Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (606)

necisty 

všechny recenze uživatele

Rozhodně o něco horší, než jednička. Každopádně to stále splňuje pohádkovský limit a člověk se skvěle baví. Trochu jsem se v závěru lekl, že to narazí na hloupé vysvětlení, ale spravili to chlapci. Na hodnocení se odráží jen to, že Pixar už umí dělat lepší kousky. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Monsters s.r.o. i univerzita patří mezi mé hoodně oblíbené animáky. Mike Wazowski je prostě super postavička, ta se tvůrcům povedla... film už jsem viděl 2x.. jednou v originále a 1 dabing.. a musím po delší době uznat že je i dabing koukatelný. Originál je samozřejmě lepší, ale smát se budete tak či tak :) povedly se jim i vedlejší postavy, které krom hlavních 2 protagonistů dělají hlavní gagy.... prostě pixarovka no.... co víc dodat ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh outsidera, který se nechce vzdát svého snu. Netradiční tudíž není zápletka, ale prostředí. Až potud je všechno víceméně O.K. Jenomže možná si dodatečně uvědomíte, že jste vlastně sledovali pohádku propagující strašení malých dětí, neboť právě tato činnost představuje ve světě příšerek zcela normální a kromě toho i velice prestižní zaměstnání. Aby to navenek líp vypadalo a divák snad nezačal zpochybňovat bohulibé úmysly milých filmařů, dítě je prakticky ve všech klíčových strašících scénkách (kromě úvodní) zastoupeno pouhou figurínou, ale to na věci pranic nemění. Jako správný rodič bych každou správnou (i nesprávnou) příšerku roztrhla jako hada, kdyby ji nedejbože napadlo předvádět se v dětském pokoji. To aby ji pro příště přešla chuť. Takže z mého pohledu je nejen univerzita, ale komplet celý animák za prvé o příšerkách a za druhé pro příšerky, protože jinak prakticky nedává valný smysl. P.S.: Pokud si vzpomínám, v předchozím počinu "Příšerky s.r.o." (2001) měla důležitou úlohu jakási neposedná zvídavá holčička, takže bylo oč se opřít, z čeho vycházet a co vyzdvihnout, poněvadž z každé dobré pohádky by mělo plynout i nějaké malé, nenápadné ponaučení (nikoli pouhé banální zjištění, že vzdělání samo o sobě není všechno a děsit nebohá děcka můžete tak jako tak). Dobře, dobře, máte samozřejmě pravdu ... "Příšerky s.r.o." nakonec změnili strategii - a tohle je jakýsi prequel, abyste se dozvěděli, kterak se z našich (nebo vašich) hrdinů stala nerozlučná dvojka, takže jsem ochotná maličko přimhouřit jedno maminkovské a druhé babičkovské oko, ale žádné velké nadšení z mé strany nečekejte. Napodruhé přihazuju do banku 1*, takže mi vycházejí umírněné 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie už nie je tak dobré. Po vizuálnej stránke je to špičkové, ale chýba tomu srdce. 6/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Tomáš Trapl - Billy Crystal (Mike Wazowski), Jiří Hromada - John Goodman (James P. "Sulley" Sullivan), Jaroslav Kaňkovský - Steve Buscemi (Randall Boggs), David Suchařípa - Charlie Day (Art), Saša Rašilov - Nathan Fillion (Johnny Worthington), Naďa Konvalinková - Julia Sweeney (Sherrie), Roman Štabrňák - Peter Sohn (Scott Hňoumal), Vlastimil Zavřel - Joel Murray (Don Carlton), Michal Holán - Sean P. Hayes (Terri Perry), Ondřej Lážnovský - Dave Foley (Terry Perry), Marcela Nohýnková - Helen Mirren (Kudlánková), Zbyšek Horák - Alfred Molina (profesor Knight), Anna Brousková - Aubrey Plaza (Claire), Tomáš Racek - Tyler Labine (Brock Pearson), Ludmila Molínová - Bob Peterson (Roz), Milan Slepička a další +++ Jak už jsem psal u Aut 2, tak je to slabší Pixar, ale je stále velice nadprůměrný nad ostatními. Je to prostě klasický buddy movie, jen škoda, že nevyužívá více Monsters universe. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Hezké pokračování Příšerek. Po druhém shlédnutí zvyšuji na 5*. Svižný příběh, hezký a překvapivý závěr. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

První příšerky byla skvělá a mírně infantilní záležitost. Dvojka už je jen zbytečná ždímačka, která je sice roztomilá, avšak je tam pár chybiček a děj mi přijde dost vycucaný z prstu. Za měsíc už vůbec nebudu vědět o čem to bylo. Po druhých autech je to další krok vedle od Pixaru, 3 hvězdy. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jsme animákama zmlsaní. Takže když do té záplavy vlítne průměrně nadprůměrná zábava ve stylu Univerzity příšerek, zdá se, že to není dost. Podle mě je to tak akorát. Je to přesně to, co od dobrého animáku má dítě v nás čekat a co taky dostane. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Je to o něco slabší než první díl, ale pořád paráda a příjemná podívaná. Bohužel zatímco předchozí film byl u mě skoro za 5, tenhle prequel skončil skoro za 4. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Takmer rovnako akčno-zábavné, animačne a príbehovo zaujímavé, s priehrštím nápadov a v prvom rade humorné ako prvý diel. Jednotlivé postavičky sú premakané a nie je im čo vytknúť. Temá má tak široký potenciál, že sa pokojne môže pracovať na treťom dieli. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Vahal jsem mezi tremi a ctyrmi,ale nakonec pri vzpomince na puvodni Priserky s.r.o.musim dat jen tri. Nebylo to spatne,ale uz to nebylo tolik vynikajici. Pixar ztraci sve kouzlo vyjimecnosti a spis nam nabizi klasicky prumerny animak. Clovek se max.pousmeje,ale bylo fajn sledovat zname postavicky. A dcerce se to libilo a o to slo predevsim. Videno ve 3D,ktere vubec nevyhledavam a jen me utvrdilo,ze tahle technologie me vubec nechytla a jeji jediny opravdovy ucel vidim jen ve vytahovani vice penez z penezenky. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Důstojné " pokračování " a od posledních dob velký úspěch pro Pixar další krok vpřed . A v ději o krok vzad . Nevím jestli byl dobrý nápad natočit prequel protože spoustu lidí by Pixaru mohli vyčítat že i bez zhlédnutí znají konec a vlastně i celkový děj který je předvídatelný i bez zhlédnutí , ale animáky jsou hlavně pro děti a ty jim to budou těžko zazlívat sám jsem u toho byl předemnou sedělo osm děcek : ) Jinak je příběh i přes nesnesitelnou předvídavost celkové dobře zpracovaný jak to u Pixaru bývá zvykem a stéjně jako u jedničky dokázala jednoduchost zapůsobit i na podruhé a to dokonce ve 3D !! Vždycky jsem si chtěl vychutnat příšerky v tomto rozlišení . A hodnocení které dávám tak úplně neodpovídá , ale zaslouží si to a režisér si ode mě zasloužil velkou pochvalu na první celovečerní film je to dost velký úspěch holt tady měl někdo štěstí : ) ( 24.6.13/Cinema City/sčítání lidu : přes 20 toto jsem v CCčku ještě nezažil xD , 2.11.13/MAC ) ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Prequel k prvnímu dílu. To samé téměř akorát v prostředí Univerzity a učení strašení. Pro děti perfektní.. 80% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Filmy od Pixaru už přestávají - pod tlakem produkce a neukojitelné touhy dřít peněženky diváků - platit jako neoddiskutovatelná kvalita. Dřív, když Pixar vydal nový film, bylo jasné, že to bude naprostá pecka. Toy Story, Úžasňákovi, Hledá se Nemo, Rattatouille, Wall-E... U Univerzity pro příšerky cítíte, že jde jenom o pouhou výplň sezóny, zatímco (doufám) zbytek studia maká na něčem významnějším. U dalších dílů Toy Story jsem neměl pocit, že další díl vznikl jen pro peníze. I ten kraťas o Mikovu novém autě je mnohem lepší než Univerzita. Nebylo to zlé, ale od Pixaru čekám kromě technické dokonalosti i skvělý příběh. Tady to nevyšlo. 3* ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Pixar už možná nehází samé velehity jako kdysi, ale stále jsou jejich filmy zárukou kvality. Žádný průser jako se nekoná, Monsters University je velmi příjemný animák, který rozhodně sám sobě ostudu nedělá. První díl byl přeci o něco lepší, ale jsem rád že jeho pokračování se povedlo a nedopadlo jako Auta 2. Účel to splní, občas se i zasmějete a dobře to končí.Takže abych to shrnul, výborná animace, hudba i děj. Děti tato pohádka určitě pobaví. Možná je to i tou nostalgií z prvního dílu, ale já si "pokračování" Příšerek užil. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Vcelku dost infantilní... předvídatelný, ale v rozumné míře koukatelné. Narozdíl třeba od "já Padouch2.... ze kterým se tahle slabota nedá rozhodně srovnávat. Nejslabší ani né, jako že asi nejhorší Pixarovka jsou Auta1... letadla jsem ještě neviděl. Ale prostě to nějak nefunguje. Jako, člověk se zasměje, pobaví... ale to je tak asi všechno. Typickou Pixarovskou atmosféru to rozhodně nemá.... Vaše děti se nejspíš budou náležitě bavit a však vaše vnitřní dítě bude chvílemi dost nevěřícně kroutit hlavou. Nad neoriginálností pixaru která se tentokrát věru moc neprojevila... zábava není všechno. ()

spitr 

všechny recenze uživatele

Příběh o rivalitě a vzniku přátelství mezi jednookým Mikem Wazowskim a modřé osrstěným James P. Sullivan ve svém prvním ročníku na vejšce. Monsters University je vzácný kousek, který by mohl být naučným pro menší diváky. Film je o tom, naučit se přijímat strach a selhání, zatímco zbývající energii je třeba věnovat našemu růstu, prostřednictvím našich různých dovedností. Pixar stále vytváří zajímavé, jedinečné a atraktivní postavy se skvělými pohyby a zjednodušenými rysy, které přitahují širokou pozornost. Zejména s tímto filmem, kde je všechno o prezentaci různých plemen monster s mimořádným vzhledem a schopnostmi. I vy si uvědomíte, že i netvoři mohou mít strach z reálného světa, stejně jako my. ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Bomba. Jestli tohle nedostane oscara za Nejlepší Animovaný Film, tak není opravdu něco v pořádku. Příjemná hudba, dobré vtipy, krásná animace, krásné propojení mezi Příšerkami s.r.o., chytrý scénář a hlavně nával emocí. 87% ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Po skvělém prvním dílu Příšerek jsem se na pokračování opravdu těšila, proto jsem byla opravdu hodně zklamaná. Příběh je naprostá nuda s pár světlými okamžiky, které nespasí ani ústřední dvojice, kterou jsem si v prvním filmu tak oblíbila. Animáků jsem tento rok viděla opravdu hodně a tenhle je jeden z nejslabších. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Najprv som chcel dať o stupeň vyššie hodnotenie, no potom som si uvedomil, že 4* som dal jednotke a toto je o niečo slabšie. Na druhej strane som sa nenudil a tak akurát ma to zabavilo... ()

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama