Reklama

Reklama

Muži v černém 3

  • USA Men in Black 3 (více)
Trailer 1
USA / Spojené arabské emiráty, 2012, 102 min

Předloha:

Lowell Cunningham (komiks)

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Will Smith, Tommy Lee Jones, Jemaine Clement, Josh Brolin, Emma Thompson, Alice Eve, Michael Stuhlbarg, Kevin Covais, Nicole Scherzinger, Mike Pyle (více)
(další profese)

V roce 2012 unikl mimozemský zločinec jménem Boris Bestie, boglodit, z vězení s nejvyšší ostrahou na Měsíci, aby se pomstil agentovi K, který mu ustřelil levou paži a zajal ho už v roce 1969. Agent J se z nováčka vypracoval ve zkušeného pracovníka, ke svému tajnůstkářskému, sucharskému staršímu parťákovi K má však i po čtrnácti letech spolupráce stále dost daleko. Boris Bestie, využije utajeného vynálezu stroje času a změní tok historie: v roce 1969 zabije K, zabrání tak svému zatčení a zmrzačení a v současnosti otevře cestu k ničivé invazi své agresivní rasy na Zemi. Jelikož pouze paměť J byla nějakým způsobem nedotčena, nikdo jiný v Agentuře nerozumí jeho dotazům a znalostem týkajícím se K. Na ústředí MiB J zjistil, že K byl odpovědný nejen za zajetí Borise, ale také za rozmístění štítu "ArcNet", který zabránil Bogloditům v dobytí Země, což vedlo k jejich vyhynutí. Nová velitelka MiB O brzy pochopí, že došlo k časovému přeskoku a protože je K již dlouho mrtev, ArcNet nebyl nikdy nasazen a dnešní Země je bezbranná před invazí bogloditů. Agent J se tedy vypraví do minulosti, aby obnovil původní časovou linii... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 216)

RHK 

všechny recenze uživatele

Vtipný Sonnenfeldův kousek, skoro na úrovni jedničky a lepší, než Muži v černém 2. Sci-fi s cestováním v čase se nám nějak přemnožily, málokterá ale obsahuje tolik černého humoru jako tento film. Např. skok v čase je tady možné brát doslova :), někteří černoši přeci jen kradou auta, nebo aspoň kakao a vypadají u toho jako prezidenti, emzák Griffin žije v pěti dimenzích a odpočítává vteřiny každé pravděpodobné budoucnosti, startujícím astronautům Apolla 11 se někdo při startu prochází po raketě a oni to raději nehlásí, aby nepřišli o výlet na Měsíc... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=IcGydFo3dmU ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moc ses nezměnil. Ta ruka, kterou jsem ti ustřelil, je pořád pryč." Jako zaměstnanec MiB v letech 1964-1972 mohu potvrdit, že tento příběh je pravda, čistá pravda a celá pravda. Tedy v jisté verzi minulosti, která pravděpodobně nastala, ale nemohu zcela vyloučit možnost, že to bylo v jiné časoprostorové dimenzi. Mně je to vlastně jedno, protože jsem se velmi dobře bavil, ač k vyloženému popadání za břicho nakonec nedošlo. Zcela nepochybně k němu dojde v nějaké jiné verzi budoucnosti. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejsou to čistý čtyři, ale suverénně nejlepší MIB rozhodně jo. Byť to není zrovna vysoká laťka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech nefunkční. Nezábavné, nepřesvědčivé, hloupé. Možná dostatečně vypražené, aby to jako popcorn někomu přece jenom chutnalo, ale to není můj případ. (Pokud jsem dvojce dal **, teď musím dát ***.) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Typická >sonnenfikština< coby v rámci žánru skvělá oddechovka, tentokráte pak více dbající osvětlení vztahů mezi postavami a dějově více vypointovaná nežli jenom taškařice jako dvojka, spíše navazující na výbornou jedničku - a co chcete po takovém filmu víc? . . . Jen bych měl jednu zásadní připomínku, kvůli které nedám (ač jsem se skvěle bavil a chtěl i dát!) pět hvězd. A to si měli páni tvůrci pohlídat - protože v prvním dílu Mr. K. mladému Mr. J. vykládá historku o jakési akci v osmašedesátém a dodává že "to ještě nežil" a ejhle zde při startu letu Apolla na Měsíc v devětašedesátém vypadá malý J. tak na 4-5 let. Tak to mě tedy mrzí, taková ignorace >náročného diváka< , že... °-/ . . . Ale jinak, jak pravím, d.m.s.n. skvělé, herecky, režijně, triky a efekty - a to se už těším na čtveráky ve čtyřce, bude-li. Tyhle odvary takto formou i obsahem provedené tedy igitátorovi vůbec nevadí! - - - P.S. Dejte si na dvd i bonusy, konečně s českými titulky, stojí to za to... - - - - - (Poprvé viděno 3.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 15808., komentář zde jako devítistýdvacátýčtvrtý - 5.3.2013) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je bohužel hrozně moc vidět, jak Muže v černém drží pohromadě opravdu jen zoufalé přání tvůrčího týmu. Co na tom, že Josh Brolin je lahůdkový a je radost sledovat, jak napůl hraje a nehraje Tommyho Lee Jonese, když důležitý moment který se řeší celou dobu nefunguje? K čemu je postava Griffina, vidícího zároveň v pěti dimenzích, sama o sobě takřka geniální, když potom tvůrci nejenom že popírají vlastní pravidla, ale ještě na nich postaví závěrečné Deus Ex Machina? Triky nejsou dokonalé, ale mají hezkou atmosféru, Smithovi to pořád žvaní a s Brolinem jim to šlape, ale jinak jsou Muži v černém 3 smutným pohrobkem kultovní jedničky a výtečné dvojky, který sice celou sérii hezky (a v původním záměru i vcelku logicky) zacyklí a stále mají otisk té původní 80kové poetiky a typického Sonnenfeldova černého humoru, skutečná jiskra je ale ta tam... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že jsem si ten film příjemně užila, ale také se ve mně posiluje pocit, který už nějakou dobu mám, a totiž že mi Will Smith nikdy nepřišel nijak zvlášť vtipný a vlastně ani tak superhvězdný, jak o něm všichni říkají. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je skutečně málo filmů, které najdou ve svých pokračováních tak důstojného nástupce jako právě Man in Black. Skoro bych se nebál říct, že zde třetí pokračování na míle překonává svého předchudce. Ať už je to odstupem let nebo technologií 3D, je zřejmé, že se jedná o jedinečný oddechový filmový zážitek držíc se zavedených kvalit, totiž principu spolupráce nesourodé dvojice tajných agentů a utajovaná přítomnost emzáků na Zemi. Nyní se nám o tomto tajemství odkrývá ještě více a dokonce máme také možnost odhalit mnohé z mládí agenta Ká. Josh Brolin, coby jeho mladší verze, mě neskutečně bavil a přál bych si, kdyby ještě jednou mohl opět hrát takového mladšího Káčka. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Obrození série Mužů v černém přišlo opravdu s nečekaným tématem. Dějové se jedná o mnohem méně megalomanský projekt, který spíše než na akci a přemíru humoru sází na vlastně i zajímavou konfrontaci dvou mužů v čase. V žádném případě nechci tvrdit, že se jedná o psychologický film, ale nebojím se napsat, že (komediální) drama do ostatních žánrů promlouvá mnohem hlasitěji, než u předchozích dvou filmů. Scénáristům se do děje povedlo včlenit i několik velmi povedených vtípků a daří se jim i skvěle využívat atmosféru a postavy z konce 60. let, kde se příběh odehrává. Zdařilé a, v rámci oddychových komedií i předešlých dílů, méně přiblblé, než by se dalo čekat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po dvojce jsem měl neuralizér raději po celou dobu v pohotovostním stavu, ale nakonec nebyl překvapivě potřeba.. Padající makléři, černošský útlak, fešáček Boris, Tommy Lee Brolin, dokonce i Will jako čokoládový Marty McFly jevil známky snesitelnosti. Ano, dá se říct, že se Sonnenfeld rehabilitoval, ale že by se jednalo o nějaký galaktický počin na poli sci-fi bžundy? To se shodněme, že se na tomhle neshodneme.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Slušne spravená Men-In-Blackovka, ktorá začlenením Josha Brolina do obsadenia jednoznačne len získala. Tento diel je lepši než jeho predchodca. Aj vďaka time-travellingu si rozširuje obzor a ponúka nám pohľad do 60tých rokov, ktoré sú vzhľadom k Men-In-Black tematike vytvorené veľmi presvedčivo. Do celého konceptu prináša niečo čerstvé, poodhalí nové súvislosti a pobaví. Proste Men In Black ako sa patrí. The Viagrons have come up with a revolutionary new pill... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je tak strašně moc vidět, že na tom všichni participují jen proto, aby si rozšířili vozový park. Záblesky tu jsou (perfektní fóry s Andym Warholem, Lady Gaga, Obamou i celkem neošizený retro návrat do šedesátek), v rozplizlém celku se ale utopí rychleji než by člověk řekl Smith. Bohužel na tom jsou dost vidět i přetáčky/dotáčky/natáčky, překombinovanost nebere konce. Nezajímavé a odzývané, jako tenhle komentář. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že mi po fatálnom neúspechu druhej časti trval rok po premiére, než som sa odhodlal k tretiemu počinu. Musím povedať, že štúdiám sa po úspechu asi celkom slušne odľahlo, pretože nasúkať rozpočet takmer štvrť milióna pošukovi Sonnenfeldovi, to muselo mať gule! Ale risk sa vyplatil, Sonnenfeld stavil na istotu, zalovil v mysli o 15rokov späť a namiešal presne ten istý zábavný koktail, ktorý mu diváci tak žrali a vyvaroval sa presne tým šaškárňam, vďaka ktorým ho potopili o päť rokov neskôr. Samorejme, že originál ostane len jeden, ale vďaka tretej časti sa podarilo trilógiu uzavrieť na úrovni. Josh Brolin bol skvelou voľbou, v podobnej roli netradičný, no o to si to viac vychutnával, niekedy dokonca zatienil ústredné duo. Réžia slušná, ale žiadne terno to nebolo, miestami bol film dosť rozťahaný a hlavne nudný, ale akcia to celkom slušne zachraňovala. Takže zhrnutím sa jedná o celkom fajn popcorňáčik, ktorý chvalabohu vznikol ako náhrada za zbabranú druhú časť, ale ako samostatný film by zapadol do zabudnutia. 70%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to jen, že lidi mají problém s filmem hlavně proto, že se neorientují v logice toho časového paradoxu? Podle mě byl docela zdařile dotažený. Film měl zase trochu slabinu v technické exhibici v efektech, ale milé retro mu dost pomohlo. Jen mi připadal malinko křečovitější, hra na jistotu místo blbnutí, a skoro až existencialismus ;-). Ale stejně líbilo. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Scénáristická bezradnost na tři - to je přesně M3B. To lepší z jedničky, ale zároveň i to nejhorší z dvojky se snoubí v tomhle MEGAbijáku, kde je každá postava čtvrtým kolem u tříkolky podobně jako v případě Dark Shadows. Mrtvá franšíza, které došel dech hned po prvním dílu a s každým dalším se svíjí v podivných gumových křečích, čím dál tím větších hlavách a šílenějších CGI celcích. Pár světlých momentů se najde, ale těch je v téhle 104 minutové taškařici trestuhodně málo. Škoda, že se aktéři nevrátili v čase do roku 1997 - sledovat na plátně dění z nestárnoucí jedničky by bylo mnohem příjemnější. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Trvalo to deset dlouhých let, než třetí MiB dostali šanci napravit průšvih dvojky. Povedlo se jim to. Solidní zábava, povedené fórky, zajímavý nápad s cestováním v čase (příběh má ale logických děr jak cedník), fajn Will a parádně sedící Josh Brolin. T.L. Jones tu vypadá, že je jen z povinosti, ale to nevadí. Většina toho stojí na mladém K. Jinak potěšilo mě angažování původních dabérů z prvního dílu. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Už to prostě není ono. Jasně, dvojka byla nehorázný průser a tak noví MIB působí jako spasení série, ale zkrátka to je už mířené spíše na mladší publikum nebo opravdu hodně nostalgické fanoušky vynikající jedničky či animovaného seriálu. Dějová kliše se střetávají každou nanosekundu, Lee Jones jakoby to roli ze srdce nesnášel a absence "tyčinkových" emzáků moc nepotěší. Jako komedie smíchaná s akčním filmem to ale často funguje, tak proč tomu nakonec nedat ty tři. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na třetí pokračování této komedie z přelomu tisíciletí jsem byl hodně zvědavý. Jedničku a dvojku jsem viděl snad stokrát a proto jsem se na další dobrodružství agentů J a K hodně těšil. Věřil jsem, že přípravu nepodcení a připraví hodně dobrý scénář. Návrat do minulosti? No moc jsem tomu nevěřil, ale pak jsem si uvědomil, že Tommy Le Jones poněkud zestárl a na špičkového agenta se už moc nehodí. Proto, ho částečně zastoupil obstojný Josh Brolin, jako mladší alter ego agenta K z roku 68. Jediné co mě trošku zklamalo, byla absence roztomilýho mluvícího mopsíka Franka. Na něj jsem se těšil a doufal jsem, že se objeví, ale to se bohužel nestalo. Jinak perfektní podívaná, dobrý dějový zvrat a spousta legrace. Těším se na případný čtvrtý sequel, který se ale v dohledné době určitě nedostaví...100%...[01.06.2012_Cinestar_Černý Most] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dvě tři dobré hlášky, talentovaný komediant Will Smith s jeho strhující bezprostředností, Boris The Animal a suprově kopírující Josh Brolin. To je zhruba všechno. Jinak je třetí díl tuctová a samoúčelná podívaná, která v podstatě nemá žádné větší ambice ani vizuální, ani ty mozkové. Nepopírám svůj relativně skeptický pohled k celé této sérii, ale po originální jedničce už mne žádný další díl nebaví. ()

Související novinky

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama