Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dennis Peck má svůj způsob, jak obejít zákon. Umí vyprat špinavé peníze, provést podvod i nastražit ošklivou past. Za správnou cenu umí dokonce zaranžovat i vraždu. “Věřte mi“, říká, “jsem policajt“. Richard Gere jako Peck a Andy Garcia jako Raymond Avilla, vyšetřovatel odhodlaný dostat Pecka před soud, hrají v tomto dějem nabitém policejním thrilleru. Peck se nehodlá vzdát bez boje. Vychytralý, chladnokrevný manipulátor má v úmyslu vzít sebou Avillovu kariéru, jeho manželství i zdravý rozum. To vše ve filmu Vnitřní záležitosti. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Tyhle "korupční thrillery" o šmejdech z (převážně) řad zástupců zákona mě hodně baví. Internal affairs je sice sám o sobě stěží průměrnej kousek (slabá režie, chabě rozvedené charaktery postav, nulová atmosféra - přitom potenciál jako prase)... ovšem obsazení ústředního dua - Denise Pecka a Raye Avilly bylo trefou do černýho! Richard Gere je tak slizkej a zkurvenej šmejd, že to víc už snad ani nejde a že z něj člověku až naskakuje husina (od Pretty Woman, která má mimochodem stejný rok vzniku to je sakra skok - a fakt mě panáček překvapil!). Andy Garcia (ač ho vůbec nemusim) je pravej opak svého protihráče, ale kolem a kolem je to teda taky pěknej rapl! Oba táhnou jednoznačně celej film a každý si plným právem zaslouží svou vlastní hvězdičku* ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale ne nijak výrazné. Richard Gere tady hraje pořádného hajzlíka, což mu kupodivu šlo. Konečně ho vidím taky v jiném charakteru role než jen v sympatickém hezounovi, který se snaží o srdce nějaké dámy. Andy Garcia je tady ještě mladý zajíc, ale už tehdy uměl hrát. Bylo fajn pozorovat, jak dokáže třeba i s minimem mimiky vyjádřit svoje pocity s dostatečnou naléhavostí na diváka. To ale nic nemění na tom, že dějem to není nic zásadního, co by si zasloužilo oskarové nominace. Několikrát byla atmosféra hezky vybudovaná, ale suma sumárum to nebylo až tak nervydrásající, jak by mohlo být. ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

No pekne Richarde! Tak takúto sviňu si ešte nehral. Ale práve tento fakt predstavuje pre film najzaújimavejšiu zložku. R. Gereovi zdatne sekunduje A. Garcia a spolu predstavujú najvážnejší dôvod, prečo sa oplatí si film pozrieť. Príbehovo sa film trošku podobá na Training Day (dobrý policajt, zlý policajt), atmosféru si buduje postupne a v závere nechýba núdza o napätie... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Richard Gere v jedné (myslím, že jediné) záporné roli podal dost přesvědčivý výkon, stejně jako Andy Garcia v roli jeho protivníka. Vnitřní záležitosti nejsou bůhví jak skvěklý film, ale rozhodně nepatří k těm špatným nebo nudným. Zdá se mi, jako by bylo nakročeno k něčemu velkému, ale pak komusi došel dech a všechno to zůstalo jen rozpačitě stát na půli cesty, což je rozhodně škoda. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Neprávom zabudnutá vecička. Richard Gere (netradične obsadený) vs. Andy Garcia (našťastie neprehráva rolu z 8 Million Ways to Die). Noiristom sa môže páčiť: téma "bad cop" a pekné nasvietenie tvárí v závere. PS: keďže podobné žánrovky z prelomu 80/90´s zvyknem podhodnocovať, tento raz trošku pridám. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jednou z hlavních motivací režiséra Mikea Figgise k natočení filmu prý byla touha obsadit do role záporného policisty jednu z tehdejších největších hereckých hvězd a idola 80. let Richarda Gera. (Lynette)

Reklama

Reklama