Reklama

Reklama

O statečném krejčíkovi

(TV film)
  • Německo Das Tapfere Schneiderlein (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdý krejčík zabil jednou ranou sedm much a krejčovská dílna mu najednou byla těsná. Proto se vydal do světa a padl do oka samotné princezně. Ale aby získal její ruku, musí vykonat tři hrdinské činy ... (oficiální text distributora)

Recenze (20)

Phobia 

všechny recenze uživatele

... Aneb kterak vychcaný krejčík k celé princezně a půl království přišel... Pustit si při vaření kulisu ve formě pohádky z televizní deutsche produktion není zrovna geniální nápad. Kuchyně je naštěstí za rohem, odkud není vidět na obrazovku, zůstala jsem proto ušetřena pohledu na německé gesichty, leč už z chabého dabingu bylo kupodivu zjevné, odkud k nám pohádka zavítala. Na druhou stranu - nebyla studiová a oproti českým polistopadovým výtvorům, všemožným "Princeznám ze mlejna" a "Z pekla štěstí", nebyla výrazně slabší. Blbá, samozřejmě, ovšem gebrüder Grimmové už to tak asi napsali, nelze z toho tedy úplně vinit filmaře. Aspoň za jednu věc můžu komunisty pochválit: za totáče vzniklo nemálo dobrých pohádek, jaké nám soudruzi z NDR i SRN můžou jedině závidět - ti snad ve své historii nenatočili ani jednu, která by nestála za katzescheisse. 33% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem nikdy neměla moc ráda, na ten vtípek o sedmi jednou ranou je člověk moc starý už v druhém ročníku školky, pokud není debil a pokud je debil, tak zas nepochopí, v čem je ten vtip. Princezna rychle pochopí výhodu krejčíka jako partnera a manželské povinnosti dostávají nový obsah. Ne, že by se mi princezna vyloženě nelíbila, ale některé záběry na tu něžnou tvářičku příliš zblízka přímo volaly po zásahu řasenky a korektoru na kruhy pod očima. S tím dabingem se někdo vyznamenal, německý song s titulky, no tak, copak by byl problém těch pár tónů přezpívat? Co Čech, to muzikant, nenechávejte vkus naší omladiny kazit zpěvem sousedů ze západu, jejich řeč je nelibozvučná a lidské ucho uráží. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Sedm jednou ranou, ha. Nejlepší scény tvořili obři, tam jsem se pousmál jemným vtipům, jinak to nemělo spád. Musím říct, že je u těchto pohádek hned znát německá tvorba a vypadá to jak kdyby všechny filmy točili ve stejný den. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Klasická "deutsche televisionproduktion" o krajčírovi, ktorý zas nebol až taký statočný, ako si ostatní mysleli, ale svojim dôvtipom dosiahol to, čo chcel. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, nenáročné a zábavné a drží se to klasické předlohy. Statut pohádky, kterou lze (vždy jednou za čas) vidět i poněkolikáté, úspěšně dosažen, co víc si přát. V posledních letech koukám čím dál méně na domácí pohádky a čím dál víc na ty německé a musím přiznat, že kdysi bych takový vývoj nečekal... ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepšie natočených rozprávok z tejto série. Zdalo sa mi to alebo skutočne som tam počul hudbu z filmu Jurský park. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tak hnusný herci, bože dobrý...Kosťa Al-Ulman je teda pěkně hnusnej a ta pipina taky, jak se jí divně kroutí huba...nebo je to tou němčinou? No je to fakt hnus, velebnosti. Celá pohádka fakt skoro na odpad. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Kostjův úsměv je nesympatický, dialogy hloupé, vtip žádný, zámek mrňavý a takový nějaký obyčejný. Tohle všechno v nenapínavé pohádce, ve které není ani to zlo, co by mělo být. Ale princezna je pěkná, hned po filmu neokoukaná a navíc sympaťanda. ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Dnešní pohádka byla tak typicky skopčácká, o krásné árijské princezně, pomateném králi, proradném rádci a statečném jinochovi. Je to v podstatě slátanina jako veškerá německá pohádková produkce, která snad ani nemůže být vážně určena pro malé diváky. Ale v tomto případě musím přičíst k dobru fakt, že se nejedná o televizní papundeklovou tvorbu, kterou straší naše televize děcka každou neděli. A Kostja Ullmann v hlavní roli coby statečný krejčík zde podal standardně sympatický výkon a nakonec vydržel jsem u televize až do samotného konce, což je taky známka určité kvality. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Jestli němci něco umí, tak jsou to třeba auta, ale když se po světě rozdával filmařský talent, tak v Německu se to zastavilo na hranicích. Marně přemýšlím, jestli jsem někdy něco viděl z Německa a opravdu to stálo za to. Největším hitem našich sousedů je stále Kobra11 a už to asi nikdy nic nepřekoná. Ono když nemáte pořádný scénaristy, režiséry ani herce, tak se ta kvalita produkuje špatně ---40% ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Teda ikdybych si říkal celý večer pořád dokola: "Deutschland, Deutschland über alles!", tak tahle slátanina u mě nezaboduje. Nemůžu si pomoct, ale chvílemi to "smrdělo" latinsko-americkou telenovelou... . Mimochodem, jako malý jsem tuhle pohádku četl a jak mě čtení v zásadě nebaví, i to bylo záživnější. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Pohádka po nedělním obědě, to je pro mě pohlazení na duši. Ta dnešní mě však zklamala. Literární předlohu od bratří Grimmů jsem již znala, ale její německé zpracování nemělo žádnou šťávu - pohádka ztratila duši, neoslnilo mě prostředí, ani kostýmy, ani herecké výkony. Pořád jsem cítila, že se dívám na něco německého, co má ke mně hodně daleko. Nepovedlo se. ()

kakttus 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, stará čarodějnice shromáždila všechny pohádkové příběhy, které byly kdy napsány a smíchala je ve svém obrovském hrnci. Vzniklo tohle. ()

Reklama

Reklama