Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Rogan (Lance Guest) žije s matkou v přívěsu a všichni okolo jsou vlastně součástí velké rodiny. Vítězí ve videohře Hvězdný bojovník a dozvídá se, že získal stipendium, aby mohl dál studovat. Poté se setkává s Centaurim, který tvrdí, že je vyslán společností, jež hru vytvořila, a než se Alex stačí vzpamatovat, je na cestě do vesmíru. Jeho úkolem je zachránit galaxii před zničením, pak se může vrátit zpět. Jenže se ukáže, že to byla lež a protože Alex je jediný pozemšťan, který má zcela výjimečný talent, obrátí se na něj s prosbou o pomoc tajemný cizinec. Přichází z galaxie, jíž hrozí útok mimozemské civilizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne příjemně překvapilo. Velice příjemná sci-fi o jedné malé komunitě, která někde za LA žije v karavanech a drží při sobě, mají tu dokonce jedno bistro a u bistra od Atari tehdejší počítačovou hru, takovou tu stojící krabici, kde se střílejí nepřátelské vesmírné lodě. Všechno žije docela poklidně, dokud se mladému Alexovi nepodaří zlomit ve hře rekord. A od té chvíle se začnu dít věci, docela vypointované, logicky odůvodněné, ze sebe vycházející, na sebe navazující, s vlastně dokonce ne vždy čekanými zvraty a dokonce i s jistým podtextem o tom, jestli vůbec odcházet ze zapadákova za lepším. Triky jsou hodně mizerné, a to i na tehdejší dobu, ale tady to člověk docela rád odpustí, protože to mělo promyšlený příběh a vlastně mě to až na pár scén nijak nenudilo. A Beta ve dvojroli Lance Guesta mne dost pobavil. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Mám rád stará sci-fi. Ale vše je o zpracování. Což se tady podle mě zkrátka nepovedlo. Jelikož mají první Hvězdné Války - z roku 1977 - mnohem kvalitnější provedení, lze vinit jedině tvůrce. Příběh sám o sobě pak nenabízí nic, co už by jiný film nezvládnul podat lépe... ... Chtěl jsem dát dvě hvězdy. Ale nedám, protože z tohoto paskvilu na mě smrdí pitomá propaganda: "Seďte doma, hrajte hry a zažijete něco úžasného..." ... Možná se pletu. A možná ne. Každopádně nakonec hodnotím tak, jak hodnotím. 1* ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tohle mne jako caparta minulo, takže bez nostalgie sázím průměr. Neřeším úsměvné triky nebo povykrádaný hudební doprovod (není ovšem špatný), celé to ale mohlo být trošku nápaditější a s lepším závěrem (ten je dost trapný). Také modely vesmírných lodí a podoba futuro vozu (připomíná DeLorean z NÁVRATU DO BUDOUCNOSTI - že by se tu Zemeckis inspiroval?) postrádají originalitu a návrhářský glanc, který by přežil neúprosná desetiletí jako třeba modely z původních HVĚZDNÝCH VÁLEK... O herní podobu použitou ve filmu se postarala tehdy populární videoherní společnost ATARI. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu môže zaúradovať snáď iba nostalgia a Posledného hviezdneho bojovníka som bohužiaľ ako dieťa/ranný teenager nevidel a dnes môžem iba krútiť hlavou/gúlať očami. V podstate ide o niečo v štýle Enderovej hry, iba čisto v komediálnom duchu, lenže baviť sa dnes už nie je príliš na čom. V podstate určené iba pre vtedajšiu cieľovku- teenagerov v Alexovom veku a nižšie, ktorí majú dnes 40- 50 a občas si chcú dobu svojej mladosti pripomenúť. Posledná hviezdna bitka je niečo, čo sa vskutku nevidí: triky, masky, logika boja, masaker ála Komando...kto nevidel, neuverí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zoufalá triková zastaralost tu nepřekvapí nikoho, škoda je že si tehdy nedali záležet na větší stylizaci podobně jako u Trona - ten zestárl s trochu větší grácií. Revoluce v používání CGI triků je toto ale obdobná, takže z historických důvodů je film zajímavý hodně. A naštěstí i mimo to pořád rozumně hezky funguje jako teen dobrodružná komedie. 6/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Překladač, který převádí mimozemskou řeč do srozumitelného jazyka, je ve skutečnosti obvodová deska z hodinek. (HellFire)
  • Při natáčení sehrál významnou roli počítač. Jmenoval se Cray X-MP a byl ve své době nejvýkonnějším computerem na světě. Zhruba jedna pětina promítací doby vznikla uvnitř jeho paměťových médií. (Hans.)

Reklama

Reklama