Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

verbal 

všechny recenze uživatele

Zasraní Tvajlajtisti zase pohřbili takový klenot!! Vím, nehraje tam Patyzón, nevyšlo to z "péra" paní Majerové a není tam ani jeden vyrýsovaný vlkodlak, nicméně tohle si tato ponurá porce poctivé televizní řezničiny určitě nezaslouží! Jednoznačně nadstandardní, příjemné osvěžení zejících polic videopůjčoven, kterou místní partička gayů a pubescentních kikin neshledala dostatečně EMO! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ze skvostného atmosférického vampire hororu se stala akční střílečka. Něco takového dokázal ustát Cameron s Balaguerem, Slade by to možná ustál taky, to by však nesměl krvesaje vyměnit za ... ehm - krvesaje. Ben Ketai, který ho za kamerou vystřídal, je však stěží pouhým průměrným řemeslníkem. Natočil film bez invence, napětí i čehokoli jiného. Radši předstírejme, že 30 Days of Night žádný sequel nemá. PS: Pokud si stále myslíte, že to nemůže být tak hrozné, tak vězte, že jsem u toho filmu napoprvý usnul. Což už se mi nestalo asi rok. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vím jaké to je, když se člověk v noci probudí s bušícím srdcem. Nabízím Ti možnost s tím skoncovat, ZBAVIT SE TĚCH NOČNICH MŮR“..... To tenkrát na Aljašce... vzpomínáte? Stella taky, ale nejraději by zapomněla. (Jestli to tvůrce potěší – NA KONCI NÁS TAKOVEJCH BUDE VÍC!) Přitom – perfektních úvodních (mám to přesně!) 13 minut a 30 vteřin. Pak hromada béčkovejch keců. Veliká hromada! Těším se na akci – pár výstřelů + 5 minut přemejšlení, jestli sejmout měnícího se kámoše. To není drama, ale ,,kosočtverec“! Podvědomě si přeju příchod Bladeho, nebo alespoň prince z pohádky (jakýkoliv). (spoiler!) Nepřijdou! (konec spoileru!) A tak jediné osvěžení přináší erotická scéna (ovšem kvůli ní bych film znovu nadal). Atmosféru plnou upířích skřeků a řvoucích ženských, nezachrání ani 3 lekačky. Proto dejte prvních 13 minut a jděte spát. Jinak vás to čeká později během filmu. A než vidět další video horor, TAK TO MĚ RADŠI VYKRVTE! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nechápu, proč někteří lidé přicházejí i odcházejí z kinosálu za tmy. 2.) Dlouho jsem neviděl hubu od krve. 3.) Nevím, jak je složitý zakousnout se normálním chrupem do krku (cizího). 4.) Chci vidět ,,jiný“ upíry než v True Blood. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Plusem je docela dobrý příběh, herecké výkony nevybočují normálu a je zde pár dobrých scén. Mínusem jsou slabé masky upírů, nic moc prostředí. Melissa George byla zastoupena méně známou Kiele Sanchez. Ta se však na tu roli nehodí.Je dost vidět, že film měl malý rozpočet. Film nenudí, ale podruhé bych se v žádném případě na film nedíval! Pro fanoušky 1.části je film povinností, pro ostatní je to průměrný film. Dávám 50% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ben Ketai mi dluží hodinu a půl života, protože jediné, co bylo na téhle laciné parodii na Blade zajímavé, byly ty dva opakující se záběry z jedničky. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let. Nevadila mi ani tak výměna krásné Melissy George za hříšně nevýraznou Kiele Sanchez (The Perfect Getaway), která sice má zde jedno sexuální číslo, ale kozičky nám přesto neukáže. Největší chybou bude přesunutí z chladné Aljašky do teplého Los Angeles. Drtivá většina stopáže se sice odehrává za tmy a v odlehlých tmavých prostorech (kanalizační systémy, podpalubí lodi), ale co naplat, když je to natočeno jen pro oko: bez hloubky, sebemenší nadsázky a bez vnitřního uspokojení jak tvůrců, tak diváka, pouze z vidiny tučných zisků. Z upírů nejde absolutně žádný strach, žádné krvežíznivé příšery, jen obyčejní lidé s černými kontaktními čočkami. Vytratil se i charismatický záporák Marlow, místo kterého tvůrci nasadili trapnou a nevýraznou Lilith. Ta nepředvede ani žádnou akcičku, aby z ní šel kousek respektu, prostě vládkyně temnot jak vyšitá! Dobu temna neberu za pokračování parádní jedničky, chápu ji jako nejapný vtip, a to nemluvim o konci. Škoda, škoda, ale dalo se to čekat. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Na tohle snad NEdoporučuji ani koukat: TAKOVÉ SLABÉ POKRAČOVÁNÍ ... TAK PERFEKTNÍHO PŘEDCHŮDCE ... to se snad ani NEdá dlouze komentovat ! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokračování? Ani náhodou, pouze trapný pokus přiživit se na nejděsivějším upírském hororu současnosti. Tohle nemá s prvním dílem vůbec nic společného. Atmosféra, masky, reálnost nereálného, to vše tomuto filmu chybí. U video kousků se nemá smysl pozastavovat nad trapnou režii, kamerou a střihem, ale pokud i výkony jsou ochotnické, tak nevim jaký idiot mohl svolit k použití tohoto názvu filmu. Kdyby se impotence nahradila kvalitní akcí, mohlo to být celkem uchylné, ale zábavné béčko jenže to by někdo Ketaiovi musel vysvětlit, že nikoho nebude bavit sledovat ubohé herce jak hodinu běhají bez smyslu sem a tam a tváří se u toho hrozně drsně. Z dokonalých upírů jedničky, kdy se mluvilo spíše o smečce polozvířat, než pololidí, se staly karikatury sebe sama a "nejstrašidelnější" upír zde vypadal jako Frankenstein. Největší korunu tomu nasazuje úplný konec, který naivně nechává pootevřené dveře pro případné další VIDEO pokračování, na které se už každý rozumný člověk z vysoka vysere. Vymazávám a už nikdy se k tomu nevrátím, pokud pokračování tak kvalitní. 20% 02.10 2010 ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Nějaké kvality? Žádné. Takhle zbytečně laciné pokračování s mnoha wtf momenty nemělo nikdy spatřit světlo světa... ()

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se mi snaží tvůrci nakecat, že ta divná bloncka je vážně Melissa George. Pche, to tak. Melissin zadek a prsa poznám i po slepu, o hereckých schopnostech nemluvě. Upíři jsou tentokrát hroznej fake. Pár vyholených komparzistů, kterým dali černý čočky, špičatý chrup a vyváleli je v mouce (triky jsou tak kvalitní, že to opravdu vypadá jako smažení řízků). Mysteriózní atmosféra okolo inteligentních tvorů se vytratila podobně rychle, jako napínavý scénář a správnej chlap, co má koule, na postu režiséra. Šukačkou nelze zachránit všechno, to by si měl Ketai zapsat za uši. Na filmu se mi tak paradoxně líbil pouze materiál z o tři roky staršího kousku. WTF moment na konci to ale zazdil. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

To je jako kdybyste chtěli napsat něco o "ničem." Tohle pokračování je tak ukázkovým příkladem špatného sequelu, že snad ani není potřeba něco psát. Bohužel nemůžu odolat a přece jen si trochu rejpnu... 1) Kiele Sanchez je překvapivě (viděno po Perfect Getaway) dost hrozná a strašně nesympatická 2) Přemístění do města ochudilo film o tajemné, neokoukané lokace, ze kterých první díl hodně těžil, dost tím pádem ztrácí na významu název filmu. 3) "Herci" jsou samozřejmě sebranka dřevěných panáků, paradoxně jsou živější projevy upířích představitelů. 4) Upíří obsazení, které bylo další velkou oporou prvního filmu, stojí taky za houby. Rádoby super-cool upíří královna á la Blade krom triviální krvavé koupele nepředvede absolutně nic. 5) Ta syrovost, téměř zvířecí dravost jedničky, se tady rozmělnila mezi nudnými ocelově lesklými chodbami a visícími lidskými oběťmi, což jako by z oka vypadlo asi tak 90% upířin z poslední doby. Nekoukat, prosím. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Priemer, v podstate klasický video film. Nebudem zrovnávať s 1. časťou. Toto malo podstatne menší rozpočet, čo sa aj odzrkadlilo na celkovej kvalite filmu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Temně rubínový odlesk pohltila nadobro arktická noc. Mrazivou atmošku vystřídaly divoké střílečky, instinkty krvelačných bytostí noci ochably; oč pohodlnější je doplnit energii na exkluzivní zámořské krevní bance, zakotvené a čekající… Na co..? Jen než éterická kráska Lilith z Čachtic relaxující ve své honosné vířivce naznačí. Těch několik pomatenců snadno umlčí početná armáda. A už vyplouvají…. vábivé potravě vstříc !!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady totálně zbytečných direct-to-dvd sequelů, které se snaží těžit z kvalit prvního dílu. Ovšem neúspěšně, protože Ben Ketai by mohl maximálně tak Sladeovi čistit boty a ne po něm přebírat pokračování výborného filmu. Režie je naprosto bez nápadu, příběh nedává moc smysl stejně jako chování postav, napětí zde není žádné a akce je tak nudná a chaotická, že vám nakonec bude i jedno, co se tam zrovna děje. Kiele Sanchez je k smíchu a upíři v čele s Miou Kirshner zase k pláči. Prostě, když nejlepší záběry ve filmu jsou z předchozího dílu, tak už to o něčem svědčí. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Absolútne bez nápadu a nejakej tvorčej invencie, zhadzujúci upírov z pôvodnej ultimátnej Sladeovej záležitosti do kategórie bezmocných a tupých chudákov. Typický videofilm na ktorom sú najlepšie zábery použité z prvej časti. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že to bude takový provar, ale je to tak. Tento film nikdy neměl vzniknout. V jednom komentáři se zde objevuje názor, že pro fanoušky jedničky je to povinnost. Já si ovšem myslím pravý opak. Fanoušci skvělé jedničky by na to radši neměli vůbec koukat, protože si akorát pokazí dojem z prvního dílu. No radši to ani nenazývat prvním dílem a předstírat, že žádné pokračování nevzniklo. Nechápu, jak někdo mohl dovolit, že tento film ponese název "30 dní dlouhá noc". K filmu: Možná by se to ještě dalo snést, kdyby to bylo nějaké čtvrté nebo páte pokračování, které už stejně nikoho nezajímá, ale takhle? Nebudu vám tady vykládat, co všechno je ve filmu debilní, protože by to bylo ještě na hodně řádků. Když už se na to budete dívat, tak si udělejte sami obrázek o tom, jak se dokáže podělat jeden skvělý upírský horor. Akce divně a nepřehledně natočená, náhradnice Kiele Sanchez měla radši zůstat u "Dokonalého úniku", protože sem se nehodí, upíři ztratili tak 50% ze své děsivosti. Atmosféra je poměrně slušná, (jako nějaký samostatný film by to možná fungovalo), ale těch stupidních situací souvisejících s původním filmem je tam až moc a ke konci jich bohužel přibývá. Nejlepší hláška byla na začátku "Hit the lights", ale ke konci to naproto podělala myšlenka "They can come back". Pár scén a lekaček ušlo, ovšem úplný závěr ve stylu Romea a Julie tomu všemu nasadil ultratrapnou korunu. Tohle dílo by mělo být zapomenuto a mělo by se natočit nějaké důstojné pokračování a ne taková břečka, která dokáže těžit tak akorát z názvu. 25% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jedničku raději ani nepomyslet... Ale jinak na deštivé odpoledne jako kulisa při posezení s přáteli dostačující. Příběh stokrát odvyprávěný lze tušit od začátku až do konce. Chvílemi pěkná kamera, nejlepší scény jsou však samozřejmě ty převzaté z jedničky. Zklamala mě královna - když vylezála z krvavé lázně, měla ještě auru tajemna. Jak ukázala ksicht, bylo po tajemnu. To i královna z Disneyovy Sněhurky pouští větší hrůzu, když se dožaduje srdce své sokyně, než tahle nemastná bledule - opravdu škoda! Příjemné bylo mučení upírka. Přesto jsem čekal poněkud větší masakr, když už sám příběh za moc nestál... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí obou dílů musím říct, že dvojka oproti jedničce není vůbec špatná. Nabízí rozhodně více akce a o mnoho více soubojů s upíry. Je vlastně jiná v tom, že zde se s upíry lidé chtějí přímo utkat, zatímco v jedničce se spíše před nimi schovávali. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Partia ľudí, ktorá sa hrá na Resident Evil? Upír, ktorý sa rozhodol bojovať na strane ľudí? Všetkopočujúce a neuveriteľne silné krvilačné beštie na začiatku a na konci hluché a ochabnuté telá bez duše? Prepáčte ale tento film nestojí naozaj skoro za nič. Temne rubínový odlesk pohltila nadobro arktická noc. Mrazivú atmošku vystriedali divoké strieľačky, inštinkty krvilačných bytostí noci ochabli; o čo pohodlnejšie je doplniť energiu na exkluzívnej zámorské krvnej banke. Bavil som sa cca prvých 6 minút, tak dlho trvala rekapitulácia predchádzajúceho dielu. Kamera bola požičaná každému, kto šiel okolo a chcel si to skúsiť, scenár sa vymýšľal za chodu v štýle - nejako to tam prilepí, to si nikto nevšimne. ()

Reklama

Reklama