Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každých päť rokov sa konajú preteky s názvom Redline na mieste, ktoré sa odhalí krátko pred začiatkom pretekov. Tentoraz sa bude pretekať na Roboworlde. Miestna militantná vláda sa však pokúša preteky, ktoré nemajú žiadne pravidlá, prekaziť. V tomto súboji platí: kto pokorí Redline ako prvý, vyhráva.
Sweet JP (Takuja Kimura) je vzácny druh pretekára, ktorý preferuje retro štýl a hrubú silu pred high-tech vychytávkami a zbraňami. Trápi ho však zapojenie vlády do pretekov, pretože spolu so svojím tímom chce čistú príležitosť na víťazstvo. Sonoshee McLaren (Jú Aoi) je skúsená vychádzajúca hviezda na pretekárskom okruhu, ktorá predstavuje silnú konkurenciu, keďže už JPho porazila v poslednej kvalifikácii. Kvôli nepriateľstvu vlády Roboworldu a ich kolegov pretekárov sú JP a Sonoshee nútení v pretekoch prekonať svoje vlastné limity. (figliar)

(více)

Recenze (39)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Závody nebyly nikdy šílenější. Nechtěl jsem říkat, že mi tu vadila (japonsky klasická) romantická linie, protože v těchto příbězích se prostě musí nějaký pár znát a milovat již od dětství, ale je to ve výsledku jediná kaňka na jinak zábavné cestě skrze pro mě neznámý svět. Kromě této linie má film velmi silný tah na branku, Takeshi Koike se snaží prostřední část (mezi závody), co nejvíce zatraktivnit ať průzkumem světu nebo minulosti některých hrdinů. Zde trochu ztrácí, protože vše je opravdu jen naťuknuto, ale ve výsledku mě to popravdě ani tolik nezajímalo, jako ta samotná jízda ve strojích, které popírají všechno, včetně fyzikálních zákonů. Juchů! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úžasný, adrenalinový, vymazlený, nádherný, rychlý a kulervoucí anime-orgie!!!! Neskutečnej nářez!! Sice je to jen čistá akce, žádná hlubší myšlenka, ale to vůbec nevadí ... Jeden z nejlepších anime filmů, jaký jsem kdy viděl!! 6/5 !!! :-)) ()

