Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Rogan (Lance Guest) žije s matkou v přívěsu a všichni okolo jsou vlastně součástí velké rodiny. Vítězí ve videohře Hvězdný bojovník a dozvídá se, že získal stipendium, aby mohl dál studovat. Poté se setkává s Centaurim, který tvrdí, že je vyslán společností, jež hru vytvořila, a než se Alex stačí vzpamatovat, je na cestě do vesmíru. Jeho úkolem je zachránit galaxii před zničením, pak se může vrátit zpět. Jenže se ukáže, že to byla lež a protože Alex je jediný pozemšťan, který má zcela výjimečný talent, obrátí se na něj s prosbou o pomoc tajemný cizinec. Přichází z galaxie, jíž hrozí útok mimozemské civilizace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

golfista 

všechny recenze uživatele

Na nejlepšího hráče počítačové hry rozmístěné na všech galaxiích čeká odměna ve formě skutečného boje za záchranu planety. A nejlepší počítačoví hráči jsou pochopitelně na Zemi ... Příjemná oddechová Sci-fi komedie. Ta čtvrtá * je z nostalgie :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $28,733,290Tržby Celosvetovo $29,300,000║ len povrchné podpriemerné béčko, bez väčších ambícií, ktoré nemá čo moc ponúknuť, chýba mu aj správny nadhľad až moc nasilu zbúchané bez pevnej pôdy pod nohami /35%/ ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Alex Rogan (Lance Guest) často hraje videohru Starfighter a stává se hráčem, který dosáhl nejvyššího skóre. Krátce poté potkává tajemného muže Centauri (Robert Preston), který o sobě tvrdí, že je vynálezcem hry. Centauri pozve Alexe do své mobilní kanceláře a ujíždí s ním neznámo kam... Ve filmu se objeví mnoho záběrů vesmírných lodí vyrenderovaných na počítači a vzhledem k době natáčení to v HD vypadá obstojně i dnes. Příběh je takový jednoduchý a vyloženě ničím nepřekvapí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zoufalá triková zastaralost tu nepřekvapí nikoho, škoda je že si tehdy nedali záležet na větší stylizaci podobně jako u Trona - ten zestárl s trochu větší grácií. Revoluce v používání CGI triků je toto ale obdobná, takže z historických důvodů je film zajímavý hodně. A naštěstí i mimo to pořád rozumně hezky funguje jako teen dobrodružná komedie. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu môže zaúradovať snáď iba nostalgia a Posledného hviezdneho bojovníka som bohužiaľ ako dieťa/ranný teenager nevidel a dnes môžem iba krútiť hlavou/gúlať očami. V podstate ide o niečo v štýle Enderovej hry, iba čisto v komediálnom duchu, lenže baviť sa dnes už nie je príliš na čom. V podstate určené iba pre vtedajšiu cieľovku- teenagerov v Alexovom veku a nižšie, ktorí majú dnes 40- 50 a občas si chcú dobu svojej mladosti pripomenúť. Posledná hviezdna bitka je niečo, čo sa vskutku nevidí: triky, masky, logika boja, masaker ála Komando...kto nevidel, neuverí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních, možná dokonce vůbec první, celovečerák s digitálními triky. Kouzelně naivní sci-fi béčko pro mládež, které je dokonalou esencí osmdesátkového okouzlení žánrem. Příběh o tom jak se loser z amerického zapadákova stane zachráncem celé galaxie dnes pohání především těžká nostalgie. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Mohla to bejt příjemná pěkná scifi osmdesátková podívaná, kdyby tam nebyli tak nesympatičtí herci. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne příjemně překvapilo. Velice příjemná sci-fi o jedné malé komunitě, která někde za LA žije v karavanech a drží při sobě, mají tu dokonce jedno bistro a u bistra od Atari tehdejší počítačovou hru, takovou tu stojící krabici, kde se střílejí nepřátelské vesmírné lodě. Všechno žije docela poklidně, dokud se mladému Alexovi nepodaří zlomit ve hře rekord. A od té chvíle se začnu dít věci, docela vypointované, logicky odůvodněné, ze sebe vycházející, na sebe navazující, s vlastně dokonce ne vždy čekanými zvraty a dokonce i s jistým podtextem o tom, jestli vůbec odcházet ze zapadákova za lepším. Triky jsou hodně mizerné, a to i na tehdejší dobu, ale tady to člověk docela rád odpustí, protože to mělo promyšlený příběh a vlastně mě to až na pár scén nijak nenudilo. A Beta ve dvojroli Lance Guesta mne dost pobavil. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy byla počítačová grafika ještě v plenkách, se jeden chlapec z amerického venkova rozhodl, že zachrání celý vesmír s pomocí videohry a pana ještěrky. 55 % ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Klasický osmdesátkový příjemný sci-fi film s příběhem, který byste dnes, v roce 2014, nespolkli ani za mák. V tom je kouzlo osmdesátých let. Alexovi se díky výhře ve videohře naskytne šance stát se vesmírným pilotem a zachráncem planet. Logicky tuto šanci odmítne, kdo by chtěl zažít videohru na vlastní kůži, když mu jde o život a má rodinu, že ano :). Zabití zbývajících Starfighterů a snaha nepřátel o zabití Alexe ale předurčí jeho osud. Škoda, že nakonec je celý film jen pozlátko okolo závěrečné bitvy, která mě la být hlavním tahákem. Tohle je ale ta nejlehčí bitva, co si lze představit. CGI bylo v roce 1984 ještě v plenkách, ale dá se na něj dívat i dnes, zklamaly mě některé masky mimozemských ras, které vypadaly velmi "papírově". ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Být bohatý vůbec nebolí." Taková hodně levná inspirační šmíra hvězdných válek. Atmosféra osmdesátek, obzvláště v první třetině filmu, je hodně fajn, celkově je film ale docela nuda. Ale jo, vidět to o 33 let dříve... 2,5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Malo to tak skvely namet. Nerd z nejakeho zapadakova pre ktoreho je hlavnym spôsobom odreagovania sa z nudneho zivota hranie na videohernom automate zisti, ze vesmirne dobrodruzstva, ktore hral na automate su skutocne a on dostane sancu ich zazit na vlastnej kozi. Ktory PC nerd by si nieco take neprial? Kazdy. Zoznamovacia uvodna polhodina je este v pohode. Ma to taku roztomilu 80tkovu atmosferu, skvely soundtrack, postavy si vas hned ziskaju a cely ten zapadakov je nasnimany v nadhernych sirokouhlych zaberoch. Prvy zadrhel nastane, ked sa ukaze, ze hlavny hrdina je zbabelec a zdrhne na zem. Zbytocna a nudna linia vdaka ktorej je zabita dalsia polhodina. Ale hlavny zadrhel nastava v momente, ked sa hrdina vrati spät do vesmiru a konecne sa ma rozbehnut to velkolepe vesmirne dobrodruzstvo, pretoze to vôbec nie je nejako zaujimave alebo napinave. Cely cas to len tak monotonne plynie. A k tomu je to este zbytocne prerusovane otravnou liniou s dvojnikom hlavneho hrdinu na zemi. Co mi je velmi luto, lebo atmosferu to ma skvelu, triky su neskutocne roztomile a celkovo to je po technickej stranke kvalitne natocene. Skoda len, ze to ustredne dobrodruzstvo a nakoniec aj hlavny hrdina za vela nestoja. Ale vdaka nadhernemu vizuálu to za jedno pozretie stoji. Hlavne ked mate slabost pre roztomile osemdesiatkove sci-fi ake sa dnes uz netocia. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

To roztomilé předpotopní CGI a levné masky bych v pohodě zvládnul, ale primitivní scénář bez napětí, gradace a záporáka už nikoli. Tohle je opravdu jednoduchoučké sci-fíčko určené pro tehdejší děcka žijící arcade hrami, ale pro dnešního diváka to možná krom trošky nostalgie nic moc nenabízí. Obzvlášť v porovnání s o pár let starší Star Wars trilogií. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Objektivne je to sice priemerne beckove scifi s usmevnymi CGI trikmi ale bavil som sa kralovsky. Skratka 80's ako vysite. Kto videl ten vie. 65% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Zábavné sci-fi béčko (pro děti?), které jsem jako malý chtěl prožít. No neberte to > jste nejlepší ve staré arkádě a hned poté děláte to samé, ale v reálu. Triky jsou dnes úsměvné, story přímočará, ale ta zábava!!! V dnešní době by to bylo asi jako by nejlepší hráče WOW na nejvyšším lvl vzaly do fantasy světa, navlíkly těžkou zbroj a poslaly proti drakovi. Nebo CS hráči - ti by asi dostali slušně v reálu na zadek :D. Nemohu si pomoct, ale film je krásně hloupý a přímočarý. Spoilery!! Tařka během jednoho dne se náš hrdina dostane na planetu XY, vratí se na Zemi, běhém té doby dojde k útoku na základnu, zbyde jen on. Sám porazí celou flotilu. Dvě hvězdy jsem přidal za nostalgii a ultra blbou zábavou. Btw. uvítal bych po 25 letech sequel za 150 milionů, kde by se vedla válka proti Xurovi ve stylu SW. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Původně to byly tři hvězdičky, ale jedna musela pryč, protože přeci každé malé dítě ví, že první setkání bylo s Vulkánci po Cochranově výletu, takže si ten finální nesmysl mohli odpustit (a že byl První kontakt představen až od dvanáct let později na situaci vůbec a absolutně nic nemění!). ()

Reklama

Reklama