Reklama

Reklama

Muži v černém 3

  • USA Men in Black 3 (více)
Trailer 2
USA / Spojené arabské emiráty, 2012, 102 min

Předloha:

Lowell Cunningham (komiks)

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Will Smith, Tommy Lee Jones, Jemaine Clement, Josh Brolin, Emma Thompson, Alice Eve, Michael Stuhlbarg, Kevin Covais, Nicole Scherzinger, Mike Pyle (více)
(další profese)

V roce 2012 unikl mimozemský zločinec jménem Boris Bestie, boglodit, z vězení s nejvyšší ostrahou na Měsíci, aby se pomstil agentovi K, který mu ustřelil levou paži a zajal ho už v roce 1969. Agent J se z nováčka vypracoval ve zkušeného pracovníka, ke svému tajnůstkářskému, sucharskému staršímu parťákovi K má však i po čtrnácti letech spolupráce stále dost daleko. Boris Bestie, využije utajeného vynálezu stroje času a změní tok historie: v roce 1969 zabije K, zabrání tak svému zatčení a zmrzačení a v současnosti otevře cestu k ničivé invazi své agresivní rasy na Zemi. Jelikož pouze paměť J byla nějakým způsobem nedotčena, nikdo jiný v Agentuře nerozumí jeho dotazům a znalostem týkajícím se K. Na ústředí MiB J zjistil, že K byl odpovědný nejen za zajetí Borise, ale také za rozmístění štítu "ArcNet", který zabránil Bogloditům v dobytí Země, což vedlo k jejich vyhynutí. Nová velitelka MiB O brzy pochopí, že došlo k časovému přeskoku a protože je K již dlouho mrtev, ArcNet nebyl nikdy nasazen a dnešní Země je bezbranná před invazí bogloditů. Agent J se tedy vypraví do minulosti, aby obnovil původní časovou linii... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 216)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k porodním bolestem zřejmě nevyhnutelná prohra, s níž se všichni zúčastnění snaží bojovat, jak to jen jde. Se slabým scénářem, který trestuhodně upozadil humor a přidal na "těch správných hodnotách“, se ale zázraky dělat nedají. Muži v černém 3 mají pár geniálních momentů (Andy Warhol, obraz Franka, Obama), většinu času ale působí utahaně. Nebýt výstižně zobrazených šedesátých let, byla by to nuda k nepřežití. 2 hvězdičkám uteklo jen o kousek. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem Muže V Černém 3 viděl před týdnem v televizi, a musím říct, že je mi až stydno, jak jsem tohle uzavření jedné pozoruhodné trilogie celé roky opomíjel. Tady totiž všechno funguje, a hlavně tu něco takového nebylo od... no, od Mužů V Černém 2. Ne že by šlo o nějakou revoluci, jakou byli svého času první MIB, ale je zkrátka radost vidět, jak se Will Smith s nevídaným gustem koupe (aby ne, když je to thetan jako poleno, tedy jako Cruise... tedy jako poleno) ve vodách, do kterých by se správně nemělo jít vrátit. Ale ono to jde, i když agentem K je tu výborně transformovaný Josh Brolin a hlavní zápletka je vzatá tak trochu hákem, ačkoliv je trojka z celé trilogie na stopáž nejdelší. Mně to zkrátka výborně sedlo, možná až na ten trochu na sílu dojemný závěr - ale ten tu koneckonců byl i v předchozích dílech. Takže spokojených 80%. PS: Byl jsem si naprosto jistý, že toho zhulence Griffina hrál ten zhulenec Joauiuqueen nebo jak se to píše (je doloženo, že s tím sám má občas problémy) Phoenix, a on to nakonec on vůbec nebyl... ale jsem si jistý, že o pár let dřív by do toho šel bez zaváhání:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Žádná revoluce (ani reboot). Pouze OK hláškovací akce, ve které se možná trochu víc hláškuje (nebo prostě jen planě kecá) než nekorektně střílí po emzácích (nepočítaje slečnu z prologu, všechny záporné postavy jsou „jiné“). Jinými slovy – je to hodně o postavách a vztazích mezi nimi a jelikož ženě zde náleží buď role záporná, nebo role neakční šéfové, vztahy jsou to v souladu s nerdovskými romancemi striktně heterosexuální. Nezvykle intenzivní a ke konci i nechtěně úsměvné (chlapeček a moře) je nostalgické vzpomínání na léta, kdy pravda a láska ještě nebyly vyprázdněné pojmy a stále existovaly události, které dokázaly americký lid také semknout, ne jenom rozdělit (jak se nám alespoň snaží vsugerovat mediální paměť). Že jde ve skutečnosti o zbabělý únik před současností se tvůrcům vinou přílišného brnkání na emoce nakonec ani dost nedaří rozmělňovat v audiovizuálních atrakcích a popkulturních narážkách na realitu 60. let. Nejdrzejší, resp. jediné dva drzé vtípky s Warholem a Jaggerem jsou komediálními vrcholy filmu, jemuž šťávu dodává ještě Jemaine Clement v nečekané roli fakt ohyzdného padoucha. Ani jeho ďábelský chechot ale nedokáže přehlušit dojem zbytečnosti, prázdnoty a již vícekrát viděného. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako strašně příjemné překvapení, protože jsem očekával totální srágoru. Do kina jsem šel spíš abych utek horku a trojitý černomuže jsem si vybral vlastně jen proto že nic jinýho v tu dobu nebylo k dispozici a hle já si opakovaně zasmál. I když třeba kuchyň ve který vařil ten e.t. , to by se Zdendou Pohlreichem asi šlehlo. Se svým postem se velmi dobře vyrovnal Josh Brolin, protože přebírat postavu po značce TLJ skutečně není žádná prdel. Celkově jsem z kina odcházel odpočinut a pobaven a to je stejný jako když si ze sporáku odnáším kastrol žrádla, jakej byl průběh vaření není podstatný, podstatnej je výsledek a chuť. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pár solídnych vtipov (padajúci bankári, černoch v drahom aute), pohodový Smith, pasujúci Brolin... a to je asi tak všetko. Najviac ma sklamal nedostatok zábavných mimozemšťanov. Od skoku do minulosti to brutálne smrdí scenáristickou zmätenosťou a snahou ušetriť na trikoch, čo je vzhľadom na obludný rozpočet zarážajúce. Celkovo chabé. Rozhodne najslabší diel. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Willův neutuchající komediální talent a Brolinova dokonalá kopie Jonesovy gestikulace, dikce a mimiky, ubitá chabým scénářem a rutinní režií, která nedoluje z hrdinů, šedesátek, ani ničeho jiného; až na vtip „Proč mi pan prezident vypil kakao?“ strašná nuda. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho... dobrého! Delší časová prodleva MIB prospěla, agenti chytili druhý dech (tedy hlavně Smith, protože Jones toho zase tolik neodehraje) a i když ani trojka není oproštěna nějakých těch intergalaktických much (ostatně je to sci-fi, což je stále ještě i dnes mnoha lidmi považováno za brak), je to překvapivě koukatelné, s několika zábavnými prvky a bonusem v podobě skoku časem. Skvělý byl Josh Brolin, který jako by mladšímu Jonesovi z ok(n)a vypadl. ;-) Nicméně tak trochu doufám, že série trojkou skončí "v plné síle" a že ji někdo nebude znovu zkoušet protáhnout o další 1 až 10 dílů. Už tak mě trochu Smithova filmografie začíná lekat - plánuje se Hancock 2, Já, robot 2, Mizerové 3... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Muži v černém je pojem, který se u režiséra Barryho Sonnenfelda prostě našel. Barry mi totiž svými filmy trošičku připomíná Tima Burtona. Taky často spolu spolupracují, třeba zrovna na tomhle filmu. Každopádně škoda, že on jich tolik netočí. Na trojku Můžu v černém jsem se nicméně hodně těšil. Pamatuju si, jak jsem jedničku z videopůjčovny vysloveně žral. Půjčoval jsem si jí pokaždý, kdy jsem jako mlaďas neměl na co čučet. Dvojka už byla slabší, ale dalo se to tak nějak očekávat. Pořád to bylo zábavný, i když už to prostě nebylo ono. Příjemný překvapení pak je trojka, která vlastně naprosto otáčí typické příběhové zásady a Tommyho Lee Jonese třeba na půlku filmu vysloveně vyškrtne. Dále je tu i samotný příběh, který má kolikrát vůbec ne špatná rozuzlení. Musím tedy říct, že na závěr a na fakt, že tohle je třetí díl, se tenhle díl opravdu povedl. Bavil jsem se, odpočinul jsem si, konečně jsem zase viděl ve filmu Willa Smithe...co víc si přát a co víc čekat od třetího dílu jakéhokoliv příběhu z jakéhokoliv světa. Tohle je podle mě až nad poměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $225miliónovTržby USA $179,020,854Tržby Celosvetovo $624,821,154Tržby za predaj Blu-ray v USA $26,387,553 //počet predaných kusov 848,609Tržby za predaj DVD v USA $30,352,533 //počet predaných kusov 1,704,751║ V prvom rade ma dosť odrádzala od vzhliadnutia filmu samotná ukážka, ktorá bola fakt suchá a ničím lákavá, nuž film som videl aj tak neskôr a to v kine a to v dosť otrasnej kvalite, k čomu by som sa nerád do detailu vyjadroval ale z toho čo bolo pozerateľné som sa slušne zabavil a to až nečakane výdatne mi v tomto padla humorná stránka, využívajúca charaktery postáv v plnej sile. Ako sci-fi by som to ani moc nehodnotil, skôr to ma veľmi blízko ku komédii, aj keď nehorázne drahej na to čo všetko málo ponúkne za tie investované peniaze, najlepší diel zo série a záver filmu ma skoro dojal. /videl v kine: 70%/ (videl na festivale Comics Salon 2012) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

MiB nemám rád, nikdy mě to moc nebavilo a na trojku jsem šel z profesní povinnosti. První třetina je tragická, ten scenárista na place, co postavám psal dialogy chvíli dopředu, musel být hodně letargický. Pak Will skočí časem, objeví se Josh a od té chvíle jsem se královsky bavil. Fórů tu moc není, ale některé jsou skvělé a inteligentní (černoši, kteří nekradou auta, poslední Warholův koncert na sitar...). Ale když Will potká Joshe, stane se ta zvláštní věc, že mě MiB začnou tahat za srdíčko. Navíc narozdíl od druhého dílu mají docela pěkný a pouze středně tupý příběh a z estetiky 90. let dovedou vytěžit pastelový šmrnc a několik zázračných událostí, které musí zaimponovat hlavně americkému publiku. Jednoduchost mi přišla nakažlivá, stejně jako určitá komornost a soustředěnost na vztah dvou chlapíků v černém. Závěrečný twist je vyvedený, že to není jen tahání za nohu, aby režisér mohu ukázat publiku nějaký ten extra trik. BTW mám pocit, že Sonnenfeld má příbuzenstvo ve vesmíru a posílal jim na přilepšenou prachy z rozpočtu. Ale za svých 180 jsem byl spokojen. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá jednička, přeplácaná dvojka a nostalgicky úsměvná trojka. Bezproblémové pokračování, které je slušně vypointované, ví, co chceš říct a ukázat, i když klasicky občas nechává stranou hlubší přemýšlení. To se lehko odpustí, protože Will Smith jede svou extratřídu a Josh Brolin po jeho boku dává do budoucna jistotu, že charismatičtí herci budou ve filmech i v dalších letech. Potěšující jsou klasické popkulturní odkazy i nadhled, v kterém může být mimozemšťanem každý (že, Gago a Jaggere). Je dobré vědět, že Barry Sonnenfeld se po dvojce dokázal vrátit "zpět na Zem" a předvést dobře odvedenou práci s klasicky zábavnými kamerovými prvky. A i přes lehkou sentimentalitu v závěru je trojka povedený film se zajímavým záporákem. Klidně bych si dal čtyřku v tomto duchu (a popravdě musím říct, i s tím Brolinem...). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Muži v černém cestují časem a Barry Sonnenfeld natočil vlastně svého druhu prequel, což je největší překvapení téhle série...i když pro sci-fi ságy se tenhle tvůrčí postup stává už tak nějak pravidlem (Star Trek, Star Wars, Planeta opic, MiB...) Ta typicky americká optika, v níž svět vypadá jako New York, se v třetím díle opět přeostřila a Země se znovu scvrkla na Manhattan, každopádně z několika důvodů odpouštím tvůrcům amerikocentrismus, neboť Josh Brolin je nestoudně mladý Tommy Lee Jones, Lady Gaga je ufon a především je tu ta neodolatelná návštěva legendární Factory! No ano, Muži v černém jsou popcorn, ale jestli se na nějaký další letní blockbuster těším, tak na MiB 4... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nebýt vyloženě špatného záporáka, tak je to celkem bez výhrad. Je to super zábava se spoustou vtipných nápadů (letící finančníci při cestování v čase byli super). A nahrazení fosilního Tommy Lee Jonese naprosto stejně cool Joshem Brolinem byl taky dobrej tah. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Má to dvě roviny. Akčně-komediální a filozoficko-literární. Ta první je zřejmá. Druhá cílí na ty, kteří ujíždění na problematice možných/aktuálních/fikčních/malých světů a orientují se v pracech Ruth Ronenové, Bohumila Fořta, Jaroslava Peregrina či Lubomíra Doležela. Jinými slovy, fyzici mají svá multiverza a paradoxy dvojčat, literární vědci (k nimž mají scénáristé logicky blízko) zase široký repertoár různých „světů“, se kterými tu jedinečným způsobem operuje zejména potrhlý Griffin, jenž vidí současně různé verze budoucnosti. Tudíž i když bychom se tomu filmu mohli smát za to, že oproti nastupujícímu trendu zcivilnit komiks do realistické podoby zůstal pevně zakotven v absurdním světě, měli bychom mít na paměti, že se opakovaně ponořuje do studnice komplikované literární teorie, aby z ní vyzvedával džbery plné křišťálově čistých úvah (nebo se o to přinejmenším snažil). Odsud plyne i nespravedlnost častých pohoršení nad logickými chybami, na které si diváci a někteří kritici stěžovali, protože zde nejsme v hard-dramatu pojednávajícím o Einsteinovi či Maxwellovi, kde musí vše stoprocentně sedět, nýbrž v soft-komedii, která spíše mnohé věci podobně jako literární vědci teprve testuje a zkoumá. Celá literární věda je v zásadě dosti rozháraná, postavená na půtkách různých frakcí, které mezi sebou vedou ostré spory a polemizují o všem možném. Proto je žádoucí, aby i Muži v černém 3 obsahovali četné paradoxy a různé nesrovnalosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO TAKHLE PŘEPSAT HISTORII, KÁČKO?....“ /// Boris Bestie, příšera s nic moc Emzáckou reputací se chce vrátit v čase a ,,J“ tak prožije další velmi matoucí období svýho života. Přehršel vizuálních ftípků a dokonalá přehlídka CGI. Nereálná realita odbíhá od reality a pravda není někde tam venku, ale v …koláči? Všechno je podřízeno efektní podívaný a já to beru. Dokonale provedená trivialita plná vesmírnejch tajemství. A proč zrovna ,,J“? No tak vidíš…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jeden moudrý člověk mi kdysi řekl: ,,neptej se na otázky, na který nechceš znát odpověď“. 2.) Páč furt říkám, že 20.6.1969 se stalo něco podezřelýho! /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 4,248 // Otvárací Víkend USA: $54,592,779 // Nikdy som nepatril k fanatikom série Men in Black a nikdy ani nebudem. Táto tretia časť mi prišla najzaujímavejšia a najvydarenejšia už len kvôli deju a vizuálnym efektom, no na druhú stranu som sa ešte nikdy nestretol s tak trápnym a nesympatickým záporákom ako tu. Za mňa 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek téhle Série, nikdy mě nenadchla, neoslnila, proto jsem měl strach z tohodle Dílu! A ono to uteklo docela rychle, Záporák byl Super, Soundtrack Fájn, Chybělo mi více Akce, více Efektů, nějaká Sexy ženská, Chyběl mi Sex.. Klady a zápory jsou víceméně vyvážené, takže Fájn Trojka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Akonáhle Sonnenfeld siahne po bizarnom humore, získa film otáčky. Suché frky typu „kakao“ alebo „hovorenie pravdy vojenskej polícii“ fungujú. Bohužiaľ ich nie je veľa, čo je škoda, pretože napr. „rasizmus“ (väčšina deja sa odohráva v Amerike 60-tych rokov) mohol byť skvelý vtip na pokračovanie (viď. odťahovanie sa od černocha vo výťahu). Čo-to kompenzujú aspoň nečakané nápady (záverečný „otcovský“ zvrat), zrejme najlepší zloduch série a celkom fajn Josh Brolin ako mladý Tommy Lee Jones (chalanom asi bolo ľúto, že nemali spoločnú scénu v Táto krajina nie je pre starých, tak si to takto vynahradili). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bavily me predchozi dily, bavil me i tenhle a tech 100 minut uteklo jako nic. Nicmene to neznamena, ze by film sam o sobe byl nejak uzasnej. Smithuv slovni prujem a Jonesuv zamracenej vyraz jsou uz krapet ohrany a zadna extra zabavna hlaska nebo scena se z toho stejne nevyloupne a vymena za Brolina to taky buhvijak nepozvedne. Triky jsou tentokrat misty naprosto super a misty silne odflakly. No a pribeh je proste naprosto neoriginalni klise s cestovanim v case, nicmene musi se uznat, ze zaporak je docela solidni. Bohuzel tim, ze tu je takovejhle zaporak, ostatni alieni nedostavaj moc prostoru a zadna velka prehlidka divnejch xichtu se nekona. No a samotnej film je chvilku solidni akce, chvilku kecy o nicem a sem tam nejakej dokonalej gag, ale co je nejdulezitejsi, herci jsou porad sympaticky a svizne to odsejpa, takze ja jsem v zasade spokojenej, mozna proto, ze jsem nic moc necekal. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Kdo nic nečeká, bude spokojen. Kdo chce kdovíjakou pecku, nejspíš bude zklamán. Kdo si myslí, že to je kdovíjaká pecka, tomu není pomoci. Já se ale bavil a to je hlavní :) ()

Související novinky

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama