Reklama

Reklama

Po dvanácti letech vychází nová a upravená verze původního pilotního dílu k Hvězdné bráně SG-1. Tento upravený pilotní díl nabízí nové scény, vylepšené efekty a především nově vybranou, nádhernou hudbu Joela Goldsmitha. Fanoušky i nezasvěcené potěší netypický, seriálový konec, který je oproti původnímu dvojdílu jiný. (MATADOR)

Recenze (40)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nostalgie, dárek pro fanoušky a uctění památky Dona S. Davise. Takový je finální sestřih pilotního dílu dnes již legendárního a nejdéle nepřetržitě natáčeného sci-fi seriálu všech dob. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pilotní film k sérii Stargate, který je zrenovovanou verzí příběhu z roku 1997. CITÁT - Tak že ten muž co vypadal jako Ra přišel jinou branou??.................... Líbí se mi, že masky "vetřelců" namizí jen tak někde za hlavou, ale prostě se jen otvírají - to je chvalitebné, než nějaké digitální mizení. CITÁT - Mám alergii na cestování bránou............ Vidíme zde i první setkání a seznámení s Tealcem. A tak dále....... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborná předělávka dokonalého pilotního dílu. Jsem moc rád, že odstranili scénu s nahou Sha're. Né, že bych byl nějaký puritán, ale do Stargate se to fakt nehodí. Líbily se mi vyladěné efekty brány a drobné úpravy logiky. Jediné, co bych odstranil, jsou 2 nové a opravdu hnusné animace - pohled na Abydos a záběr na hory Chulaku - které vypadají jako z trailerů na Stargate Alliance. Opravdu nehezká animace. Jinak nemám výhrad, prodloužená scéna ve vězení byla geniální! A jsem rád, že nezapomněli na památku Dona S. Davise jakožto generála Hammonda. Budiž mu země lehká. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Finální verze úvodu jednoho televizního fenoménu funguje ještě o chloupek lépe, než originál. Možná ovšem plus jejím kvalitám přidává notná dávka nostalgie. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Nová verze pilotu geniálního seriálu SG. Nové efekty mu sluší, jinak je příběh takřka totožný se 12 let starým pilotním dílem ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nový sestřih pilotního dvoujdílu věnovaný zemřelému Donu S. Davisovi - nevím, jstli kvuli jeho smerti vyšel tento fianl cut, nebo ne - ale vím jistě, že tento pilot odstartoval první sezonu SGC, která snad měla nejvalitnější díly vůbec. A tento final cut je snad ještě lepší - a nostalgie vítězí! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Skoro nový, ale přeci jen stejný pilotní díl k Hvězdné bráně SG-1. Po 12 letech vyšla tato nová, technologicky vyspělejší verze pilotního dvojdílu. Pár nových scén, slušné efekty a především příběh zapadající spíše tak, aby člověk mohl bez předsudků shlédnou tento filmík, jelikož konec je takový "neseriálový". Ale ovšem co nejvíce mne chytlo bylo věnování zesnulému Donu S. Davisovi. Tvůrci tak uctili památku jedné z nejdůležitější postav v celém seriálu. Věnováno památce Dona S. Davise 1942 - 2008. ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Předělaná klasika :) Původní díl Children of the Gods odstraněno pár logických chybek. Přidáno pár věcí pro zcelistvění děje a bohužel odebrána jediná "nahá" scéna celýho SG. Každopádně hezký vzpomenutí za klasikou pro příznivce jednoznačně doporučuju. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Po pečlivém uvážění jsem se rozhodl říci, že tento sestřih je lepší než první dvojdíl. Některé scény odstranili, některé naopak přidali. Celkově je to však o něco kratší než první díl. Efekety vcelku zlepšili, a ve finále to působí promakanějším dojmem než první dvojdíl. A je super, že připoměli památku Dona S. Davise. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Předělaná verze Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut. ___ Stejný zážitek. ___ Jako všem Stargate dávám 5 hvězd. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Pokud by se toto bývalo uveřejnilo jak kinofilm, pak by fanoušci SCI-FI a filmu celkově nemohli na Hvězdnou bránu nadávat. Pro mě dokonce tento dvoudíl vyhrává nad některými díly Starwars i prvním Stargate filmem. Myslím, že by nebylo vůbec od věci zkusit tenhle dvojdíl (případně trojdíl i s Nepřítelem uvnitř) natočit znovu jako film do kin. (95%) ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná uprava původního pilotního dílu dnes již kultovního seriálu. Rozhodně ho nezkazili jen jediná věc mě naštvala, pořád tam nechali mrznoucí efekt po průchodu branou od kterého nakonec upustili v serialu. Ale jinak zdařené. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Kdyby se každá seriálová pokračovačka filmu nalepila takovýmto způsobem, byl by důvod je dělat. Pokud vím, tak se tak stalo pouze ve Stargate a tato výjimka ukazuje, že to není jednoduchá věc. Čest tvůrcům, že to dokázali a vykřesali z toho deset sérií a další paralelní pokračování. První díly první série shrnuté v tento film jsou důkazem toho, že krom tváří herců seriál dělal filmu čest. Nejpozoruhodnějším a nejpodivnějším bodem tohoto začátku seriálu je, řekl bych, procitnutí Teal'ca, ale pro neznalce: nebojte, jeho dobré důvody se vysvětlí dál v seriálu. 95% = 5/5 ()

Reklama

Reklama