Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Rogan (Lance Guest) žije s matkou v přívěsu a všichni okolo jsou vlastně součástí velké rodiny. Vítězí ve videohře Hvězdný bojovník a dozvídá se, že získal stipendium, aby mohl dál studovat. Poté se setkává s Centaurim, který tvrdí, že je vyslán společností, jež hru vytvořila, a než se Alex stačí vzpamatovat, je na cestě do vesmíru. Jeho úkolem je zachránit galaxii před zničením, pak se může vrátit zpět. Jenže se ukáže, že to byla lež a protože Alex je jediný pozemšťan, který má zcela výjimečný talent, obrátí se na něj s prosbou o pomoc tajemný cizinec. Přichází z galaxie, jíž hrozí útok mimozemské civilizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Klasický (rozumíme dobrý) osmdesátkový scífko s příběhem několikrát viděným (SW plus Tron, nějak tak). Zároveň naivní, ale i pohádkové. Ačkoliv se nekoná žádné překvapení, tak Lance Guest je sympaťák, hezky se na to kouká, má to pár pěkných detailů a baví. Alespoň mě. -"Greetings, Starfighter. You have been recruited by the Star League to defend the frontier against Xur and the Ko-Dan armada." ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Zábavné sci-fi béčko (pro děti?), které jsem jako malý chtěl prožít. No neberte to > jste nejlepší ve staré arkádě a hned poté děláte to samé, ale v reálu. Triky jsou dnes úsměvné, story přímočará, ale ta zábava!!! V dnešní době by to bylo asi jako by nejlepší hráče WOW na nejvyšším lvl vzaly do fantasy světa, navlíkly těžkou zbroj a poslaly proti drakovi. Nebo CS hráči - ti by asi dostali slušně v reálu na zadek :D. Nemohu si pomoct, ale film je krásně hloupý a přímočarý. Spoilery!! Tařka během jednoho dne se náš hrdina dostane na planetu XY, vratí se na Zemi, běhém té doby dojde k útoku na základnu, zbyde jen on. Sám porazí celou flotilu. Dvě hvězdy jsem přidal za nostalgii a ultra blbou zábavou. Btw. uvítal bych po 25 letech sequel za 150 milionů, kde by se vedla válka proti Xurovi ve stylu SW. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Klasický osmdesátkový příjemný sci-fi film s příběhem, který byste dnes, v roce 2014, nespolkli ani za mák. V tom je kouzlo osmdesátých let. Alexovi se díky výhře ve videohře naskytne šance stát se vesmírným pilotem a zachráncem planet. Logicky tuto šanci odmítne, kdo by chtěl zažít videohru na vlastní kůži, když mu jde o život a má rodinu, že ano :). Zabití zbývajících Starfighterů a snaha nepřátel o zabití Alexe ale předurčí jeho osud. Škoda, že nakonec je celý film jen pozlátko okolo závěrečné bitvy, která mě la být hlavním tahákem. Tohle je ale ta nejlehčí bitva, co si lze představit. CGI bylo v roce 1984 ještě v plenkách, ale dá se na něj dívat i dnes, zklamaly mě některé masky mimozemských ras, které vypadaly velmi "papírově". ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Alex Rogan (Lance Guest) často hraje videohru Starfighter a stává se hráčem, který dosáhl nejvyššího skóre. Krátce poté potkává tajemného muže Centauri (Robert Preston), který o sobě tvrdí, že je vynálezcem hry. Centauri pozve Alexe do své mobilní kanceláře a ujíždí s ním neznámo kam... Ve filmu se objeví mnoho záběrů vesmírných lodí vyrenderovaných na počítači a vzhledem k době natáčení to v HD vypadá obstojně i dnes. Příběh je takový jednoduchý a vyloženě ničím nepřekvapí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu môže zaúradovať snáď iba nostalgia a Posledného hviezdneho bojovníka som bohužiaľ ako dieťa/ranný teenager nevidel a dnes môžem iba krútiť hlavou/gúlať očami. V podstate ide o niečo v štýle Enderovej hry, iba čisto v komediálnom duchu, lenže baviť sa dnes už nie je príliš na čom. V podstate určené iba pre vtedajšiu cieľovku- teenagerov v Alexovom veku a nižšie, ktorí majú dnes 40- 50 a občas si chcú dobu svojej mladosti pripomenúť. Posledná hviezdna bitka je niečo, čo sa vskutku nevidí: triky, masky, logika boja, masaker ála Komando...kto nevidel, neuverí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Při natáčení sehrál významnou roli počítač. Jmenoval se Cray X-MP a byl ve své době nejvýkonnějším computerem na světě. Zhruba jedna pětina promítací doby vznikla uvnitř jeho paměťových médií. (Hans.)

Reklama

Reklama