yenn 

všechny recenze uživatele

I v rouše technicky kvalitním zůstává tuctový příběh tuctovým. Ale budiž, stále tu máme závod, který by mohl být efektní, plný závodnického umu a vychytralých manévrů. První částečně platí, druhé a třetí však nikoli. Zde totiž na dovednostech nezáleží – vítězí ten, kdo, obrazně řečeno, „více zařve“, a to je u sportovního či závodního díla obzvláště mrzuté. Jsou-li Tailenders kopií, pak jsou kopií vskutku zdařilou. 4/10 ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Animace se povedla a po vizuální stránce není filmu co vytknout. Úvodních deset minut závodu mě totálně dostalo, ale zbytku filmu se to bohužel nepovedlo a celkový dojem zůstal někde na půli cesty. Plusem je pěkná animace a intenzivní desetiminutovka a proto dávám za tři hvězdy. HODNOCENÍ 60% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Prásk! Jsou jízdy a jízdy. Tohle je ta druhá verze, která se z těch nejsprávnějších důvodů vůbec ničím složitým nezabývá a servíruje anarchisticky bombastický žážitek z úžasně nadupané a naspeedované podívané. Připomnělo mi to zanimovanou verzi hraného Death Race, samozřejmě s dodanou japonskou šíleností a přehánením. Vykašlete se na příběh, který je samozřejmě jednoduchoučký (s kapkou romance), o tom to není. Jsou tam vcelku zvláštní, ale poměrně i zajímavé odbočky směr politika a život na chudé planetě, ale to jsou takové náramky a nalakované nehty. Tohle je o tom se klanět bohům z Madhouse co dokázali nakreslit, protože vizuál je taková excentrická, za to oku lahodící diskotéka barev a nápadů, až vám brada padá k podlaze. Sekvence, kdy na to řidiči dupnou, perou se s překážkama anebo zapnou nitrák, musí být opojnější jak snový sex s vaším idolem. Paleta automobilových vymožeností anebo vůbec vzhled postav je piktoresknost sama a když tomu všemu přidáte perfektně padnoucí hudbu, tak z těch sálajících neřízených emocí, které se na vás valí z obrazovky, jste odrovnaní a doslova nevědomky poslintaní. Tohle pro mé oči chutnalo jak nějaká vintage whiska, kterou jsem zapil několika energiťáky. Skvělý žážitek, těsně nedosažených 5*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....v daleké budoucnosti, kdy jsou všechny auta postupně nahrazena vznášedly......... Tak tohle mě vůbec nebralo. Prý mimozemšťani. Dobrá půlka jich je spíše karikaturou na zvířata. Někdo to přirovnal k Star Wars, ale do toho to má daleko. CITÁT - Snad máš pravdu......... Hudba je příšerná a dějová linie jednoduchá. Jediné, co se povedlo, již tradičně u těchto filmů, je kresba a některé krásné barvičky. Pro mě skoro ztráta času. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce je to naprostá špička a vrchol japonské animace-detailní, kontrastní, přehledná, dynamická-v každém obraze je tolik drobností a hravých kudrlinek, že to oko nestačí hltat... Příběh-to je o něčem jiném- je trochu prostý, jednoduchý a vlastně xyz krát viděný až předvídatelný...Nemám moc rád závody aut a filmy o nich ale tohle jsem si užil od začátku do konce...Fandové závodniček si stopro stříknou do trenek. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Někdy se usadíte v sobotu ráno na židli, zapnete počítač a řeknete si "co jsem to včera stáhl? Redline? O čem že to je?" a spustíte video s tím, že za chvilku půjdete do kuchyně nachystat si snídani, udělat čaj, kafe a hlavně si odskočit na záchod... Jaké bylo moje překvapení, když jsem se k výše jmenovanému dostal až po více jak hodině a půl! EPICKÉ. Jinak to popsat nejde. Akcí a citem a vším co jde namačkané anime, které jsem ještě v takové dávce zábavy, akce a EPOCHÁLNOSTI snad neviděl :-) Nedá se popsat. Musí se vidět. Teď mluvím vážně - Nedá se popsat ~ Musí se vidět. 96% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Mám podobnou historku jako SonGokussj, jenom u mě to bylo pozdě večer, když jsem se chystala na kutě, s tím, že si pustím jenom začátek, a místo toho jsem zůstala až pozdě do noci přilepená k obrazovce, protože nešlo se odtrhnout. Zběsilá jízda od začátku do konce, skvělé postavy a jejich design, dechberoucí animace, epický soundtrack, adrenalin, zábava, emoce! Definice dokonalosti. 10/10 ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tenhle japonský animák je výjimečný svou animací, která mi hodně připomínala komiksy Káji Saudka - groteskní, vrásčité a pitoreskní. Celý film se točí kolem nejlepších závodníků na světě, kteří se snaží vyhrát bájný závod REDLINE. Mezi piloty jsou šílené páry, drsní maniaci, mimozemšťani i roboti. Každý chce dosáhnout na trůn a být tím nejlepším, ale jen láska zvítězí. Je to naivní, hloupoučké, ale zatraceně stylové. Když jsem si myslel, že už to nejde více hnát do absurdna, tak animace zařadí další stupeň a jede se vyšší rychlostí - nic není překážkou a kůže při té raketové rychlosti pomalu slézá z kostry. Není to žádná hlubokomyslná Akira, ale jedna velká a rychlá jízda. Není to složité, ale hodně vizuálně působivé. Musím pochválit také různé šílené postavičky v celém animáku i příjemnou rychlou hudbu. Na velké TV v HD je to lahůdka. Ještě nyní mám fleky před očima, jako kdybych koukal 1,5 hodiny do Slunce. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

7 let produkce, odkládání a čekání stálo za to. Animátoři z Madhouse ve svém volném čase nakreslili a rozpohybovali animovaný masterpiece. Námět, scénář a charaktery jsou jedno velké klišé a nic pamětihodného bohužel nenabídnou. Koho to ale zajímá. Audiovizuál totiž nemá konkurenci. Hodina a půl divoké akce, která má stylu na rozdávání. P.S. Několik let starý Trailer na ukázku. Sice v mizerné kvalitě (HD je u Redline nutnost!) ale plný scén, které se ve finálním filmu neobjevily. ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

První závod - skvělý Mezičást by mi nevadila, nestojí sice za řeč, ale jako výplň mezi akcí v pohodě. Druhý (a poslední...) závod - přeplácané chaotické něco, z čehož se stane něco normálního až po souboji dvou monster. Totální nepřehlednost dění většiny redline závodu způsobenou jak množstvím elementů (různé cesty, vrtání pod zemí, armáda, mutant + kupa závodníku) tak způsobem nakreslení. Byl obrovský problém vědět, kdo je na kterém místě závodu, kdo po kom zrovna jde apod. Vše je navíc nádherně kreslené, ale tak rychlé, že už se záběry stávají nepřehlednými a bývá problém pobrat, co se zrovna děje v nějakém větším kontextu. Kdyby film měl celou dobu úroveň prvních a posledních asi 10ti minut, tak zvažuju 4-5*. Takhle dávám 2* jen z úcty k těmto částem filmu. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Nejsem častým divákem animovaných filmů a tohle pro mě bylo něco hodně odlišného a velmi zvláštního.Ta animace mě prostě fascinovala od začátku až do konce, chtě nechtě musím vyseknout poklonu, hra s tmavými stíny a všemi barvami, top účesy, nápadité bytosti, úžasné krajiny neskutečné jako Sci-Fi samo a přesné do toho vysokoenergetický skvělý soundtrack. Je to prostě zážitek, který smysly nestačí pobírat. Dějově je sice poměrně jednoduchý, rychlostní závod v zakázaném místě, tudíž dvojitá hra o život, ale přesto, že film nemá vyjímečnou premisu, stojí za to vidět. Nesmím opominout spoustu vtipných scén, například dokonalá konzumace šestihraných červích špaget mě samozřejmě hluboce zaujala:-) ()

Javad 

všechny recenze uživatele

35 000 koní má pod kapotou Sweet JP vo svojej káre. Tento animák ich má ale 1000 násobne viac! Neuveriteľná šupa! Naposledy mi hlavu poriadne rozstrieľali Retro & Pandy a teraz mi ju totálne prevalcovali mašiny z REDLINE - hyper akčná, vybuchujúca, farebná, crazy sci-fi pretekárska bomba. To sa musí jednoducho vidieť v HD kvalite na čo najväčšej bedni zo zvukom na plné pecky, nech vám až uši a oči krvácajú! ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že jste si skálopevně jistí, že před sebou máte opravdový milník. Kultovní statut získává i vysoké umění celkem pomalu. Jenže Redline se profiloval jako „instantní klasika“ už v době uvedení na filmových festivalech před dvěma lety. Recenze, které se okamžitě vyrojily, byly tuhou zkouškou trpělivosti. Význam celovečerního debutu Takeshi Koikeho byl přirovnáván k takovým majstrštykům jako je Akira. Mluvilo se o tom, že když při sledování polevíte v pozornosti, přicházíte o gigabyty vizuálních dat. Rozmanitost ras, dopravních prostředků a pedantský důraz na každičký detail ohromujícího sci-fi světa by prý vydaly na tučnou encyklopedii, podobně jako je tomu u Hvězdných válek. Avšak dva roky čekání fanouškovu víru nahlodají. Výsledek mohl přeci jen zklamat. To se ale naštěstí nestalo. Hype nelhal. Všechno TO tam totiž je! ()

Reklama

Reklama