Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (607)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si snad celou první třetinu šlapala na vedení, páč jsem byla přesvědčená, že sleduju ratolesti Příšerek s.r.o. a ono prdík, film se vrací do minulosti a ukazuje, jak to všechno začalo. A co na to říct, začalo to teda naprosto suprově, film je celou svou stopáž neskutečně zábavný, párkrát mě i překvapil na to, že je předně pohádkou a závěrečná akce krásně prezentuje všechna klišé ze scary movies (teď fakt myslím žánr a né parodickou sérii). Druhý díl podle mě prostě nezůstal prvnímu nic dlužen, bavila jsem se královsky a těším se na 3D verzi. Nejzábavnější pixarovka od dob Toy Story 3. Edit: Po shlédnutí musím říct, že 3D: * je v tomto případě trestuhodně nevyužité, působí jen jako o malinko prostorovější 2D. Prostě jen nálepka na blu ray disku, která má tentokrát asi stejnou hodnotu jako když na nich bývalo napsáno "znáte z tv reklamy". 90% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar už má svoje nejlepší léta asi za sebou, ale v prequelu Příšerek dokázal, že je stále plný hračičků a lidí, které jejich práce baví. Svět strašidel přímo vybízí k utržení fantazie ze řetězu až na pár pomalejších a většinou triviálních "příběhových" okamžiků se na diváka sype jeden skvělý příšerácký nápad za druhým. Po lehce křečovité Rebelce opět hravá a zábavná podívaná, ovšem stále bez dříve pixarovsky tradičních nezapomenutelných momentů, o ději jako takovém pak ani nemůže být řeč. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

O stupeň horší než jednička, dokonce jsem v ukázkách viděl pár vtipných scén, které nakonec ve filmu nebyli, takže jsem byl docela i zklamán. Párkrát jsem se zasmál, příběh nebyl nejhorší a dočkali jsme se i pár překvapení. Mike Wazowski a jeho parťák James P. Sullivan na univerzitě nezklamali, ale rozhodně se z toho dalo vyždímat o chlup více .. 7/10 = 75% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem něják začala zjišťovat, že se mi animáky nelíbí tolik jako kdysi, na Univerzitu pro příšerky jsem se však těšila, už jen proto, že se mi líbil původní film. No a musím říct, že jsem nebyla překvapená, ani zklamaná. Pro mě asi nejlepší animák roku, kde jsem se slušně pobavila a nenudila jsem se ani chvilku. 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Taká dospelejšia verzia jednotky (nie zas prílišne dospelá), s prvotriednou animáciou, kvalitne odsýpajucou story a prekvapivo reálnym happy endom. Sledovať vysokoškolský život Mikea a Sulliho je mimoriadne zábavné.. a nielen pre vysokoškálov, ktorí sa v kde čom môžu nájsť. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděla, že Pixar chystá pokračování jednoho z mých nejoblíbenějších animáků (minimálně tedy z období dětství), byla jsem nadšená. Po oznámení, že se jedná o prequel a nikoli o vysněné pokračování s Boo, však moje nadšení zcela opadlo a druhé "Příšerky" zapadly do složky "pustím si časem". Teď (po šesti letech) už je mi jasné, že jsem se obávala zbytečně, protože i když je "Univerzita pro příšerky" jiná, než by byl býval sequel, pořád si drží původní roztomilost a je točena primárně pro děti. Dospěláci nedotčení prvním dílem se budou pravděpodobně kousat nudou (absence vtipů pro dospělé), ale pokud ho viděli a líbil se jim, pak by měly nostalgie a odkazy zafungovat podobně, jako u mě.:-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tam kde je rozum a srdce, sa postupne dostaví aj úspech. Treba iba vytrvať a za svoj sen zo všetkých síl zabojovať. Niekedy byť k niečomu predurčený a mať skvelý rodokmeň naozaj nestačí. Ide o krásny animák, perfektne graficky spracovaný, ktorý ma bavil od začiatku až do konca. Nezaznamenal som ani jednu nudnú pasáž a to aj napriek tomu, že ide o pomerne dlhú rozprávku. A čo je hlavné, príbeh zaujal aj deti, dokonca aj tú menšiu. Takže pokiaľ vonku prší a nie je nič iné na práci, tak Univerzita pre príšerky je jasná voľba. O zábavu a domácku pohodu s deťmi je postarané. