Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (571)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem měl pocit, že to snad museli točit abstinenti. Znám hodně opilců, co chlastaj první ligu a tvůrcům filmu bych doporučil se s některym z nich seznámit. Nicolas Cage totiž vůbec nevypadá jako alkoholik. Celou dobu vypadá, že si dal možná pár piv a je tak akorát v dobrý náladě. A když po ránu bez mrknutí oka vychlastá flašku kořalky, tak jedinej efekt je, že se mu přestanou klepat ruce. A potom celej den do sebe láme jednu flašku za druhou a je pořád v pohodě. Při takovym tempu by si přivodil hodně rychle otravu alkoholem. Elisabeth Shue je docela pěkná kurvička, ale její postava je taky poněkud z oblasti sci-fi. Tohle prostě neni film o lidech, ale o mimozemšťanech. Asi to chtělo trochu míň tlačit na pilu a vytvořit trochu uvěřitelný postavy. Pro mě je to dost velký zklamání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jsem ve své domovině potkal hodně alkoholiků, ale žádnej nebyl jako Nicolas Cage. To dokazuje, že co alkoholik, to tisíc chutí a tisíc pohledů na jasně danou věc. Tím ale nechci Nicolasův výkon nijak znevažovat, jen mám pocit, že porovnání množství vypitého alkoholu a počet minut ve filmu převyšovalo jakoukoliv statistiku přežití po požití chlastu. Nicolas totiž chlastá...a když nechlastá, tak se rozklepe jak osika. A pak chlastá. Já mu to samozřejmě neberu a Elisabeth Shue její zamilování do takové postavy už vůbec ne. Rozhodně to byla hodně působivá romance, od které už předem víte, jak dopadne. Na druhou stranu klobouk dolů, že někdo něco takového natočil za honorář v podobě levné moldavské vodky. Výkony sice hezké, ale já z toho cítil hroznou umělost. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Po Štamgastovi s Mickeym Rourkem druhý film, u kterého doporučuji mít po ruce lahev whisky (případně whiskey). U takovýho filmu se chlastat musí! Nicolas Cage je sice ztroskotanec, ale jistě v divákovi způsobí jen příjemné pocity. Bohém, co nemá nouzi o prachy ani o žízeň. Dilema, zda je lepší whisky nebo nadržená ženská je zde vyřešeno. Nejlepší je chlast požívanej přímo z ženskýho těla! Jen dodávám, že je k filmu taky výtečná hudba. Slabších, ale přece jen 5*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike Figgis .. Depkoidní, romanticky nasládlé drama dvou zoufalců a životních ztroskotanců. Nicolas Cage i málo známá (ovšem moc krásná) Elisabeth Shue předvádí excelentní herecké výkony, ale v celku není moc co obdivovat. Snad jen exnutí půllitrovky tvrdého alkoholu by bylo obdivuhodné, kdyby to nebylo ve filmu.. In vino veritas. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Netradičná love story, ktorá sa ubrala úplne iným smerom než vidíme v klasickom Hollywoode. V iných filmoch nás v scenári nič neprekvapí, happy end si vydobijú diváci i štúdiá a partnerská láska je preceňovaná, nadnášaná a prezentovaná ako bod jedinej záchrany. Leaving Las Vegas búra tieto naivné domnienky a stavia príbeh dvoch zblúdilých duší do výšin nekonečnej osamelosti a sebadeštrukcie. Demotivovaný Nicolas Cage hrá s takým oduševnením, že divák má pocit, akoby jeho postava tápala v samotnom pekle, obaja sa spolu s Elisabeth Shue snažia byť vzájomnou oporou a dôvodom k bolestnému životu, no rozpad vlastnej individuality tomu nejasnému cieľu nedáva žiadnu nádej. Môže vôbec existovať človek, ktorý tak nevysloviteľne opovrhuje životom?! Cage je toho žiarivým dôkazom. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Ben (Nicolas Cage) za celý film nic nesní. Je to proto, že chroničtí alkoholici zapomínají jíst, nebo na to nemají sílu. Během scény v restauraci si sice nabere špagety, jenže je nesní. A namísto toho, aby se Serou (Elisabeth Shue) jedl rýži, tak sní kostku ledu. (viperblade)
  • Elisabeth Shue (Sera) se připravovala tím, že se spřátelila s několika prostitutkami přímo na striptýzu v Las Vegas. (CliffLee)
  • Scéna v supermarketu, kde si Ben (Nicolas Cage) zpívá o sebevraždě, byla časopisem Empire vyhlášena jako osmá největší opilecká scéna v historii filmu (2005). (Satan)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama