Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

akisha 

všechny recenze uživatele

To je jako kdybyste chtěli napsat něco o "ničem." Tohle pokračování je tak ukázkovým příkladem špatného sequelu, že snad ani není potřeba něco psát. Bohužel nemůžu odolat a přece jen si trochu rejpnu... 1) Kiele Sanchez je překvapivě (viděno po Perfect Getaway) dost hrozná a strašně nesympatická 2) Přemístění do města ochudilo film o tajemné, neokoukané lokace, ze kterých první díl hodně těžil, dost tím pádem ztrácí na významu název filmu. 3) "Herci" jsou samozřejmě sebranka dřevěných panáků, paradoxně jsou živější projevy upířích představitelů. 4) Upíří obsazení, které bylo další velkou oporou prvního filmu, stojí taky za houby. Rádoby super-cool upíří královna á la Blade krom triviální krvavé koupele nepředvede absolutně nic. 5) Ta syrovost, téměř zvířecí dravost jedničky, se tady rozmělnila mezi nudnými ocelově lesklými chodbami a visícími lidskými oběťmi, což jako by z oka vypadlo asi tak 90% upířin z poslední doby. Nekoukat, prosím. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ze skvostného atmosférického vampire hororu se stala akční střílečka. Něco takového dokázal ustát Cameron s Balaguerem, Slade by to možná ustál taky, to by však nesměl krvesaje vyměnit za ... ehm - krvesaje. Ben Ketai, který ho za kamerou vystřídal, je však stěží pouhým průměrným řemeslníkem. Natočil film bez invence, napětí i čehokoli jiného. Radši předstírejme, že 30 Days of Night žádný sequel nemá. PS: Pokud si stále myslíte, že to nemůže být tak hrozné, tak vězte, že jsem u toho filmu napoprvý usnul. Což už se mi nestalo asi rok. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s jednotkou je snáď strata času - je to neporovnateľné!!! Toto je len ďalší z radov upírskych filmov, ktorému chýba náležité napätie i akčnosť a v ktorom inteligencia je len cudzie slovo. Rozdiel od iných takýchto filmov je len ten, že 30 dní dlouhá noc: Doba temna môže ryžovať na svojom názve pretože jednotka sa vryla do pamäti hádam každému priaznivcovi takéhoto žánru..... ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Prvotni velice slibne zabery se nakonec promenily v Dckovou patlaninu, co si pravem zaslouzila jit rovnou na DVD a neobtezovat divaky v kinech. Tam, kde Slade dovedl veskere zabery s upiry k dokonalosti, tam, kde navodil dokonale temnou atmosferu, tam, kde nam z ptaci perspektivy predvedl ta nejkontrastnejsi jatka v historii filmu, tam nesaha toto pokracovani ani po kotniky. Napeti a husi kuzi vystridala uboha akce, mnohdy naprosto nelogicka, upiri ztratili cuch na lidi, navlekli se do latexovych a kozenych hadyrek a rozhodli se plnit rozkazy infantilni Lilith, pripadne vykrvit zijici kolemjdouci...des. Ruce pryc. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Na jednotku sa to samozrejme nechytá ani náhodou (to ostatne od filmu určeného priamo na DVD nikto ani nečakal). Dobrou správou je, že skuknúc sračkoidné trailery som čakal sračku oveľa väčšiu :) Predlohy sa film drží len zľahka, t.j. premisa zostala zachovaná (hon na kráľovnú upírov Lilith) ale všetko sa deje úplne inak. Zostali nám tu staré známe postavy a pár nových pribudlo. Čo je ale na veľkú škodu veci, pretože vďaka nim sa nám (dajme tomu) atmosferický horor pretransformoval na nudnú akčnú strieľačku. A tu by som rád zdôraznil slovo NUDNÝ, pretože s výnimkou pár nie príliš zručne natočených akčných scén sa vo filme naozaj nič nedeje a zúčastnení nemajú dostatočný herecký kredit na to, aby dokázali utiahnuť aj kecacie scény. Ale aspoň koniec zostal rovnaký :) Keď si ale uvedomíme, že všetko predchádzajúce dianie predlohy si tvorcovia nahradili svojou vlastnou verziou, je maximálne neopodstatnený a každý normálny človek si musí v duchu povedať (resp. skríknuť na celú miestnosť): "WTF?!" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)

Reklama

Reklama