Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční, špionážní film odehrávající se především na Maltě, kde agent ruské tajné služby (Vladimir Epifantsev) dostane za úkol dopadnout a odvést zpět do Ruska osobu, která má poskytnout důkazy proti velkému magnátovi Genadiji Sorkinovi. Ten okradl stát na sociálních fondech o milardy. Jenže hned na začátku se ukáže, že převoz svědka nebude tak jednoduchý. Korupce totiž prosakuje až do vedení tajných služeb. (RADX1)

(více)

Recenze (6)

RADX1 

všechny recenze uživatele

Film vzhledem ke stopáži moc nenudil a vcelku i bavil a to i když celková kvalita hodně kolísala. Níže minirecenze. Příběh se ze začátku zdál zbytečně složitý - především díky mé flustraci pamatovat si nespočet jmen, skupin a jejich souvislostí (což je ovšem spíše vlastnost než chyba viděná u mnoha špionážních filmů), naštěstí začátkem druhé poloviny stopáže tato bariéra mizí a příběh je hned příjemnější. Akční repertoár trochu připomíná jako by tam scénárista chtěl nacpat snad skoro všechno. Máme tu parkur, běžecké honičky, honičku na motorce, honičku na lodi - kde už jsem začal přemýšlet zda se dočkám i nějaké akce v letadle a případně ve výškové budově. [Poznámka: Letadlo nevyšlo - asi už nebyl rozpočet, ale výšková budova byla!!!] :-) Působilo to trochu "klišoidně" což mi zas moc nevadilo díky určité promíchanosti s humorem. Jenže jak chtěl pan scénárista nacpat do filmu hodně akčních prvků, už mu moc nešlo je řádně zasadit do příběhu. To zapříčinilo hodně divných odboček od hlavní dějové linie a nepříjemně natáhlo stopáž, především pak v prostřední části filmu. Právě ta prostřední část je celkově slabá v mnoha jiných směrech - je dost možné že zde zapůsobily "komerční tlaky". Zajímavým elementem byl kufřík hlavního hrdiny, který by neměl chybět žádnému špiónovi. :) Sic chvílemi připomínal svým neuvěřitelným skladovacím obsahem spíše kufřík kouzelníka, avšak stále byl realističtější než Bondovy auťáky, hodinky, boty, opasky a jeho další serepetičky. Divoký střih se nehodil ke kameře a také záběry na procestovanou krajinu nicmoc - vypadá to že neměli čas udělat snímky za hezkého počasí a točit jindy než v polední době kdy je slunce ostré s malým množstvím kontrastu. Ale abych nebyl na obrazovou stránku zas tak moc kritický, musím přiznat že v některých akčních scénách byl použit originální mechanizmus střihu zpomalení v.s. zrychlení. Škoda že toto bylo použito jen u dvou až tří akčních scén z několika desítek. Zvuky byly relativně průměr, tedy až na pár šuntových hrůz v pár bitkách. U toho zvuku mi ještě vadilo že v ruském znění u anglický slov (a že jich je tam hodně) bylo použito simultálního (jednohlasého) dabingu - jak kdyby snad ruští diváci neuměli nebo nechtěli semtam přečíst titulky. :-) Vědět to dřív asi bych se poohlédl po nějaké jiné verzi DVD nebo Bluray - ovšem jestli nějaká jiná je. Závěrem přes všechen můj předešlý negativismus chci říct, že toto dílko v mnoha směrech směle konkuruje mnohým dnešním Áčkám ze západu. Nosná vlna celého příběhu byla fajn - současná korupce, propletenost s minulostí a pohled na ruské agenty současnosti, semtam lehký humor a do toho jednoduchá akce. No rád se klidně podívám na něco dalšího z této ruské produkce. Dodatek: Krom toho kufříku příjemně překvapil fakt, že se příběh oproti svým západním kolegům nezatěžoval otřepanými románky hlavních postav! U mne velké plus. Celkově to vidím ta na 65%. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

V mnohom komédia, v mnohom komické skôr svojou neporaziteľnosťou a až nadľudskou šikovnosťou, ako z nejakých amerických diel, no inak výborný moderný špionážny film. Samozrejme nesúhlasím so všetkým tým vraždením, či vyhadzovaním do vzduchu, aj na konci to mohol nechať pre dákych tulákov, no vo svojej podstate to je realistické a plné nepredvídateľných a šialených udalostí, proste také ruské, ale opäť musím pripomenúť, že som sa dobre pobavil. Pre mňa omnoho lepšie než nejaký súčasný James Bond. Škoda, že mnohé scény sú rozťahané, lebo film je dosť dlhý, no a to záverečné posolstvo, to je proste v mnohom smutná realita. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film z ruskej produkcie. Má dobrý príbeh o špičkovom agentovi, ktorý má splniť zdanlivo jednoduchú úlohu, spolu s tímom uniesť bohatého muža a doručiť ho svojim nadriadeným, ale akcia nevyjde podľa plánu, agent príde o celý tím, ale muža unesie a chce dokončiť úlohu za každú cenu. Spracovanie je ale veľmi zvláštne, je to kombinácia viacerých odlišných typov akčných filmov, ktoré sa k sebe až tak moc nehodia, ale nie je to zlé. Úvodná desaťminútovka je skvelá, ako vystrihnutá z klasických akčných filmov, kde hlavný hrdina v priebehu chvíle príde o celý tím, ale tvári sa, ako by sa nič nestalo a následne sám zneškodní celú zásahovú jednotku, ale potom sa k tomu primieša humor a postavy si na seba začnú zvykať, ale nie práve typickým spôsobom a časom sa k tomu primiešajú aj politické záležitosti, lúpeže a to všetko vo svete, kde sa nedá veriť nikomu. Trochu ma mrzí, že celý film nebol v štýle úvodu, to by sa mi páčilo najviac, ale aj tak sa na to pozerá dobre a prvé dve tretiny filmu sú slušná zábava, ale potom už filmu začne docházať dych a už ma dej zaujímal čoraz menej, ale dá sa to dopozerať. Akcie je tu priemerné množstvo, ale je dosť vydarená. Je skutočne radosť pozerať na súčasný akčný film, kde sa kamera netrasie a strihov je len zanedbateľné množstvo, takže po vizuálnej stránke som nadmieru spokojný, jedine ma mierne mrzí, že akcia tu nepôsobí moc tvrdo, ale to aj tak nie je výrazný problém. Tvoria ju hlavne prestrelky, kde poteší hlavne slušný počet zabitých, ale nie sú moc dlhé, lebo hlavný hrdina tu nemá v akcii najmenší problém a tak každého dostane za okamih, má zaujímavý štýl nabíjania a občas poteší aj nejakým tým granátom. O ručnú akciu tu moc nejde, sú tu len dva, tri veľmi krátke súboje, ale zaujme aj pár vydarených naháňačiek, či už s dopravnými prostriedkami, ale hlavne pešia, dosť zábavná, kde je hlavný hrdina v úplnom rozpore s tým, akým je v bežnej akcii, robí chyby, nevie dobre skákať, dokonca si aj roztrhne nohavice a podobne. Najviac sa mi páči prvá a posledná akčná scéna, ale vždy, keď je akcia, tak sa je na čo pozerať. Herecké obsadenie, nie je zlé, všetci sú pre mňa úplne neznámi, síce hlavný hrdina charizmy moc nemá, ale minimálne v akcii je viac než slušný a s nikým tu nemám väčší problém. Réžia a technická stránka sú vydarené, slušná kamera, dobre zvolené prostredie, úplný ideál. Škoda, že ten dej je tak zvláštne podávaný, najlepší by bol štýl toho úvodu, ale aj tak sa na to pozerá dobre a akcia je slušná, minimálne raz sa tento film určite pozrieť oplatí. 72% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rusáci tu akci taky uměj. Nečekal jsem, že ty přestřelky mě budou takhle bavit, ale ten příběh už mě tolik nezaujal. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl, že si tuhle řezbu konečně pustím. Odkládal jsem to, protože jsem sice sehnal titulky, ale nepasovaly mi do filmu, takže jsem se bál Ruštiny. Zas tak hrozný to však nakonec nebylo, asi polovinu jsem rozuměl, spíš mně vytočilo, že jsem poslouchal nejen dabing, ale aj nějakého poslouchače, kterej to divně mixoval a co to není všechno, objevila se Angličtina, Francouzština a kdo ví co ještě. // Ale příběh to má slušnej, mám rád filmy, kde hrdina utíká před velkou bandu, která ho chce zabít. Akce je skvělá a je tu skoro všechno. Přestřelky, honička na motorce, parkour, honička na lodi, akce ve výškové budově, občas bitky, chybí jen honička v autech a akce ve vzduchu :D tvůrci sem nasypali snad všechno. Herecké obsazení super. Hlavní hrdina nejlepší, ten se s tím nesere, sype neuvěřitelně trefný hlášky, má hustej styl nabíjení, v akci profík, zkouší co se dá, mlátí a střílí tím, co mu přistane na ruku, jinak je to nemehlo :D ta agentka, nebo co to bylo krásná a zbytek o něco slabší, ale dá se to. Chválím přehlednost, kamera a střih v pohodě, rozpočet musel bejt slušnej, technická stránka taky super. Co se týče hudby, je naprosto šalená, až na rap je zde úplně všechno, ale hodí se to sem, chválím velkej počet hlášek a humor nechybí, je to tak trochu akční/komedie/dobrodružný, ano, pač se střídají lokace, ono je toho docela dost a ještě něco by se určitě našlo. // I přes velké množství akce mohlo toho být klidně víc, spousta politických dialogů, filmu chybí zběsilé tempo, ale to je asi vše. // Rusáci umí! Rozhodně se dá říct, že tahle akční komedie je nedoceněná, jsem dost spokojen a i když to mohlo být klidně lepší, tak si myslím, že 7/10 je i tak skvělé hodnocení! ()

Zajímavosti (1)

  • Tvůrci chtěli původně natáčet v Argentině a Venezuele, ale politická situace v Latinské Americe nebyla dvakrát příznivá. Štáb byl proto přesunut na Maltu. (RADX1)

Reklama

Reklama