Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 4

Recenze (607)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadužívání slova „hustý“, byl bych v mezích Pixaru spokojen. Děti sice narážky na univerzitní zvyklosti (rituály, bratrstva) moc nepoberou, ale mravní ponaučení o nečestnosti podvádění a důvody k nepotlačování vlastní individuality snad ano a možná i tu marnou naději, že když zůstanete bez titulu, přes kantýnu a uklízení to půjde taky. Zdá se mi, že spolu s prvním dílem našly Příšerky tu správnou rovnováhu dětinskosti a úlitby dospělým pro rodinný film. Kudlanka děkanka fakt hustá.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, rehotal som sa v kine viac ako tie malé deti. A nehanbím sa za to. Mosnters mám rád a prvý animák bol veľmi, veľmi dobrý a práve preto som sa bál, že tento už nedosiahne kvalitu svojho predchodcu. Ale, opak je pravdou. Monsters University je stále rovnako zábavný, štýlový, nápaditý a navyše ako prequel pekne obohacuje prvý film. 89% - 4* ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnocení mohlo snadno dosáhnout výše, pokud by tvůrci před finále nezlenivěli a přišli s jakoukoliv zábavnější akcí. Takhle z toho nakonec je jen celkem dobrý prequel výborného animáku. Návrat ke známým postavám totiž rozvýřil tolik emocí, zapoměl však na osudovější katarzi. Dětem může být jedno, že to slovo neznají... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Třeba to je tím, že jsem se více bál než těšil. Vidím všechny ty nedostatky a mezery, ale hned ta první scéna mě zavalila tak monstrózní vlnou nostalgie a vzpomínek, že jsem se v ní prostě jen cachtal a zvysoka kašlal na kritiku. Ano, mohli utáhnout šrouby a naleštit kapotu, ale díky bohu, že dorazili. Když znám původní příšerky zpaměti a tak moc jsem je miloval, nebylo možné, aby tenhle film projel kolem bez emocí. Ale zase chápu - i já bych vraždil za toho dementního šneka a za konec těch dvou starších. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rád jsem se do toho světa vrátil. Dětské verze Mikea a Sullyho jsou pořád zábavné a zápletka týkající se studijí není špatná. Trefování se do nerdů, spolků a tak už tu sice bylo tolikrát, že se to ani nedá spočítat, ale tvůrci tím rozhodně nic nekazí. Konec, který se nese ve stylu "univerzita je vlastně k ničemu" je docela zábavný a předkládá dětem celkem neotřelé poselství o tom, že není nad to začít od kybíku. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 268,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 743,6 mil. (NIRO)
  • Na plagátoch si je možné všimnúť, že členovia "Oozma Kappa" majú modré tričká s logom M(onsters). Vo filme ich ale nenosia. (D1705)
  • Donův (Joel Murray) knír připomíná tvar původního loga Batmana. (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama