Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zpravodajská relace České televize. Souhrn nejdůležitějších událostí dne v ČR i ve světě. (Česká televize)

Recenze (213)

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Neobjektivní, cenzurované a rasistické zprávy. Nejdříve jsem doufal, že to jsou jen zřídkavé šmouhy na kráse mého oblíbeného zpravodajství, nyní se rozčílím, kdykoliv je náhodou pustím. Je vskutku nutné překrucovat skutečnosti ve prospěch jedné menšiny? Kde jinde hledat objektivitu, než ve veřejnoprávní televizi? ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

V současné době zpravodajská špička na našem území. Lepší už to asi nebude, to nevím, co by se muselo stát, takže buďme rádi alespoň za tohle. Jez doma, co máš, v cizině, co ti dají. Parádní zprávy. ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Zpravodajství víceméně stejně tak hloupé a komerční jako na TV Nova. Ještě horší je ale v tom, že na komerční TV takové zprávy tak nějak čekáte a neberete je třeba až tak vážně. V tomhle případě je to ale ještě otrochu smutnější...a nebezpečnější. Všimněte si také, jak ČT tupě kopíruje vše, s čím přijde TV Nova, jako např. improvizované začátky, rozloučení a upoutávky, co ještě uvidíte, nárůst počtu živých vstupů, dotykové plazmy a podobné nesmysly. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Jednooký mezi slepými, kvalita spíše stagnuje. Nová podoba se mi příliš nelíbí, jeden zpravodajce ve studiu je málo, jak se prochází vždy po cestičce v interview je okatě umělé a rozšíření času znamená pouze rozbřednutí. Chvílemi to na mě působí jako vzdělávací pořad, což je dobrý když má člověk dost času, naopak špatný když ho moc nemá a chce se akorát dozvědět co se stalo. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tyhle ty zprávy mě přijdou lépe zpracované než na Nově, navíc to není jen černá kronika a zvířátka na konci chybějí (palec nahoru). A opravdu zde není upoutávka na nějakou reality show nebo něco podobného. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Nejserióznější, nejobjektivnější a nejlepší zpravodajská relace v ČR. ČT zaměstnává opravdové profesionály a ne modelky či podobné existence ve stylu Novy, zcela nevhodné pro moderování zpráv. ()

kkarx odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jen hodnotit zprávy, které jsou z větší části zmanipulované? Nejlepší je, že si tuhle politicky korektní a lživou propagandu ještě platíme ze svých kapes. Před volbmi se vždy ptám, proč jen vidím ve veřejněprávní televizi pořád ty stejné tupé zlodějské ksichty. Odpověď mi dala v jednom politickém pořadu nartěnkovaná pusinka Moravec. Prý je to proto, že lidi nejvíce zajímá vládní politika. :-)) No není to krása? Kde je pak objektivita, když dostává prostor jen jeden oficiální proud? Ještě se dotknu aktuálního problému, kde Evropu tlačí bota a nepochybně časem bude tlačit ještě mnohem víc. Ano nejspíš hádáte správně, že to jsou imigranti ze třetího světa. Kdo je tu nechce, je dle našich placených zpráv xenofob, rasista, extrémista. Tedy proč by mělo být označení xenofobem něco špatného jsem nepochopil, ale zastavím se u toho na moment. V naší kultuře jsou už malé děti učeny nevěřit cizím lidem. Nebo snad někdo říká svým dětem, že když potkají pána, co jim nabízí bonbónky, hračky, pejska apod., tak mu mají bezmezně věřit a udělat co chce? Říká jim někdo, že jinak jsou extrémisti? Nebo je naopak učíte, že cizím lidem se věřit nemá, že z cizích lidí mají mít strach, že od nich může hrozit nebezpečí. Xenofobie je totiž základem přežití jedince i celé civilizace už od nepaměti. Je vštěpována dětem jako naprostý základ jejich bytí a nebytí. Důvěru si cizinec musí zasloužit svým dlouhodobým jednáním a postoji. Ta není zdarma. Zasloužili si ji imigranti dle zkušeností z jiných evropských zemí nebo ne? Ať posoudí každý sám, já bych řekl, že v žádném případě. K extrémismu. Je zřejmé, že v každé skupině se najde několik radikálních jedinců. Vtip manipulace krom laciného nálepkování toho co je a co není extrémistické, je v tom, že selektivně ukážete výhradně tyto jedince a už ne celou množinu nebo právě naopak, že z radikální skupiny ukážete několik víceméně umírněných jedinců. To co je na ČT, to už nejsou zprávy, ale magie. ()

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Večerníček je v 18:45 pro malé děti a v 19:00 pro velké děti. Malí i velcí tak denně dostanou svou dávku dramatu, emocí a pečlivě předem připraveného příběhu vyprávěného známou a sympatickou postavou. Možná je lepší se nezajímat vůbec, než koukat na veřejnoprávní zprávy, protože v tomto okamžiku je to vládní PR / propaganda. Je tragikomické, že tento pořad mnohdy ty nejdůležitější UDÁLOSTI naprosto opomene byť jen zmínit. "We need watchdog journalists, not lapdog journalists." ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Augustová, není to ta komunistická svazačka, co při vypuknutí sametové revoluce v TV lidi varovala před tím, aby chodili na protistátní demonstrace? ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

O ždibec lepší, než zpravodajství televize N@VA a Prima (jejichž rozdíly jsou pod moji rozlišovací schopnost), především ve formátu a úpravě. Ale se spisovnou češtinou už si nikdo hlavu neláme ani tady, mnoho uváděných zpráv by patřilo do jiného pořadu, než do hlavního zpravodajství (ale do kterého, když ČT všechny schopný programy likviduje) a taky se tu už rozmáhá senzacechtivost (zatím opatrně) a ten debilní zvyk hlásit vše odevšad živě, ať je to sebevetší konina. Je bezva mít živej vstup z hradu, když to setkání šašků, o kterým to je, se koná za pár hodin. Živé vstupy také vyžadují nabrání nových moderátorů a mezi těmi je to bída. Když mají mluvit do kamery, sotva se umí ...ehm... vymáčknout, ehm ehm, ale na štěstí mají připravenou vždy nějakou tu ukázkovou reportáž dle šablony, bez invence s klasickými slovními spojeními. V ní je pak nejlépe představit příběh nějakého toho pana Jardy nebo paní Aleny, jací jsou to chudáci. O již bežné praxi vkládání reklamních zpráv na vlastní nebo spřátelené produkty mezi reportáže psát nebudu. EDIT: Odebírám tu jednu jedinou. Mám psát důvody nebo vás taky baví vložené reklamy a veledůležité reportáže o tom, jak pan Franta nenakoupil dle svých představ a kolik bylo loni svateb? ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

V minulosti ještě solidní zprávy. Teď je to absolutně neobjektivní. Čistá manipulace s divákem. Odpovědi na důležité otázky se nedozvíme. Jen tiché našlapování redaktorů kolem největších tuzemských politických grázlů. Zpravodajství sloužící systému.  0/10 ()

Johny M. odpad!

všechny recenze uživatele

Tady je krásně vidět, že ten, komu se tohle líbí neví nic o ČT a její politice. Možná dřív, ale poslední dekádu, ne-li 2: žumpa! ()

SHA 

všechny recenze uživatele

Zpravodajství, které informační hodnotu skutečně má, zpravidla se nezabývá úplnými plytkostmi a hlasatelé mají kulturu vystupování a umí mluvit. V ostatním naprosto souhlasím s uživatelli e(l)a a triatlet... (i když na BBV obvykle odcházím, pokud není něco důležitého v hokeji =)) ) ()

Reklama

Reklama