Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (196)

Tft 

všechny recenze uživatele

Japonskou předlohou jsem netknutý, takže fandom hate už jen z principu se mě netýká. Můžu však s klidem říct, že Death Note nefunguje ani jako samostatné filmové dílo pro naprostého neznalce. Dívat se na Death Note je jako sledovat okolní přírodu z jedoucího auta. Všechno se hrozně rychle mění a hýbe kupředu, těžko se tak dá na něco pořádně soustředit, místy jsem si připadal jako kdyby to Adama Wingarda nebavilo točit a stříhat a tak to tam prostě nějak nasázel a šel o dům dál. Nakonec to celé totiž působí jako několik hodin děje vecpaných do 101 minut, chvíli je to high school film, pak najednou horor, pak zase detektivka a pak zase filozofický film o globálním zločinu, pak zase high school film a tak dále. Naprosto nulové budování charakteru postav má za následek oddělení diváka od děje, nepomáhají tomu ani herci v hlavních rolích Nat Wolff a Margaret Qualley, kteří hrají v naprosto prkené poloze, bohužel to nezachrání ani Keith Stanfield, který se sice snaží seč mu síly stačí, ale s tímhle scénářem by nepohnul ani tank. Jediným světlým místem je tak Willem Dafoe v roli Ryuka, který je šikovně přenesen do role vládce smrti a jeho prezence na scéně je vždy působivá. Death Note je až nechutně uspěchaný film a naprosté scénáristické peklo, které jen díky Adamu Wingardovi neskončilo jako naprostý propadák i když mi nepřijde, že i on tomu dal 100% svého umění. Velmi zajímavý námět, který má spoustu nadějných okamžiků, ty jsou ale často představeny v trestuhodně krátké sekvenci, celé to pak působí směšně a ploše. Říkám to málo kdy, protože nejsem zastáncem zbytečného natahování příběhu do více dílů, ale Death Note by si zasloužil rozdělení alespoň na dva filmy aby ukázal svůj plný potenciál. 45% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo nájde mladý teenager Light Turner (Nat Wolff) tajomný zápisník, zisťuje, že ten mu umožňuje zavraždiť každého, koho meno doňho zapíše. Pre outsidera ako je on je to perfektná príležitosť, ale už onedlho zisťuje, že so zápisníkom prichádza obrovská zodpovednosť a všetko nebude také jednoduché, ako sa najprv zdalo. - Adam Wingard ako jeden z najslubnejších hororových režisérov súčasnosti opäť nesklamal, a aj keď nejde o žiadnu pecku, je Death Note hororom, ktorý dokáže zabaviť a je plný akcie. Casting sa perfektne vydaril a herci hrali parádne, gore bolo krásne spracované, aj keď občas trochu prehnane digitálne, a keďže sa to natáčalo vo Vancouveri a akurát pozerám tretiu sériu iZombie, poznám tie ulice už pomaly naspamäť. Som velmi rád, že sa Netflix nebojí oprieť aj do najlepšieho žánru a dúfam, že podobných kúskov bude pribúdať stále viac. EDIT: 23.07.2022 - Pamätal som si, ža sa mi tu strašne páčilo niekolko songov z OST, ktorý je aj takmer päť rokov po vydaní filmu nedostupný, tak som ich chcel počuť opäť a nejako ma to chytilo a pozrel som to celé. Bavilo ma to ešte viac ako pri prvom zhliadnutí, takže to hodnotenie musím zvýšiť. Myslím si ale, že by tomu velmi sedela seriálová podoba, pretože niektoré časové skoky v scenári sú šialené. + herec z The Purge: Anarchy a Get Out + herec z Town Creek ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozumím všemu předloženému, chápu, proč chce Wingard přiblížit látku americkému publiku a zjednodušit kulisy, proč je Ryuk jednoznačnější (a tím pádem bohužel i téměř nikdy rafinovaný). Jenže s tím vším přichází i nepochopení celého konceptu souboje dvou mozků. Light zůstává vysoce inteligentním Kirou a L pak mistrem dedukce, neustále na stopě svojí oběti. Střetávají se ale ve smutně polopatickém souboji emocionálně přehrocených jedinců, kdy první jmenovaný vesele prozradí svoje tajemství dívce, které nemá jediný důvod věřit a stává se jejím oddaným nepřemýšlejícím podpantoflákem - a druhý se (snad z nedostatku spánku?) postupně mění v impulzivně jednajícího nerváka. Z výsledného počinu je pak příjemně svižný thriller s výborným soundtrackem a famózním vizuálem, ale s legendární značkou Death Note se i z logiky věci rozchází snad v polovině stopáže. A to je pak zle. Netflix měl vzít rozum do hrsti a místo do střídmého filmu jít rovnou do velkolepé minisérie. Tam už by postavám humor, hloubka či smysl nechyběly. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě dost zmátlo, protože tento film by si zasloužil o pár procent více. Původní japonský seriál jsem neviděl, většina lidí ho vynáší skoro až do nebes, ale já to porovnat nemůžu, tudíž se budu řídit svými instinkty a nabytými zkušenostmi z filmu. Zápisník smrti má doopravdy originální příběh, nic tak podobného jsem doposud neviděl, proto si to v tomto ohledu zasluhuje jasný palec nahoru. Možná, že herecké obsazení není nikterak perfektní, ale všichni odehrají v zásadě to, co se od nich očekává. Herec v hlavní roli byl vskutku sympatický, ačkoliv ze začátku jsem mu nevěřil jediný jeho výraz. Ryyuk coby bůh smrti v podání Defoea famózní, jeho hlas naháněl husí kůži po celém těle, celkově byla jeho postava dost zajímavá. Příběh se vyvíjel dobře, vše mělo správné tempo a film si udržoval napětí, ale stejně nečekejte bůhvíjak hluboce se prezentující děj (v rámci hororů je to ale na úrovni OK). Závěr s úžasným podkreslujícím soundtrackem tomu dal třešničku na dortu. Jedinou, ale dost zásadní chybou byla minutová přítomnost Ryyuka, nejlepšího aspektu filmu. Chtělo to více minut pro boha smrti. Kdo si nebude dávat nějaké vysoké nároky, tak si u filmu přijde na své. Za mě dávám 68 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)

Reklama

Reklama