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka nedosahuje kvalit prvního dílu.Ale to se dalo čekat,protože první díl je pro mě nejlepší animák všech dob. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Nemůžu si pomoci, ale tento prequel mě bavil ještě o něco víc než původní snímek Příšerky s.r.o. Mike zde měl více prostoru a se Sullym ještě zpočátku neměli tak kamarádský vztah. Dějově mě to bavilo hned od začátku. Prostě ten námět, kdy se příšerky učí strašit na té univerzitě byl super. Animace byla opět úchvatná, sem tam jsem se zasmál, mělo to tu správnou dobrodružnou výplň. Jsem zvědav na ten nový seriál z r. 2021, ale dle reakcí to asi už nebude ono, uvidíme. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to příběhově nemělo, ale příšerky byly stejně roztomilý. A vtipný. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 7 | humor 2 | akce 5 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Osvěžující nový příběh ze světa příšerek. Nebo bych spíš měla říct "původní" příběh, protože filmu Příšerky s.r.o. dějově předchází. Bylo každopádně fajn vidět všechny postavy ještě ve školním věku a celé to působilo mile a zábavně, i když to samozřejmě ničím nepřekvapilo. Při dlouhém letu Lufthansou z Tokia do Frankfurtu mi to ale příjemné zkrátilo čas - ještě že Lufthansa má vždycky takovou nabídku filmů. ~(4,0)~ ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No musím sa priznať, že čakala som o trošičku viac. Na film som sa naozaj tešila pretože už len keď si poviem Mike Wazowski (nezabudnite to tým presným tónom ako Boo) tak sa musím uškŕňať. Jednotku mám naozaj veľmi rada a preto som čakala, že dvojka bude minimálne tak dobrá. Na moje počudovanie ma to až tak neoslovilo ale veľa scén naozaj stálo za to. Plný počet však tomu nedám malo to dáke tie muchy. A malý Mike Wazowski úplne najsamlepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že celý film nemá grády, tempo a to typicky pixarovské, čo posledná tretina filmu. Tu už sa riešia iné veci, ako padanie, rádoby vtipné opuchnutia tela pri súťaži a nemotorné tancovanie. Prvá hodina je viac orientovaná na menšie deti, potom na väčšie a nakoniec má z animáku radosť aj ich dospelý sprievod. Lenže toto sa mi príliš nepáči, to prepínanie módov teraz nech sa bavia deti a potom dospelí. Pixar má také meno, že by mal vedieť pripraviť konštantne vysoko nadpriemernú zábavu v každej scéne. Nakoniec spokojnosť, nie je to zbytočné varenie z vody, ale skôr to ide v kvalitatívnych šľapajách Dreamworksu. No a mne to pripomínalo Harryho Pottera. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomuto pokračování, jsem se dokonce odhodlal ke zhlédnutí celého prvního dílu, aby mi snad neunikaly nějaké souvislosti. Ne, že by mě příběh příšerek společnosti s ručením omezením nějak extrémně zajímal, ale podařilo se mi ho sehnat ve 3 rozměrech. Nejdříve jsem si chtěl film střihnout na frajera v angličtině bez titulků, ale pak mě napadlo, že by se daly použít titulky dvourozměrné. Asi po třech minutách tvrdé dřiny se mi podařilo video přehrávač, jehož jméno utajím, abych mu nedělal přílišnou reklamu přesvědčit, aby titulky upravil, jak by mi to vyhovovalo. Dokonce jim nahodil navrch také třetí rozměr, aby jim to nebylo líto. Bohužel, realita byla trošku žalostnější, protože 3D, ve kterém měl film údajně být bylo skvělé a snad s jedinou vadou, nezaznamenal jsem ten třetí rozměr. Viděl jsem ve 3D už hromadu věcí a s jistotou mohu tvrdit, že tohle 3D bylo úplně nejžalostnější. Kdybych si film stáhl ve 2D, tak ušetřím čas i místo a vizuální výsledek bude stejný. Po této stránce jsem tedy zaznamenal obrovské zklamání. Animák samotný úplně zlý nebyl. Líbil se mi více než jednička. Snímek může působit motivačně na outsidery, kterých je na světě většina. Další pohádka o tom, že i ten nejmenší, nejslabší, nejzelenější a s nejmenším počtem očí, při kterém lze vidět, může dosáhnout svého snu, bude-li tvrdě dřít a půjde s obrovskou vervou za svým cílem. Z vlastní zkušenosti mohu tohle tvrzení potvrdit, avšak nejsem ani nejmenší, ani nejzelenější a ani jinak výrazně indisponován a cíle si kladu reálné. Momentů, které dovedou navodit úsměv je ve filmu skutečně jen pár, ale jsou velmi pěkné. Narážím teď na předzávěrečnou strašící scénku, nezáživnou hodinu, už si ani nepamatuji čeho, kterou vedl tlustý cosi s knírkem a nejeden had by usnul, popřípadně stojí za zmínku cesta šneka na první hodinu. Pokračování cesty je k vidění po závěrečných titulkách. Doporučuji nevynechat. Příběh ujde. Člověk nemá moc času se nudit, neboť se stále v něčem soutěží. S ohledem na výše zmíněný "podraz" s chybějícím třetím rozměrem hodnotím stejně jako první díl. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Návrat příšerek po 12 letech na velká plátna, ale bohužel velké zklamání. Po vzoru legendárního a fenomenálního animovaného filmu Příšerky s.r.o. z roku 2001, jsem od nových příšerek očekával skvělou zábavu, krásný příběh o tom jak se Mike Wazowski seznámí a zkamarádí se Sullivanem a další a další. Bohužel se mi pořádně nedostalo ani jedno z toho. Humor byl poněkud suchý a bez šťávy a celé to bylo pojato tak strašně ukvapeně, že už mi to nepřišlo tak kouzelně pohádkové jako první díl. Bylo strašně ukvapené. Řekl bych, že se mohl lépe promyslet poněkud více pohádkovější příběh ze strašící univerzity, než tato velmi akční jízda. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jako vždy naprosto TOP. Mike i Sulley jsou skvělí hrdinové se vším všudy a prostředí university bylo ztvárněno naprosto excelentně. Doprovodná muzika i ostatní příšerky byli skvělé, stejně jako celý příběh. Co dodat, možná jen, díky za krásný konec. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale 1 byla přece jen lepší. Jako nápad je to ale celkem dobrý. Uvidíme, jak se z našich oblíbených postaviček stali strašáci. A že to neměli jednoduché. Setkáme se i s několika starými postavami. :) ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Je to přeci jen něco jiného než staré dobré příšerky. Časový posun na plátně zpět a v myšlení tvůrců vpřed je opravdu znát. Pořád je to ale náramná podívaná pro diváky jakékoli věkové kategorie. Ústřední postavou se dle očekávání stal malý Majk s rovnátky a už v útlém věku to rozjíždí pěkně ve velkém. Dle názvu jsem předpokládal, že se scénář zaměří na samotný život na koleji, studentský život ve škole i mimo ní, ale opak je pravdou. Žádné večírky se nekonají, celý děj je jeden velký mejdan v podobě dlouhé soutěže s mnoha disciplínami, takže se člověk v žádném případě nenudí. Překvapivě to naopak působí místy až dosti přeplácaně, snaha o vtip na každé druhé vteřině byl znát až příliš. Ovšem když nastal rychle useknutý konec, tak pocit rozmrzení je důkazem, že jsem se opravdu bavil. Takže příšerné to není, ale od příšerek si dám zas na chvíli voraz. 70% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obavy, zda Pixar zvládne navázat na dokonalé Monsters, Inc., ale byly zbytečné. Jednoduše si pomohli tím, že děj umístili do období před prvním dílem, a to do jakýchsi strašících Bradavic. :) Vypadá to, že Pixar se pomalu zvedá ze své tvůrčí krize. Mike je boží šprt! :D ()

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama