Reklama

Reklama

Série(14) / Epizody(399)

Opravdová práce vědců ve službách zákona. Objasníme různé případy od bizarních vražd až po náhodnou otravu jídlem či záhadné choroby. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

25 minútové, krimi-thrillerové poviedky podľa skutočnosti, ktoré rozširujú obzor diváka v podobe odhaľovania závažných trestných činov. Trošku ma škrie, že sa človek nestretne s väčším množstvom autentických záberov, nuž ale za ten všestranný záber, si tento dokument zrejme pozornosť zaslúži. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Včera som písal komentár ku kanadskému televíznemu projektu "F2: Forensic Factor". Toto je prakticky to isté akurát, že z americkej produkcie. Takže v podstate môžem zopakovať to, čo som už napísal. Je to verná rekonštrukcia závažných zločinov a následný postup ich vyšetrovania. Zobrazenie skutočných udalostí poskladané z výpovedí detektívou, policajtov, svedkov a príbuzných obetí. Odhalenia a jasné usvedčenia vrahov vďaka práci forenzných, súdnych, znalcov. Zaujímavým spôsobom spracovaný kriminálny, dokumentárny seriál. *** ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Práca detektívov, ktorí sú neskutočne usilovní a detailní vo svojej práci - Po desiatich rokoch som vybral jej spis a hneď mi udrela do oka jedna zvláštnosť. Kamo, ty sa musíš veľmi nudiť, keď už ani rodina si pomaly nespomenie na jej meno. Má to typické americké spracovanie, ktoré nie je vôbec zlé, neopakuje sa dokola to isté, ako pri novších seriáloch, diely majú prijateľnú stopáž, ale napriek tomu ma to skôr nudilo. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý seriál. Vyhovuje mi kratšia stopáž dielov, je tam zhrnuté všetko podstatné a s minimom pátosu. Je to zamerané na vyšetrovanie a kľúčové dôkazy, miestami dostanú priestor aj usvedčení vrahovia, čo som zatiaľ v iných dokumentoch nevidel. 90 % ()

Drom 

všechny recenze uživatele

- Bylo jasné, že to je vražda. - Něco na tom nesedělo. - Byla to vražda, nebo nehoda? - Důkaz je možná v autě. - Byla to má nejlepší kamarádka. - Slyšela jsem výstřel a ten muž utíkal směrem k lesu. - Museli jsme ho usvědčit. - Ihned jsem měla pocit, že se stalo něco strašného. - To vše v dnešním díle Mental defectives. Takže tu máme další takydokumentární seriál o vraždách. Je sice staršího data výroby, díky tomu ale méně vycpávkový. V každém případě ale ani jediný z pachatelů nikdy neviděl jediný díl seriálu s mým hrdinou Columbem, jinak si totiž nedovedu vysvětlit naprostou dementnost prakticky všech z nich. Jeden X času stráví zahlazováním stop a na zdi nechá otisk, jak se opíral při čištění. Jiný finguje dopravní nehodu a nechá zamčené dveře, kterými se prý z auta dostal. Další vypráví o stavu oběti a zároveň tvrdí, že ji neviděl a géniové jsou ti, co k vraždě použijí věci ve svém vlastnictví a pak si je nechají nebo okatě vyhodí. Některé případy a zejména techniky jsou zajímavé, ale vše znehodnocuje krátká stopáž, díky které dochází k překotným přeskokům v případu od spekulace k faktu (Byla nalezena stopa krve, která mohla patřit vrahovi. Ve vedlejší místnosti byla nalezena další vrahova krev). To a bulvární tendence tvůrců jsou tak verdiktem. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Po všech těch kriminálkách se supermoderními technologiemi je dost osvěžující sledovat, jak vypadá práce skutečných forenzních vědců na skutečných případech. Příjemná stopáž, nenudí a člověk se dozví spoustu zajímavých věcí. V naprosté většině díle jde o objevení nebo využití nějaké nové vyšetřovací metody, namátkou rozlousknutí případu po asi 20 letech díky objevu mitochondriální DNA. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že práce detektivů je dřina, dřina a zase dřina. Mravenčí práce, u které není jistota, že vyjde. Ale když už, stojí to za to. Příběhy skutečných detektivů ve skutečných případech. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Je to zajimave a dobre se u toho usina (bezi to vetsinou od 2300). Kdyz nemate moznost koukat na nic jineho tak se to docela da. Skutecne pripady (tady na nemecke televizi davali i ty nemecke, ne jen americke) a jejich vysetrovani (velkou roli hraje v drtive vetsine.... suprise suprise... DNA). Po dvou tydnech uz je to pak vsechno na jedno brdo a kdyz pak zacne dalsi pripad a nastini vam o co pujde a predstavi aktery tak rovnou hned muzete rict kdo je vrah a proc. Ale jak rikam, pro me to byla mila alternativa k jinym nocnim programum v televizi. ()

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Pořad, kde forenzní a jiní technikové vyšetřují brutální vraždy. Kdyby vám šlo jenom o to, tak v tomto pořadu ukazují pravdivá rozřezaná těla, odkoplé hlavy od trupu bez cenzury. ()

sahier 

všechny recenze uživatele

Dobré na pozeranie ,ako skutočne má vyzerať práca polície -ked že na prácu našich policajtov sa väčšinou pozerať nedá a kľudne vyhlasujem ,že naši policajti sú oproti týmto ako kojenci . Po stránke filmovej , neznášam akékoľvek filmy, či dokumenty , kde opakujú tie isté veci dokola ,akoby to natáčali pre idiotov ,ktorí si nepamätajú čo už povedali v príbehu pred tým.... ()

Dejna 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem několik dílů ve Španělsku/USA, takže neznám ty německé, ale za mě rozhodně palec nahoru. Nyní je i na českém Netflixu prvních 7 řad, bomba! Nastínění případu a pak čistá policejní/detektivní práce bez nějakého zbytečného okecávání, to mi vyhovuje. Navíc, kdo čte rád knihy ze sekce "true crime" (jako já :-), může zde najít inspiraci (samozřejmě myslím inspiraci ke čtení! :-). Líbí se mi, že je tady vždy vysvětleno, kde udělal pachatel chybu - někdo tu v recenzích vtipně komentuje, jací jsou to hlupáci a já si říkám - díky bohu! Ještě, že každý zvrhlík nemá nakoukáno a načteno na podobné téma, to by pak asi sakra přibylo nevyřešených případů.. ()

Reklama

Reklama