Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 4

Recenze (607)

Okara 

všechny recenze uživatele

Je to přeci jen něco jiného než staré dobré příšerky. Časový posun na plátně zpět a v myšlení tvůrců vpřed je opravdu znát. Pořád je to ale náramná podívaná pro diváky jakékoli věkové kategorie. Ústřední postavou se dle očekávání stal malý Majk s rovnátky a už v útlém věku to rozjíždí pěkně ve velkém. Dle názvu jsem předpokládal, že se scénář zaměří na samotný život na koleji, studentský život ve škole i mimo ní, ale opak je pravdou. Žádné večírky se nekonají, celý děj je jeden velký mejdan v podobě dlouhé soutěže s mnoha disciplínami, takže se člověk v žádném případě nenudí. Překvapivě to naopak působí místy až dosti přeplácaně, snaha o vtip na každé druhé vteřině byl znát až příliš. Ovšem když nastal rychle useknutý konec, tak pocit rozmrzení je důkazem, že jsem se opravdu bavil. Takže příšerné to není, ale od příšerek si dám zas na chvíli voraz. 70% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, nebýt Příšerky od Pixaru, sklízely by výrazně lepší hodnocení, protože mají sevřený a fungující příběh s dostatečnou porcí humoru a tradičně skvostnou animací. Že je to celé velké klišé a jede se až na finále podle mustru? Fuck it, to platí kromě LEGA skoro pro všechno. Příšerky jsou zábavné a o nic jiného nakonec nejde. Kromě tuny nového merchandisingu v Disney Storu. 7/10 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

14. celovečerní Pixar Ten narativ jedničky byl tak líbezně jednoduchý a roztomilý, že jsem se na pokračování formou prequelu rozhodně těšila, ale nijak zvlášť jsem se jím nepotěšila. Proč? Právě proto, že do tak jednoduše přímočaré radosti pixarovští vložili všechna ta středoškolská dramata, která už byla zpracována zilionkrát a ten krásný svět Monsters, Inc. žádná další klišé nepotřeboval ani omylem. Je to tedy milý doplněk k prvnímu filmu, ale radost z dvojky zůstává na úrovni bonusových materiálů a jiných kraťásků. Jsem zvědavá na seriál. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rutinně zvládnutý kampusový film, kde jediným ozvláštněním je CGI animace. Příšerky s.r.o. jsou možná moje nejoblíbenější pixarovka - tenhle sequel vezoucí se na jejich úspěchu mi rozhodně nestačí. Vlastně, i když ten film rozhodně není špatný, jsem celou dobu především přemýšlel o tom, jak strašné plýtvání prostředky je zaměstnat tolik schopných animátorů něčím tak standardním a nezajímavým. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ten třeskutě zpackaný závěr to docela ušlo. Přechytřelých kudlanek, jež přesně vědí, kdo na co má a nemá, čímž mu ze své neotřesitelné pozice ustřihnou křídla do budoucnosti, je všude přehršel. Ale vzhledem k závěru naprosto netuším k čemu je dobrá MU, když se lze do první ligy doškrábat skrze podatelnu!! Jestli je to žihadlo do světa intelektuálů či do všímprostupující korupce nebo se jedná o kostrbatou agitku na "jdi si za svým cílem bezohledu na cokoli" netuším a ponechám na volnomyšlence každého individua. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kde se Mike (Billy Crystal) a Sully (John Goodman) hádají na zabláceném povrchu, má Mike špinavé nohy, ale když v další scéně sedí, tak už je má čisté. (gecko)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scénka. (MikaelSVK)
  • Když jde malý Mike (Billy Crystal) do pokoje, kde se straší, je zde záběr na obrázek, na kterém je nakreslena modrá příšerka. Tu nakreslila dcera producenta Rickyho Nierva. (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama