Reklama

Reklama

Studio Kroměříž

(pořad)

Obsahy(1)

Satirický diskusní pořad, který nečekaným způsobem odpovídá na základní otázky lidské existence. Studio Kroměříž je cyklus netradičních diskusních pořadů, na jehož vzniku se podílel Petr Lébl a celá řada osobností kulturního života, které se ve studiu ujaly i rolí „profesionálních diskutérů". Témata jejich diskusí byla velice rozmanitá a stejně pestré byly i názorové postoje diskutujících. Studio Kroměříž si klade zcela nečekané otázky napříč veškerými oblastmi lidské existence – a na své otázky získává ještě nečekanější odpovědi. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dada pata into šina... %-D . . . Šilená duševní mašina, v oněch dávných dobách porevolučních velkomocně osvěžující úšklebek nad náhlou nadvládou kvazimoudrých. No jo, kdeže jsou ty časy, že... Dnes už se sypou trulíkům všelijakým do kešení šekely za jiná mudrování... . . . Pět hvězd nedám, byla tam i slabší místa, ale i tak nezapomenutelné... - - - P.S. A hádejte, co je v Kroměříži krom jiného za významnou instituci...(?!) ;o] - - - - - (Vídáno s rozkoší během let i s repete na >veřejnoměřní trulovizi< v rámci prigivátních >intelechtuálních studií< , hodnocení 48., komentář zde při náhlém pohnutí myslidel jako duševně osmělený osmý - 4.12.2011) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších počinů "obrozené" České televize, genialita tohoto dílka je famósní, umět tak odpovědět jako proslavený lidský šaman Mirko Mirko, no to umět, jistě tady teď nesedím a nekomentuji... :-))))))) Skvost českého humoru kdy. ()

Reklama

Hegesias 

všechny recenze uživatele

Geniální! Tolik potřebná kritika intelektuálských debat a pseudodebat, která se odvíjí skrytě na poli intelektuálům vlástním a která je v důsledku rozpoznatelná teprve pro intelektuály samotné. Zaklínání se cizími, různě překrucovanými a poupravovanými citáty či vyloženě smyšlenýmí teoriemi představuje pro akademický diskurz zpříma nastavené zrcadlo, které každému k sobě upřímnému akademikovi, intelektuálovi či vědci musí otevřít oči. A pak se může dostavit úlevný, očišťující smích. Těžko lze tento pořad skutečně docenit, Léblovo (nechtěně?) mistrovské dílo, o kongeniálním nasazení a výkonech představitelů debat ani nemluvě! ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Léblova parodie na píseček "opravdových odborníků" a jejich duchaplných řečí, jejich poklonkování, hermetičnosti komunity, která je zastírá. Dojímavý pohled na bandu intelektuálů, kteří se ve svém rigidním akademismu topí a neunikají, vzájemně si chválí příspěvky, usínají a mnoho dalšího, co k jejich "zaměstnaní" patří. Zkrátka kádrově čistá filosofická fakulta pro začátečníky... Genialitu tohoto výtvoru utvrdila jistá slečna na LFŠ, která 1) nezná Petra Lébla (ptám se já - jde to vůbec neznat Petra Lébla) a 2) povídala něco o tom, jak ta socialistická televize vymývá lidem mozky... No zkrátka taškařice, která zřejmě nemá v dějinách ČT obdoby... možná až Justova Katovna na to lehce navazuje (ovšem z jaké perspektivy :-)... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama