Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zpravodajská relace České televize. Souhrn nejdůležitějších událostí dne v ČR i ve světě. (Česká televize)

Recenze (213)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ač tuto relaci nemám toliko nakoukanou, zejména proto, že u nás jsem musel koukat buď na předzprávové pořady a pak na Televizní noviny, nebo nekoukat na televizi vůbec. Chtěl jsem být v obraze, tak jsem koukal aspoň na to, ovšem odpolední a noční relace jsem s oblibou sledoval, různé zpravodajské pořady na ČT2/24/4 mám taky v oblibě, částečně proto, že jdou mimo mainstream, v čemž se ČT1 snaží napodobovat Novu a Primu (bohužel) a částečně, že mě to zajímalo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ani nevjem, prečo tomuto dávam jednu hviezdičku, keď som to nikdy v živote snáď nedopozeral. Znôška mozog vyplachujúcich kydov v prospech práve panujúcej obrazovo-slovnej fámy. Zmyslom tejto schémy je zakryť práve prebiehajúce iné deje, ktoré majú ostať viac-menej utajené. Pričom na celom svete je to približne rovnaké. To, že sa Události ČT a na ne nadväzujúce Události, komentáře tvária serióznejšie, ako akási protiváha výplachu súkromných tv kanálov, nemení nič na skutočnosti, že ide o rovnako dôveryhodné slová a obrazy ako česko-slovenské novinové spravodajstvo z päťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Len je to všetko (vďaka navonok prezentovanému informačnému veku, ktorý je však v skutočnosti vekom dezinformačno infantilným) oveľa sofistikovanejšie podávané, navonok sa dokonca mnohým zdá, že sa naozaj čosi podstatné z tohto odpadu o svete aj dozvedia. A tu sa dostávam k dôvodu tej hviezdičky: aj keď ide v prípade tohto typu spravodajstva o svete o naozajstný hnoj a smetie, ktorý v skutočnosti o tom, čo ľudí trápi a teší nepojednáva, ale vyvoláva umelo vytvorené a presne dávkované stavy trápenia, bolesti, strachu, či radosti, netreba to vôbec odcudzovať, treba predsa netriedený odpad uvážlivo recyklovať, no nie? Šak keď sme už tak všetci dneska tuná zrazu v kríze morálgy a za tú potrebu morálnej obrody a revolúcie v nás (hehehe - ďalší z mediálnych žvástvov a grgov dneška), tak k tomu prihodíme aj eko a bio a hlavne všetko konzumovať v zdraví a primerane športovo zaťažený. Priatelia, nie je to na hovno, je to hlavne na zdravíčko! ()

Reklama

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Neobjektivní, cenzurované a rasistické zprávy. Nejdříve jsem doufal, že to jsou jen zřídkavé šmouhy na kráse mého oblíbeného zpravodajství, nyní se rozčílím, kdykoliv je náhodou pustím. Je vskutku nutné překrucovat skutečnosti ve prospěch jedné menšiny? Kde jinde hledat objektivitu, než ve veřejnoprávní televizi? ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

O ždibec lepší, než zpravodajství televize N@VA a Prima (jejichž rozdíly jsou pod moji rozlišovací schopnost), především ve formátu a úpravě. Ale se spisovnou češtinou už si nikdo hlavu neláme ani tady, mnoho uváděných zpráv by patřilo do jiného pořadu, než do hlavního zpravodajství (ale do kterého, když ČT všechny schopný programy likviduje) a taky se tu už rozmáhá senzacechtivost (zatím opatrně) a ten debilní zvyk hlásit vše odevšad živě, ať je to sebevetší konina. Je bezva mít živej vstup z hradu, když to setkání šašků, o kterým to je, se koná za pár hodin. Živé vstupy také vyžadují nabrání nových moderátorů a mezi těmi je to bída. Když mají mluvit do kamery, sotva se umí ...ehm... vymáčknout, ehm ehm, ale na štěstí mají připravenou vždy nějakou tu ukázkovou reportáž dle šablony, bez invence s klasickými slovními spojeními. V ní je pak nejlépe představit příběh nějakého toho pana Jardy nebo paní Aleny, jací jsou to chudáci. O již bežné praxi vkládání reklamních zpráv na vlastní nebo spřátelené produkty mezi reportáže psát nebudu. EDIT: Odebírám tu jednu jedinou. Mám psát důvody nebo vás taky baví vložené reklamy a veledůležité reportáže o tom, jak pan Franta nenakoupil dle svých představ a kolik bylo loni svateb? ()

Attta

všechny recenze uživatele

Bohužel v roce 2015 musím konstatovat jednu smutnou pravdu a to tu, že už ani zprávy na ČT se nedají sledovat. Pokud můžu doporučit nečtěte a nedívejte se na žádné komerční média a pokud možno začněte sledovat nebo číst zahraniční televize/ weby, pak krásně uvidíte jak moc zkreslené informace se dostávají každý den večer průměrnému čechovi před spaním "na talíř". ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Během Událostí vysílaných 18. 8. 2012 nastal technický problém – šlo o selhání pultu ve zvukové režii. Na konci Událostí (byly ukončeny předčasně) bylo slyšet, jak Jakub Železný říká: „Ty k*ávo, už jsem zažil ledacos.Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly odvysílány z Velína namísto virtuálního studia. (David7)
  • Během Událostí vysílaných 18. 11. 2011 přestalo fungovat spouštění obrazových příspěvků. Události tak musely být ukončeny po 19 minutách. Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly ale odvysílány bez technických problémů. (David7)

Reklama

Reklama