávke 90%. ()

Kami 

všechny recenze uživatele

Prequel Příšerek? Proč ne. Zajímavý animák od Pixaru o Mikeovi a Sullym se vcelku povedl. Grafika je parádní, diváka to baví a fanoušci prvních příšerek si přijdou na své. Škoda jen, že se malinko vytratil vtip, takové ty výbuchy smíchu, jež bychom měli v animovaných filmech nalézat. Film je to parádní ale příště bych prosil více vtípků. ()

Kubi 

všechny recenze uživatele

Film určený spíše pro mladší publikum, ale v době, kdy se na plátnech kin objevili Příšerky s.r.o, jsem ještě mladší publikum byl, takže, když po dvanácti letech vychází další příběhy Sulliavana a Wazowského, tak si je rozhodně nemůžu nechat ujít. Musím říct, že pro mě bylo příjemné pozorovat, jak moji hrdinové z mládí začínají a jak se dávají dohromady. Opět mě dokázali něčím pobavit a já sledoval film s úsměvem od začátku do konce. Člověk by těžko věřil, že někdo jako Mike, který spoléhá na veškerou teorii a sní o tom, že bude nejlepší strašák na světě a James, který je naprosto nezávislí, dělá si co chce a za mistra ve strašení se už považuje, se můžou dát nějakým způsobem dohromady, ale scénáristům Docter a Stanton se to povedlo a myslím, že na jedničku. Proto já osobně dávám pět hvězd. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Človek posledné roky nevie, čo má od PIXARu očakávať a trochu sa už dopredu bojím, aby to nedopadlo zle. Prvý prequel z tejto dielne však dopadol nadmieru dobre. Akoby bol starý dobrý PIXAR späť. Som tomu nesmierne rád, keďže Monsters patrí medzi môj najobľúbenejší animák. Myslím ale, že táto časť je určená skôr pre starších divákov, kde ale toho humoru je pomenej a príbeh pridáva na vážnosti. To však vôbec nie je na škodu. Napriek tomu si každá generácia v tomto filme nájde to svoje. ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddechovka, občas jsem se zasmál, jen mi občas vadilo jak Majkovi cpali furt pod nos, že on to nedá ... důstojné pokračování jedničky, resp. Důstojný prequel ... ()

Edwin44 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to Pixar jsem čekal větší srandu. Z party Oozma Kappa se dalo vytěžit mnohem víc a celkové závěrečné poučení o tom, že se nemá podvádět mě přišlo zbytečné. Na druhou stranu se tu pár dobrých vtípků najde a postavy jsou taky suprově vymyšleny co se týče designu hlavně. To že to skončilo tak jakoby ne uplně happy endem, což člověk který viděl Příšerky s.r.o. očekával, tak to u mě zvedá hodnocení na 4* ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

|| Návštěvy WC během promítání 289,642 || Počet přilepených žvýkaček na sedadlech 64,194 || Tržby pouličních prodejců před kinosály $9,170,582 || Tržby za spotřebovaný toaletní papír na záchodech $5,287,643 || Počet lidí, kteří měli před návštěvou filmu k obědu středně propečený biftek s oblohou a francouzkou hořčicí a potom měli problémy s trávením 2,582 || Vždycky jste toužili dostat se na střední školu nebo na gympl? Fajn. Už se vám to povedlo? Ještě lépe. A teď dál. Vaším největším snem je vysoká škola? Výborně! Chtěli by jste bydlet na koleji s kámošema, učit se dlouho do noci, chodit na mejdla a co je nejdůležitější, protlačit se do nějakýho hustýho klubu a dostat takovou tu hustou bundu s klubovními iniciály? Pak vítejte, jste tady správně! Z tohohle animáku dostanete blahem slintavku. A vy ostatní? Budete se bavit. I když možná až moc americkovysokoškolsky. ()

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla Univerzita pro příšerky samostatným filmem, asi bych ji vnímal jako průměrný animák, ale jako prequel k Příšerkám, s. r. o. docela funguje. Odkazy na Příšerky a na zákonitosti jejich světa, které zná divák od minule, jsou vtipné a vesměs účelné, a třebaže scénář postrádá originalitu prvního dílu, nesklouzává k úplné rutině. 70 % ()

LiSaiFun 

všechny recenze uživatele

Asi jsem na to zrovna neměl správnou náladu nebo co. Prostě mi přijde, že první Příšerky byly v mnoha ohledech originální a svěží, což je přesně to, co těmhle chybí. ()

Ceile 

všechny recenze uživatele

Je to snad poprvé, kdy mě „animáč“ od Pixaru vyloženě zklamal. Je dost filmů, kde pokračování alespoň udrželo laťku stejně vysoko, jako první díl. Bohužel, pro mě to není tento případ. Pomalý rozjezd a v podstatě naprosto zbytečný, neoriginální příběh, který vůbec nijak nenavazuje na poměrně dobrý první díl. Nebýt dětí, odešla bych asi po 30 minutách nudy, ale budiž spravedlivě řečeno, že alespoň posledních cca 15 minut mělo zase ten spád a akci, kterou vykazovali Příšerky s.r.o. Po řemeslné stránce nelze Pixaru nic přít, ale upřímně, viděla jsem jednou, po druhé už rozhodně ne. ()

Kejo 

všechny recenze uživatele

Ten koniec by mohol byť lepší. Na komédiu to není vtipné a niektoré scény trápne. Je to menší PIXAR Vírus ale inak fajn 4* ()

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama