Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Recenze (196)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná tu asi budu trošku vstřícnější, než někteří uživatelé. Původní komiksový příběh znám a četl jsem ho. Zároveň jsem ale netušil, že ho Japonci již před lety zfilmovali. O to více jsem si ale tuto americkou verzi užíval. Jasný, začátek filmu je dost na pytel, protože Nat Wolff se k zápisníku smrti dostane jak Balkánec k jaderné hlavici. Po ale poměrně hodně rychlém startu se rozjede neméně zajímavý příběh, který právě komiks nabízel. Jasně, jsou tam určitý nejasnosti a rozpory s komiksem, ale to nic nemění na tom, že si s námětem Adam Wingard opravdu hodně pohrál. Osmdesátkově znějící hudba vytváří skvělou náladu filmu a dobře stavěný příběh se ke svým závěrečným titulkům hodně zajímavě propracuje. Nakonec jsem byl dost spokojený. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Naprosté nepochopení původní, japonské předlohy. Do jakžtakž koukatelného podprůměru to tahá hudba, krásná kamera a závěrečná honička. Jinak vše špatně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Režisér Adam Wingard je nevyspytateľný, je to s ním ako na hojdačke. S You're Next to prestrelil, potom prekvapil s dravým terminátorským Hosť-om aby potom zas unudil s Blair Witch: 20 let poté. Teraz tu máme ďalšiu hranú variáciu na klasiku s anime produkcie a aj keď príbeh je už dosť známy, opäť upútal. Aj keď casting nie je hneď hviezdny poctivo to utiahnú, má to slušný ráz a úroveň. Taktiež technická stránka je dosť slušná. /70%/ ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl první smrt, říkal jsem si: "vypadá to slibně"...pak se objevila KIRA, Japonsko a celé se to zvrtlo v totální sračku, kterou jsem doslova protrpěl! :-( ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Blbé jako adaptace, blbé jako kulturní převod, blbé jako film. Prostě jen nudně, trapně, upoceně blbé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské překvapení a Wingard si u mě napravil chuť po bídné Blair Witch a je zpátky tam, kde ho mám rád jak za časů You´re Next a the Guest. Death Note překvapí spíš lidi ,kteří nejsou znalci Japonského Anime a tří dílného filmu, tedy já nemám téměř žádné výhrady. Nápad je využit dostatečně a není nouze o smrti alá Final Destination, což zahřeje srdce alespoň na chvíli před tím než oznámí 6. Díl a scéna s žebříkem je dost možná prozatimní nejlepší gore scéna roku. Herecky je to překvapivě velmi slušné, Willem Defoe jako Ryuk správně tajemný, hlavní hrdina je trošku rozpačitý, jeho slečna je atraktivní mrcha a to do slova a největší hvězdou je mladý "Bourne" L ( Keith Stanfield), který po Get Out má opět vynikající roli a všechny jeho dialogy byly znepokojující až mě v zádech mrazilo. Je to slušně napínavé, dostatečně zábavné, hezky krvavé, ke konci i příjemně zvratovité a vizuálně i hudebně podmanivé, takže v letošní hororové bídě tohle beru jako skvělý refrešující zážitek. Fanšmekři Japonské mangy a anime budou těžce hejtit. 8/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozumím všemu předloženému, chápu, proč chce Wingard přiblížit látku americkému publiku a zjednodušit kulisy, proč je Ryuk jednoznačnější (a tím pádem bohužel i téměř nikdy rafinovaný). Jenže s tím vším přichází i nepochopení celého konceptu souboje dvou mozků. Light zůstává vysoce inteligentním Kirou a L pak mistrem dedukce, neustále na stopě svojí oběti. Střetávají se ale ve smutně polopatickém souboji emocionálně přehrocených jedinců, kdy první jmenovaný vesele prozradí svoje tajemství dívce, které nemá jediný důvod věřit a stává se jejím oddaným nepřemýšlejícím podpantoflákem - a druhý se (snad z nedostatku spánku?) postupně mění v impulzivně jednajícího nerváka. Z výsledného počinu je pak příjemně svižný thriller s výborným soundtrackem a famózním vizuálem, ale s legendární značkou Death Note se i z logiky věci rozchází snad v polovině stopáže. A to je pak zle. Netflix měl vzít rozum do hrsti a místo do střídmého filmu jít rovnou do velkolepé minisérie. Tam už by postavám humor, hloubka či smysl nechyběly. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Gratuluju Natu Wolffovi, stačily mu jen tři filmy a už se vypracoval v jednoho z nejotravnějších mladých herců v Hollywoodu. Skvělá práce. Also, what the f*ck?! 3/10 P. S. Margaret Qually má na víc. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard opět potvrdil úlohu jednoho z nejlepších režisérů současnosti a po atmosfericky dokonalém Blair Witch natočil zdařilé mysteriozní krimi, které překonává všechny japonské adaptace o několik tříd. Jakožto zdejší hororový expert však musím litovat skutečnosti, že se Death Note o hororový žánr jen lehce otře. Naservírovat divákovi celý snímek v exluzivním hororovém balení, mohli jsme mít co dočinění s highlightem letošního roku. Největší výtku směřuji k hereckému obsazení ústředních rolí, které se hrubě nevyvedlo. Nat Wolff je zejména při úvodním setkání s Ryukem vysoce nepřesvědčivý a zcela necharismatický Lakeith Stanfield pro změnu absolutně nerezonuje s postavou tajuplného L. Zamrzí i poslabší scénář, který je však bohatě vyvážen Wingardovou znamenitou režií. Každý opravdový fanoušek Óbovy mangické předlohy však bude z výsledku bezpochyby nadšen a já snímku Death Note zcela po právu uděluji plné čtyři hvězdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Z propracované procedurální fetiše, kde se až legračně inteligentní figury snaží navzájem přečůrat, je uřvaná teen romantika, kde hrdina myslí výhradně penisem a chyby, kterých by se Kira v originálu nikdy nedopustil (a výslovně je výsměšně jmenuje) se tu dějí od začátku do konce. Tohle bude pro mnohé naprosto likvidační, jde to ale vnímat i jako pouhé přesunutí těžiště. Potěcha z amerického Death Note nemůže pramenit z toho samého jako u originálu - japonské postavy by svými americkými protějšky pro jejich podprůměrnou inteligenci a pudovost jistojistě pohrdali a nikdy se nechovaly jako ony v žádném ohledu - ostatně právě absence sexuální stimulace (až na mírné homoerotické jiskření mezi Lightem a L) je dost zásadní součástí vnímání motivací v originálu. Scény, v nichž Light a Mia v podstatě během sexu vepisují do Death Notu další jména, jsou buď nepochopením, nebo popřením toho, o čem originál je. Ale když se na ten posun od logiky a morálních otázek k teenagerovské vztahovce přistoupí, má Death Note co nabídnout díky relativně odvážně expresivnímu herectví a tempu. Pořád má tahle zbrklá adaptace větší smysl než doslova překopírované japonské filmy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo nájde mladý teenager Light Turner (Nat Wolff) tajomný zápisník, zisťuje, že ten mu umožňuje zavraždiť každého, koho meno doňho zapíše. Pre outsidera ako je on je to perfektná príležitosť, ale už onedlho zisťuje, že so zápisníkom prichádza obrovská zodpovednosť a všetko nebude také jednoduché, ako sa najprv zdalo. - Adam Wingard ako jeden z najslubnejších hororových režisérov súčasnosti opäť nesklamal, a aj keď nejde o žiadnu pecku, je Death Note hororom, ktorý dokáže zabaviť a je plný akcie. Casting sa perfektne vydaril a herci hrali parádne, gore bolo krásne spracované, aj keď občas trochu prehnane digitálne, a keďže sa to natáčalo vo Vancouveri a akurát pozerám tretiu sériu iZombie, poznám tie ulice už pomaly naspamäť. Som velmi rád, že sa Netflix nebojí oprieť aj do najlepšieho žánru a dúfam, že podobných kúskov bude pribúdať stále viac. EDIT: 23.07.2022 - Pamätal som si, ža sa mi tu strašne páčilo niekolko songov z OST, ktorý je aj takmer päť rokov po vydaní filmu nedostupný, tak som ich chcel počuť opäť a nejako ma to chytilo a pozrel som to celé. Bavilo ma to ešte viac ako pri prvom zhliadnutí, takže to hodnotenie musím zvýšiť. Myslím si ale, že by tomu velmi sedela seriálová podoba, pretože niektoré časové skoky v scenári sú šialené. + herec z The Purge: Anarchy a Get Out + herec z Town Creek ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bolo by veľmi jednoduché skritizovať pozmené charaktery, ich motivácie a celkovo i akékoľvek odklony od seriálového originálu. V tomto však osobne nevidím zmysel a dokážem sa sa uspokojiť s tým, že americký Death Note ctí ducha predlohy a popritom je dostatočne svojský. Navyše sa môže oprieť aj o slušné obsadenie (z ktorého paradoxne najslabšie vychádza nový L, nakoľko svojej postave okrem inej farby pleti nedodáva takmer nič nové), či vydarenú štylizáciu na spôsob Nezvratného osudu. Hlavný problém však spočíva v prílišnej uponáhľanosti. Nová verzia chce skrátka vyrozprávať príliš veľa na príliš malej ploche a neustále sa uchyľuje k zbytočným zjednodušeniam a nie vždy funkčným skratkám. Japonská dvojdielna adaptácia tak v priamom porovnaní nevyhráva preto, že sa o niečo viac drží osvedčených dejových zákrut, ale preto, že sa napriek niekoľkým objektívnym nedostatkom nedopúšťa toľkých zbytočných chýb. S prípadným pokračovaním však nemám problém, len by to chcelo uchopiť ho o niečo dôslednejšie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem četl několikrát a i když má provokativní námět, zabavné postavy a napínavý děj, má i své masařky - zločinci jsou tu zobecnění jen na tupou šedivou masu, poslední díly celou ságu jen rozpatlávají... Narvat celou sérii do jednoho filmu za cenu brutálního osekání děje na to nejzajímavější by určitě mohlo fungovat, ale americká adaptace dopadla dle očekávání jako hloupoučký odvar s ještě hloupějším akčním finále. Představitel Lighta nakonec nebyl nejhorší, ale představitel L mě těžce zklamal (a nehraje v tom roli barva kůže). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když začne úřadovat přerostlý, jablka pojídající dikobraz s hlasem Willema Dafoea, vypadá to na osvědčený teen-prostor ala Final Destination či Wish Upon, ale jakmile se mladej Spader a jeho vamp-rozku…roztleskávačka vydají v globálních stopách originálu, premiant Kira začne projevovat inteligenci Pažouta a Air Supply spustí svou The Power of Love, zhroutí se ten hybrid Wingardovi pod rukama jak domeček z karet. Tohle zasazení specifické japonské mytologie do plytkého prostředí americké střední nemohlo nikdy fungovat.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Wingard si po prokaučovaném Blair Witch napravuje reputaci. První půlka je zkondenzované anime, ale rychlost nemusí nutně znamenat uspěchanost. V druhé půli přichází americký Death Note s vlastními nápady, a rozhodně ne špatnými (různé podrazy, co vše se dá dělat s deníkem, směřování postavy L), nicméně závratné tempo zůstává a Wingardovým invencím je oproti převzatým motivům spíše na škodu. Hlavně zamrzí, když určité postavy přestanou používat mozek, a vy jim to tak úplně nemůžete věřit. Herci velmi dobří, zvláštní zmínku si zaslouží Dafoe (i když na menším prostoru) a Stanfield jako L. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hysterie opět jednou vystrčila své předpojaté růžky a již od traileru se s filmem line aura nesnášenlivosti a pobouření z whitewashingu. Ano, americká adaptace kultovní mangy je natočená s bílými hollywoodskými herci a největším problém nové netflixoviny tudíž je samotný název Death Note. Kdyby se totiž snímek jmenoval Vraždící notýsek a názvu by tedy nikdo v Americe nerozuměl, možná by se někdo zaobíral tím, že mnohem větším problémem je samotný scénář, který je až nechutně hloupoučký a než člověk přistoupí na nesmyslná pravidla vyprávění a výstavby příběhu, chvilku to trvá. Ovšem jakmile jsem si zvykl na, ze začátku hrozně otravného, Nata Wolffa, jemuž sedí zejména ta druhá úloha nekompromisního zabijáka, tak jsem si v druhé půlce překvapivě hodně užíval atmosférické béčko, které umí být i semtam napínavé a Willem Dafoe jako záporák Ryuk je prostě bombový. Celkově tedy žádné terno, ale jelikož jsem si snížil očekávání na naprosté minimum, tak jsem byl příjemně překvapen. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že po úvodnom, doslova dokonalom navnadení, upadla vysoko nastavená latka tak nízko. Fakt som bol neskutočne nadšený. Škoda, že hodená rukavica nebola zdvihnutá, a slová do bitky, boli nahradené akýmsi klišé príbehom, ktorý byť to poriadne okorenení dávkou krvi, mohla to byť ďalšia, odvážna mordovačka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Japonský originál jsem neviděl a věřím že by mohl být ještě lepší, ale i u tohoto jsem se díky zjevení postavy L bavil více než kvalitně. To co začínalo jako jen takové nevinné blbnutí s tím čí jméno napíše hlavní hrdina do notýsku se moc pěkně rozjelo směrem, který mě dokonale pobavil svými nápady. 60% ()

Reklama

Reklama