Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dennis Peck má svůj způsob, jak obejít zákon. Umí vyprat špinavé peníze, provést podvod i nastražit ošklivou past. Za správnou cenu umí dokonce zaranžovat i vraždu. “Věřte mi“, říká, “jsem policajt“. Richard Gere jako Peck a Andy Garcia jako Raymond Avilla, vyšetřovatel odhodlaný dostat Pecka před soud, hrají v tomto dějem nabitém policejním thrilleru. Peck se nehodlá vzdát bez boje. Vychytralý, chladnokrevný manipulátor má v úmyslu vzít sebou Avillovu kariéru, jeho manželství i zdravý rozum. To vše ve filmu Vnitřní záležitosti. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (50)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo obsadit Gerea do záporné role. Gere je hajz k pohledání... a Garcia dostatečně zručný protivník, aby stálo za to tenhle film vidět... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když loni přijel na KVFF stříbrný vlas, říkal jsem si, který film s ním mám nejraději a nakonec mě vyšel tady tenhle kousek. Richard tady káže zlo po kilech a je to opravdu chodící svinstvo. Proti němu stojí další býývalý host KVFF Andy Garcia, který je nejspíš tatínek Mirka Dušína, protože opravdu čest a pravda na prvním i posledním místě. No střet mezi dvěma hosty KVFF je tady skutečně skvěle udělanej, protože místo keců, jsou chlapci muži činu a pořádně tvrdí muziku. Své z hlediska fatalního střetu dělá i slušně temná hudba a atmoška doznívajích 80 let tady má svou poličku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film je celkově poněkud nevyrovnaný, Richard Gere klasicky nevýrazný a přesvědčivý asi jako Saddám Husajn při mírových jednáních, ale aspoň Andy Garcia a Nancy Travisová drží příběh na jakési docela solidní úrovni. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Téma zlých policistů bylo a je propíráno často a stále neztrácí na své působnosti. Základem dobrého příběhu z této oblasti by měla být nejspíš pěkně promyšlená a šlapající banda zkorumpovaných poldů, proti nimž se odvážně postaví nejlépe mladý, idealistický začátečník, který v průběhu stíhání postrácí většinu svých kamarádů a spolupracovníků a k tomu musí ještě řešit problémy s nevytíženou manželkou. Trochu ohrané, ale funguje. To všechno u tohoto filmu platí jenom zčásti. Ano, mladý detektiv z oddělení vnitřních záležitostí splňuje většinu žánrových podmínek, a navíc mu nechybí i pikantní hispánský přízvuk, známí, způsoby a zvyky. To samé se dá říci i jeho parťačce i manželce, ale to, že veškeré otěže zla zde byly svěřeny do rukou jednoho rodinno-sexuálního blázna, působí jako hodně špatný vtip. Dennis Peck vládne jakousí mocí nad svým okolím, nad svými kolegy, nadřízenými, podsvětím a už úplně nad všemi ženami. Korunu tomu pak dodává jeho až parodující a neuvěřitelně nehodnověrný představitel Richard Gere. Všichni herci tady hrají jaksi na půl plynu. Ale to, co u Andyho Garcii vypadá jako příjemná nenucenost, u Williama Baldwina jako obvyklá tuctovost, přeroste u Gera až v jevištní afekt. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je nezvyk nenalézt v Richardových úzkých škvírečkách dobro a při pohledu na sexuální apetit jeho postavy, která klátí prostitutky, manželky kolegů, klientů z podsvětí a snad i ty vlastní, lze v názvu objevit jistý dvojsmysl. Stejně tak objevíte skutečnost, že ve druhé půli začne scénář vykazovat známky lehké mentální retardace a některé momenty sklouzávají až k parodii (Garciovy projevy žárlivosti či „Stevene, to byla moje noha.“). Je mi líto, ale Figgisovi se to tak rozsypalo, že zapomenete kroutit hlavou nad nejslizštějším z Baldwinů i ptačími hnízdy na hlavách neatraktivních hereček.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nikdy nie je dosť umeleckých diel, ukazujúcich, že pod maskou všeobecne obľúbeného sympatiaka sa často skrýva darwinovský manipulátor, schopný v mene prežitia a zabezpečenia exemplárov svojho rodu urobiť svojmu okoliu čokoľvek. čokoľvek. Čokoľvek. Figgisove Vnútorné záležitosti sa tým priraďujú k filmom o služobníkoch zla navonok pôsobiacich ako zodpovední zamestnanci s tvárou anjela (napr. Formanov Prelet nad kukučím hniezdom) prípadne filmov, kde typovo zaradený herec sa odrazu ocitá v úlohe charakterovo úplne vzdialenej jeho bežnému štandardu (napr. úloha Henryho Fondu v Leoneho Vtedy na Západe, kde si tento prototyp kladných hrdinov strúhol úlohu zákerného zloducha a vraha). K deju: Obvykle cukríkový Gere tuná rozosieva svoje slizácke semeno kade tade po rajóne obvodu, v ktorom pomáha a chráni. Pomáha a chráni svojej peňaženke a svojej rodine. Krytý uniformou policajta môže dohodnúť kadečo. Aj nájomné vraždy. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"VERY PRETTY. A LITTLE SKINNY FOR MY TASTE, BUT THEY SAY THE SKINNY ONES GIVE GOOD HEAD SO..." ---------- Richard Gere v roli poriadneho záporáka? Beriem všetkými desiatimi a ešte aj pekne poďakujem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Richard Gere tentokrát v extrémně záporné roli policisty, který terorizuje Andy Garciu, spí s jeho ženou, užívá si s prostitutkami, místo aby je zavíral, porušuje zákon a nejde pro vraždu daleko. Tak trochu jiná poloha herectví Richarda Gera a zhostil se jí dobře. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som kedysi dávno tento film videl a to, že som si ho pripomenul až tretine premietacieho času svedčí viac o jeho kvalitách, než o mojej pamäti. Každý herec sa snaží zahrať si úlohu, ktorá sa nachádza mimo tej škatuľky, do ktorej ho režiséri a producenti uložili. To je aj prípad Richarda Gerea, ktorý sa veľmi snaží, aby tú policajtskú kreatúru stvárnil čo najlepšie. Ani som príliš nevnímal, či sa mu to darilo, pretože som bol príliš zaujatý nekvalitou scenára, ktorý nútil diváka uveriť aj neuveriteľnému. Našťastie režisér a štvorica hercov zabránili tomu, aby sa z priemerného filmu stal prepadák. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedený kriminální příběh o střetu zlého a dobrého policajta, který ze začátku jeví příznaky inteligentního thrilleru v závěru sklouzne do instinktivně primitivní roviny. Tedy je-li vytření si prdele s divákem instinktem. Gere v roli slizkého záporáka, ale přesný, ani nemusel moc hrát a Garcia jako dobrej drsňák místy taky dobrý. Hodně se mi líbila i jediná akční scéna se zásahovkou, ale ten nesmyslně rozehraný konec opravdu nasere a víc než na tři prostě nelze jít. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

TRAINING DAY+DARK BLUE Dobrý triler, kde zaujme Gere hlavne tým, že je záporák. Zato Garcia svojim temperamentom vôbec nešetrí a je skvelý ešte aj keď bije ženu. Celkom reálny (aj keď nie moc originálny) pohľad na policajtov... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Richard Gere je v roli zkorumpovaného a bezskrupulózního policajta mnohem uvěřitelnější, než třeba Denzel Washington v Training Day. Vážně má xicht hajzla, násilníka a kurevníka. No a přitom je on prý buddhista a "přítel dalajlámy", jak to zdání někdy klame, že jo? Mladý Andy García ve své policejní roli také výborný a jeho lesbická parťačka Laurie Metcalf jakbysmet. Svižný a napínavý děj, několik zapamatováníhodných scén - vražda parťáka, rvačka ve výtahu, antické drama v milionářské vile... co víc si od filmu na dobrou noc přát? ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Stojí za to vidět, i kdyby jen kvůli skvělému hereckému obsazení. Souboj policistů stojících na opačných stranách zákona. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě snímek "Vnitřní záležitosti" dostal hlavně proto, že je zde Richard Gere v trochu jiné roli, než jak ho většinou známe. A přesto mu role drsňáckého policajta sedí a je v ní dobrý a táhne celý film spolu s dalšími výbornými, tehdy ještě mladými herci jako Andy Garcia nebo William Baldwin. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné kriminální drama, kde v roli úplatného policajta je Richard Gere. A záporná role hajzla mu teda sedne! Zdatně mu sekundují temperamentní Andy Garcia a William Baldwim s filmovým synem Elijahem Woodem, pozdějším to Frodem Pytlíkem. ()

Reklama

Reklama