Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (571)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dve stratené duše. Ona len nechcela byť sama a chcela niekoho milovať. On len chcel mať všetko rýchlo za sebou. Depresívna a atmosferická záležitosť, Nicolasov bravúrny výkon, tiež skvelá Elisabeth, výborná réžia a ešte lepšia muzika ... to je Leaving Las Vegas. https://www.youtube.com/watch?v=lEkJoMNFPEA 4,5* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Určitě je snem nejenom každé prostitutky trávit život po boku alkoholika. Proč jen sakra já tomu nemohu uvěřit? Film ve mne vzbudil snad pouze touhu jít si dát skleničku něčeho dobrého. Alkohol a sex. Dvě témata, která běžného diváka zaručeně osloví, proto je oblíbenost filmu celkem snadno pochopitelná. Z mého pohledu se nedá říct, že by mě film vyloženě nebavil. Přišel mi však o trošku více než málo stereotypní. Nicolas Cage chlastá a Elisabeth Shue souloží. Vznikne mezi nimi jakýsi vztah. Dost zdejších uživatelů si nad tímto vztahem začne vesele poslintávat. Já film vidím na takovové velmi slabé 3*. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Po Štamgastovi s Mickeym Rourkem druhý film, u kterého doporučuji mít po ruce lahev whisky (případně whiskey). U takovýho filmu se chlastat musí! Nicolas Cage je sice ztroskotanec, ale jistě v divákovi způsobí jen příjemné pocity. Bohém, co nemá nouzi o prachy ani o žízeň. Dilema, zda je lepší whisky nebo nadržená ženská je zde vyřešeno. Nejlepší je chlast požívanej přímo z ženskýho těla! Jen dodávám, že je k filmu taky výtečná hudba. Slabších, ale přece jen 5*. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Uchlastat se k smrti není zas tak blbej nápad, obzvlášť když s tím rozlejváním pomáhá docela pohledná, byť prodejná, samička. A člověk, který má hluboko do kapsy, nemusí jezdit hned až do Vegas, vždyť v našich končinách umíme stáčet tak výbornou pančovanou medicínu, že stačí mít jen krapet toho štěstí na správnou lahvinku a po půl litru tuzemáku podáme obdobně přesvědčivý herecký výkon, navíc se slepeckou holí, jako Nicolas Cage .. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář, který měl ovšem zpracovat zručnější režisér. Veškeré zajímavé části filmu byly zobrazeny jen náznakově a nebyly bohužel dotažené do konce. Žádné výhrady nemám k hereckým výkonům a Nicolas Cage byl bledě vynikající. Přesto jsem byl zklamán, protože tak dobrý scénář by si zasloužil remake s lepší režií... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Ben (Nicolas Cage) za celý film nic nesní. Je to proto, že chroničtí alkoholici zapomínají jíst, nebo na to nemají sílu. Během scény v restauraci si sice nabere špagety, jenže je nesní. A namísto toho, aby se Serou (Elisabeth Shue) jedl rýži, tak sní kostku ledu. (viperblade)
  • V jedné z prvních scén mají v restauraci dva filmoví producenti (možná agenti) schůzku se dvěma herečkami. Jednu z nich hraje Emily Procter, která říká repliku: "Nejlepší na tom filmu bylo, že jsme se naučily se zbraněmi." O pár let později si zahrála balističku v seriálu Kriminálka Miami. (Satan)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama