Reklama

Reklama

Muži v černém 3

  • USA Men in Black 3 (více)
Trailer 2
USA / Spojené arabské emiráty, 2012, 102 min

Předloha:

Lowell Cunningham (komiks)

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Will Smith, Tommy Lee Jones, Jemaine Clement, Josh Brolin, Emma Thompson, Alice Eve, Michael Stuhlbarg, Kevin Covais, Nicole Scherzinger, Mike Pyle (více)
(další profese)

V roce 2012 unikl mimozemský zločinec jménem Boris Bestie, boglodit, z vězení s nejvyšší ostrahou na Měsíci, aby se pomstil agentovi K, který mu ustřelil levou paži a zajal ho už v roce 1969. Agent J se z nováčka vypracoval ve zkušeného pracovníka, ke svému tajnůstkářskému, sucharskému staršímu parťákovi K má však i po čtrnácti letech spolupráce stále dost daleko. Boris Bestie, využije utajeného vynálezu stroje času a změní tok historie: v roce 1969 zabije K, zabrání tak svému zatčení a zmrzačení a v současnosti otevře cestu k ničivé invazi své agresivní rasy na Zemi. Jelikož pouze paměť J byla nějakým způsobem nedotčena, nikdo jiný v Agentuře nerozumí jeho dotazům a znalostem týkajícím se K. Na ústředí MiB J zjistil, že K byl odpovědný nejen za zajetí Borise, ale také za rozmístění štítu "ArcNet", který zabránil Bogloditům v dobytí Země, což vedlo k jejich vyhynutí. Nová velitelka MiB O brzy pochopí, že došlo k časovému přeskoku a protože je K již dlouho mrtev, ArcNet nebyl nikdy nasazen a dnešní Země je bezbranná před invazí bogloditů. Agent J se tedy vypraví do minulosti, aby obnovil původní časovou linii... (TV Nova)

(více)

Videa (53)

Trailer 2

Recenze (1 216)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Dámy a pánové, ostatní formy života..." Pravda, čekal jsem větší bombu, ale nakonec se z toho vyklubal docela příjemný film. Líbí se mi, že mimozemšťani v Mužích bývaj opravdu hnusní. Sice bych přidal na hororovosti, ale s podobou Bestie jsem spokojen. Triky na výborné úrovni, rozverná rasistická 60.léta, muzika a sem tam nějaký vtip. Inspirace spoustou filmů - motorka z Batmana, motorky ze StarWars, útok mimozemšťanů rezonuje s nespočtem scifáren (Den nezávislosti, Válka světů, Invaze, aj). Cestování s časem má nejen trilogie Návrat do budoucnosti, ale i náš zvratově mnohem vtipnější Zítra vstanu a opařím se čajem. Tak hezkých 3,5*. ,,Trvalo mi 3 roky, než jsem zjistil, že všechny modelky jsou emzáci." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bavily me predchozi dily, bavil me i tenhle a tech 100 minut uteklo jako nic. Nicmene to neznamena, ze by film sam o sobe byl nejak uzasnej. Smithuv slovni prujem a Jonesuv zamracenej vyraz jsou uz krapet ohrany a zadna extra zabavna hlaska nebo scena se z toho stejne nevyloupne a vymena za Brolina to taky buhvijak nepozvedne. Triky jsou tentokrat misty naprosto super a misty silne odflakly. No a pribeh je proste naprosto neoriginalni klise s cestovanim v case, nicmene musi se uznat, ze zaporak je docela solidni. Bohuzel tim, ze tu je takovejhle zaporak, ostatni alieni nedostavaj moc prostoru a zadna velka prehlidka divnejch xichtu se nekona. No a samotnej film je chvilku solidni akce, chvilku kecy o nicem a sem tam nejakej dokonalej gag, ale co je nejdulezitejsi, herci jsou porad sympaticky a svizne to odsejpa, takze ja jsem v zasade spokojenej, mozna proto, ze jsem nic moc necekal. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Má to dvě roviny. Akčně-komediální a filozoficko-literární. Ta první je zřejmá. Druhá cílí na ty, kteří ujíždění na problematice možných/aktuálních/fikčních/malých světů a orientují se v pracech Ruth Ronenové, Bohumila Fořta, Jaroslava Peregrina či Lubomíra Doležela. Jinými slovy, fyzici mají svá multiverza a paradoxy dvojčat, literární vědci (k nimž mají scénáristé logicky blízko) zase široký repertoár různých „světů“, se kterými tu jedinečným způsobem operuje zejména potrhlý Griffin, jenž vidí současně různé verze budoucnosti. Tudíž i když bychom se tomu filmu mohli smát za to, že oproti nastupujícímu trendu zcivilnit komiks do realistické podoby zůstal pevně zakotven v absurdním světě, měli bychom mít na paměti, že se opakovaně ponořuje do studnice komplikované literární teorie, aby z ní vyzvedával džbery plné křišťálově čistých úvah (nebo se o to přinejmenším snažil). Odsud plyne i nespravedlnost častých pohoršení nad logickými chybami, na které si diváci a někteří kritici stěžovali, protože zde nejsme v hard-dramatu pojednávajícím o Einsteinovi či Maxwellovi, kde musí vše stoprocentně sedět, nýbrž v soft-komedii, která spíše mnohé věci podobně jako literární vědci teprve testuje a zkoumá. Celá literární věda je v zásadě dosti rozháraná, postavená na půtkách různých frakcí, které mezi sebou vedou ostré spory a polemizují o všem možném. Proto je žádoucí, aby i Muži v černém 3 obsahovali četné paradoxy a různé nesrovnalosti. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Typická >sonnenfikština< coby v rámci žánru skvělá oddechovka, tentokráte pak více dbající osvětlení vztahů mezi postavami a dějově více vypointovaná nežli jenom taškařice jako dvojka, spíše navazující na výbornou jedničku - a co chcete po takovém filmu víc? . . . Jen bych měl jednu zásadní připomínku, kvůli které nedám (ač jsem se skvěle bavil a chtěl i dát!) pět hvězd. A to si měli páni tvůrci pohlídat - protože v prvním dílu Mr. K. mladému Mr. J. vykládá historku o jakési akci v osmašedesátém a dodává že "to ještě nežil" a ejhle zde při startu letu Apolla na Měsíc v devětašedesátém vypadá malý J. tak na 4-5 let. Tak to mě tedy mrzí, taková ignorace >náročného diváka< , že... °-/ . . . Ale jinak, jak pravím, d.m.s.n. skvělé, herecky, režijně, triky a efekty - a to se už těším na čtveráky ve čtyřce, bude-li. Tyhle odvary takto formou i obsahem provedené tedy igitátorovi vůbec nevadí! - - - P.S. Dejte si na dvd i bonusy, konečně s českými titulky, stojí to za to... - - - - - (Poprvé viděno 3.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 15808., komentář zde jako devítistýdvacátýčtvrtý - 5.3.2013) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Muži v čiernom sú moja obrovská slabosť odkedy som videla v kine prvú časť. Trojku zase nechali robiť Barryho Sonnenfelda a spravili dobre. On má pre MIB cit i vášeň a je to vidieť. Bola som maximálne spokojná, jediné, čo ma mrzelo, boli príliš krátke strihy na prostredie v centrále MIB a na Andyho párty, kde som len po očku stíhala sledovať popkultúrne odkazy a vizuálne easter eggy. Budem si to musieť zopakovať a pauzovať, alebo si nájdem fotky, aby som si vychutnala detaily. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (44)

  • Ve filmu je v roce 1969 při vypuštění Apolla 11 měsíc v úplňku. Ve skutečnosti byl měsíc večer před vypuštěním Apolla 11 ve fázi půlměsíce. (Ignus.cz)
  • Režisér Barry Sonnenfeld se ve snímku objeví v malé roličce jako muž sledující v televizi přímý přenos startu Apolla 11. (Trener83)
  • Ve scéně, kdy J (Will Smith) bojuje na raketové základně s Borisem Bestií (Jemaine Clement), spadne a vrátí se v čase, drží v levé a pravé paži střídavě stroj času a Borisovu paži. (Shadowspark)

Související novinky

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama