Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (196)

runner85 

všechny recenze uživatele

Ľudom evidentne nikto nevyhovie. Ak sa remake vyslovene drží predlohy, tak napíšu, že je to len zbytočný remake, ktorý aj tak nič nového nepovedal. A keď je to len inšpirácia, tak zas pixlujú, že sa to vôbec (alebo len okrajovo) drží pôvodnému dielu. Čo mne vadilo, že tu "L" vyšetruje rovnako, ako detektívi všetkých tých kultových seriálových kriminálok. Všetko tam bolo rýchle ako šaratica a potom sa to v strede trocha uťalo. Ale inak pohoda, jahoda. A dokonca aj pán Defoe konečne dostal rolu na ktorú má. Až tak, že som ho tam nepoznal. Konečne rola pre neho! ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

LOL :D Pravděpodobně asi nejpitomější film světa. Jako Death note je to na jednu hvězdičku, jako ujetá parodie je to místama i fakt vtipný. Scénárista ani režisér tutově ani nedočetli na wikipedii o čem byla předloha, takže paradoxně si film drží solidní tempo i napětí, protože drží diváka v nejistotě, jestli je to ten film jako myslí vážně, nebo ne :D. K tomu navíc s každou další scénou se diváci můžou těšit na nová překvapení v podobě ještě větších nesmyslných blbostí než ve scénách předchozích. Stojí za kouknutí už jenom kvůli vřeštícímu hysterickému Lightovi a kvůli faktu, že to má ještě ke všemu blooper reel :D. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Původní manga a anime, podle kterých byl film natočen, byly, alespoň z první půlky (druhá je totiž absolutně příšerná), chytrým krimi thrillerem s oním elementem nadpřirozena v podobě zápisníku schopným zabíjet a jeho démonickým tvůrcem. Americká adaptace je však jen zředěná verze se zbytečnou romancí, která se do celkového děje vůbec nehodí. Na původním Death Noteu jsou zcela excelentní interakce mezi hl. anti-hrdinou a detektivem, který po něm jde. Skrze dialogy spolu svádějí intelektuální a psychologickou bitvu, která je nesmírně napínavá a chytře napsaná. Zde nic takového člověk nenajde. Protagonista Light zde není onen chladný a lišácký zmetek s božským komplexem, ale uřvaný, blbý a snadno zmanipulovatelný blbeček. Ještě k tomu ztvárněný ne příliš sympatickým hercem. Aspoň ten "L" je vcelku povedenej... Musím ale uznat, že film je občas překvapivě napínavej, i přestože hl. sílu původní předlohy nevyužil, plus na sobotní odpoledne je to film víc než ideální. Chápu, že narvat celou mangu do jednoho filmu je vcelku nemožné, ale ony základní aspekty, které příběh tvoří jedinečným, by tam být měly. Ame. Death Note se snaží, ale bohužel ne dost. Slabší 3* ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo nájde mladý teenager Light Turner (Nat Wolff) tajomný zápisník, zisťuje, že ten mu umožňuje zavraždiť každého, koho meno doňho zapíše. Pre outsidera ako je on je to perfektná príležitosť, ale už onedlho zisťuje, že so zápisníkom prichádza obrovská zodpovednosť a všetko nebude také jednoduché, ako sa najprv zdalo. - Adam Wingard ako jeden z najslubnejších hororových režisérov súčasnosti opäť nesklamal, a aj keď nejde o žiadnu pecku, je Death Note hororom, ktorý dokáže zabaviť a je plný akcie. Casting sa perfektne vydaril a herci hrali parádne, gore bolo krásne spracované, aj keď občas trochu prehnane digitálne, a keďže sa to natáčalo vo Vancouveri a akurát pozerám tretiu sériu iZombie, poznám tie ulice už pomaly naspamäť. Som velmi rád, že sa Netflix nebojí oprieť aj do najlepšieho žánru a dúfam, že podobných kúskov bude pribúdať stále viac. EDIT: 23.07.2022 - Pamätal som si, ža sa mi tu strašne páčilo niekolko songov z OST, ktorý je aj takmer päť rokov po vydaní filmu nedostupný, tak som ich chcel počuť opäť a nejako ma to chytilo a pozrel som to celé. Bavilo ma to ešte viac ako pri prvom zhliadnutí, takže to hodnotenie musím zvýšiť. Myslím si ale, že by tomu velmi sedela seriálová podoba, pretože niektoré časové skoky v scenári sú šialené. + herec z The Purge: Anarchy a Get Out + herec z Town Creek ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď zmrštíte pôvodný seriál (nevidel som, iba hádam) do hodinky a pol a prispôsobíte požiadavkám amerického teen publika, vznikne niečo tak extrémne skratkovité, ako Death note. Film pôsobí ako rekapitulačný zostrih niekoľkých scén z jednej série neexistujúceho seriálu, čiže nefungujú motivácie postáv, následnosti, psychlógia atď. A vyzerá to veľmi lacno. Nápad tomu rozhodne nechýba a ani premyslená myšlienka, čo je nakoniec ale práve kvôli odfláknutému spracovaniu veľká škoda. Hovorí sa tomu premrhaný potenciál. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)

Reklama

Reklama